اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

استانها

مدیر زراعت جهاد کشاورزی مازندران:

شرایط زراعت برنج در شرق و مرکز مازندران مناسب نیست

مدیر زراعت سازمان جهاد کشاورزی مازندران گفت: شرایط زراعت برنج در شرق و مرکز استان مناسب نیست.

شرایط زراعت برنج در شرق و مرکز مازندران مناسب نیست

حسن عنایتی امروز در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری فارس در ساری درباره آخرین گزارش زراعت برنج در سطح استان، اظهار کرد: با توجه به شرایط جوی و کاهش نزولات و خشکی، زراعت برنج در برخی از مناطق به‌ویژه در قسمت مرکزی و شرق استان که مشکل منابع آبی دارند، مطلوب نیست و علاوه بر نبود امکان آب تخت و انتقال نشاء به زمین اصلی، بسیاری از سطوح کشت‌شده نیز دچار استرس کم‌آبی شده و تا مرحله خطر پیش رفته است.

وی با بیان اینکه اگر اقدامی برای تامین آب صورت نگیرد، مزارع در شرایط رها شدن و از بین رفتن قرار می‌گیرند، افزود: سطوحی از زمین‌های کشت‌شده نیز که در مرحله پنجه‌زنی و مرحله زایشی قرار داشتند، به‌دلیل کم‌آبی شدید و سله بستن خاک، رها شده و در معرض نابودی قرار دارند.

مدیر زراعت سازمان جهاد کشاورزی مازندران تصریح کرد: تاکنون 208 هزار و 616 هکتار از شالیزارهای استان به کشت برنج اختصاص یافته که 48 هزار و 975 هکتار معادل 23.5 درصد آن به‌ صورت مکانیزه و 159 هزار و 641 هکتار به روش سنتی کشت شده است.

این مقام مسئول یادآور شد: از کل سطوح نشاشده 161 هزار و 334 هکتار مربوط به ارقام محلی و 47 هزار و 582 هکتار مربوط به ارقام پرمحصول بوده است.

عنایتی با بیان اینکه سطح شالیزارهای کشت‌نشده به‌دلیل تامین نشدن آب، یک ‎هزار و 541 هکتار است، گفت: 26 هزار و 194 هکتار سطح شالیزارهای کشت‎شده تحت استرس و 495 هکتار سطح کشت‎شده و رها شده که در صورت تأمین آب، احتمال برگشت و انتفاع آن کم است.

وی ادامه داد: تاکنون 27 هزار و 25 هکتار معادل 12.9 درصد از شالیزارهای استان زیرپوشش بیمه کشاورزی قرار گرفتند و 385 نمونه خاک از مزارع به آزمایشگاه‎های خاک‎شناسی ارسال شد.

مدیر زراعت سازمان جهاد کشاورزی مازندران خاطرنشان کرد: با توجه به شرایط جوی، در حال حاضر درصد خوشه‌دهی شالیزارهای استان حدود 15 درصد ارقام محلی است.

این مقام مسئول با اشاره به ثابت بودن قیمت انواع برنج تولیدی استان در هفته‌های اخیر، گفت: قیمت انواع طارم محلی هر کیلو 68 هزار تا 71 هزار ریال، ارقام پرمحصول خزر 58 تا 63 هزار ریال، رقم فجر 57 هزار تا 60 هزار ریال، رقم شیرودی 54 تا 56 هزار و 500 ریال و رقم ندا 52 و 500 تا 55 هزار ریال خرید و فروش می‌شود.

انتهای پیام/3141/م30/ظ1004

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول