اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

استانها

فارس خبر می‌دهد

شهر اکسیژن ایران؛ نیازمند توجه جدی

شمال هر گوشه‌اش جذاب و دیدنی است، اما شهر مرزن‌آباد یا آنچه که به تعبیر جدید شهر اکسیژن ایران نام گرفته‌است، مشکلات زیرساختی فراوانی دارد که از سوی رئیس شورای شهر مرزن‎آباد مطرح شده و نیازمند گره‌گشایی جدی است.

شهر اکسیژن ایران؛ نیازمند توجه جدی

به گزارش خبرگزاری فارس از شهرستان چالوس، یکی از معضلاتی که مردم مرزن‌آباد در ایام تعطیلات با آن دست و پنجه نرم می‌کنند ترافیک‌های سنگینی است که با حضور گردشگران و مسافران مضاعف شده و سبب می‌شود تا بیشتر اهالی منطقه در منازل خود حبس شوند.

علی سام‌دلیری در گفت‌وگوی اختصاصی با خبرنگار فارس در شهرستان چالوس به مشکلات زیرساختی مرزن‌آباد اشاره کرد و گفت: نبود راه‌های مواصلاتی مانند اتوبان، آزادراه و کمربندی و ...، نداشتن امکانات و ماشین‌آلات برای سرویس‌دهی به شهروندان و گردشگران در ایام پیک تعطیلات مشکلات این منطقه را دوچندان می‌کند و همه موارد ذکر شده نشان از این دارد که امکانات موجود در مرزن‌آباد برای تامین نیازهای مردم منطقه ناکافی است.

*عدم تجهیز امکانات برای جلوگیری از حوادث جاده‌ای

وی افزود: موضوع جمع‌آوری زباله، نبود امکانات در مواقع بروز خطراتی مانند آتش‌سوزی در خارج از محدوده و حریم مصوب شهر و تصادفات جاده‌ای از مسیر کندوان تا شهر مرزن‌آباد از جمله مشکلاتی است که نیاز به تجهیز امکانات دارد.

رئیس شورای اسلامی شهر مرزن‌آباد با انتقاد از وضعیت محدوده و حریم شهر نیز بیان کرد: با توجه به افزایش جمعیت و نبود موقعیت مناسب جغرافیایی و از آنجاییکه بیشتر اراضی این منطقه در سطح شیبدار واقع شده و بلااستفاده است، مشکلات زیادی را ایجاد می‌کند.

وی با تاکید بر خارج کردن زمین‌های موجود در حریم 200 متری بستر رودخانه‌ها اظهار کرد: علاوه بر این موضوع که مشکلاتی را برای ساکنان به‌وجود آورده‌است، نبود زمین مناسب با توجه به وضعیت جغرافیایی خاص این منطقه اعتراضات مردمی را به‌دنبال داشته‌است.

*نبود مراکز درمانی و بهداشتی

سام‌دلیری نبود وجود مراکز درمانی و بهداشتی در خور شان شهر و بخش مرزن‌آباد را از دیگر معضلات این منطقه دانست و افزود: شهر و بخش مرزن‌آباد با وجود وسعت زیاد در مقایسه با شهرهای اطراف و بروز اتفاقات و حوداث ناگوار جاده‌ای و غیرجاده‌ای از داشتن مرکز درمانی مناسب محروم بوده و این امر موجب می‌شود تا شاهد مرگ‌ومیر شهروندان و حتی مسافران باشیم.

وی با بیان اینکه جمعیت شناور مرزن‌آباد در ایام پیک تعطیلات به 100 هزار نفر در روز نیز می‌رسد، اظهار کرد: یکی دیگر از معضلاتی که مردم منطقه با آن روبه‌رو هستند در بحث درمانی است، زیرا تجهیزات و امکانات درمانی موجود تنها برای جمعیت 8 تا 10 هزار نفر کفایت می‌کند اما از آنجایی که خدمات‌رسانی در حد ملی است، بنابراین مدیران ارشد شهرستانی و استانی باید تدابیر ویژه‌ای برای جبران این کمبودها در حوزه درمانی نیز بیندیشند.

این مسئول در ادامه یادآور شد: به‌دلیل موقعیت استراتژیک شهر مرزن‌آباد تقویت و تجهیز راهنمایی و رانندگی این شهر به‌ویژه در ایام پیک تعطیلات با حضور مسافران و گردشگران در این منطقه ضروری است.

وی با بیان اینکه یکی از درخواست‌های مردم منطقه انتقال پادگان شهید ادیبی به‌خارج از حریم شهر است، چرا که انجام این کار سبب افزایش محدوده شهری و توسعه شهرنشینی نیز می‌شود، گفت: یکی از معضلاتی که در طول سال گریبان‌گیر مردم منطقه می‌شود این است که به‌دلیل پارک خودورهای دانشجویان مرکز آموزشی شهید ادیبی در خیابان ورودی و اطراف این مرکز و با توجه به عرض کم جاده خطراتی را برای رانندگان، ساکنان منطقه معروف به" بالا مرزن‌آباد" و دانش‌آموزان مدرسه ابتدایی همافران ایجاد می‌کند و این مشکل تا ابتدای ورودی جاده روستای برار نیز ادامه می‌یابد.

سام‌دلیری با اشاره به برکاتی که پادگان شهید ادیبی مرزن‌آباد برای مردم منطقه به‌ویژه در زمان حوادث طبیعی و غیرطبیعی دارد، افزود: اگر چه مردم مرزن‌آباد خواستار خروج این مرکز آموزشی از محدوده شهری هستند اما می‌خواهند این فضا در حریم مرزن‌آباد باقی بماند.

*تقویت زیرساخت‌های توریستی و فرهنگی

وی به تشریح استعدادهای توسعه زیرساختی این شهر پرداخت و بیان کرد: افزایش سرانه فضای سبز و توسعه فضاهای تفریحی، توریستی، فرهنگی، آموزشی، بهداشتی و ورزشی، توان احداث تله‌کابین و گسترش پارک‌ها و تفرج‌گاه‌ها از جمله برنامه‌هایی است که برای تقویت زیرساخت منطقه می‌توان مورد توجه قرار داد.

سام‌دلیری با اشاره به اینکه مرزن‌آباد به‌عنوان یکی از مبادی ورودی استان مازندران محسوب می‌شود، تصریح کرد: برای ارتقای فضای آموزشی و فرهنگی این منطقه می‌توان با احداث دانشگاه آزاد اسلامی با چندین رشته تحصیلی تعداد جمعیت این شهر را افزایش داد که با توجه به موقعیت جغرافیایی و شرایط آب و هوایی منطقه که جدیدا به‌عنوان" شهر اکسیژن" نیز معروف شده‌است سبب توسعه شهری و گردشگری نیز شد.

وی خاطر‌نشان کرد: افزایش جمعیت شناور در این منطقه بدون شک افزایش سرانه ایجاد فضای سبز، ورزشی، تفریحی، توریستی، فرهنگی، آموزشی و بهداشتی از یک متر به چندین متراژ را نیز به‌دنبال دارد و با کمک اعضای شورای شهر، شهرداری مرزن‌آباد و مجموعه مدیریت شهری با توجه به طرح‌های موجود می‌توان نسبت به تحقق دیگر برنامه‌های عمرانی نیز اقدام کرد.

*ارتقای شهر و بخش مرزن‌آباد به شهرستان

رئیس شورای اسلامی شهر مرزن‌آباد در پاسخ به سئوالی مبنی بر وضعیت آخرین روند شهرستان شدن مرزن‌آباد اظهار کرد: یکی از آرزوهای مردم شهر و بخش مرزن‌آباد ارتقا به شهرستان است چرا که طی سالیان درازی مردم روستاهای دوردست مرزن‌آباد برای انجام کارهای اداری علاوه بر سختی ناشی از بعد مسافت هزینه‌های زیادی را نیز می‌پرداختند تا به شهرستان کلاردشت بروند اما در طول ماه‌های اخیر مجبور هستند که به شهرستان چالوس بروند و این در حالی‌است که با ارتقای شهر و بخش مرزن‌آباد می‌توان کام مردم را در برابر این سختی‌ها شیرین کرد.

*افزایش سرانه فضای سبز

وی در ادامه عملکرد شهرداری مرزن‌آباد در راستای اجرای مصوبات شورای شهر را مثبت ارزیابی کرد و افزود: مجموعه مدیریت شهری و شهرداری مرزن‌آباد با همکاری شورای اسلامی این شهر توانست نسبت به مبلمان شهری کارهای خوبی را اجرا کند و افزایش سرانه فضای سبز از یک متر به 9 متر مربع برای هر شهروند نیز از دیگر عملکردهای مثبت این ارگان‌ها بود.

سام‌دلیری احداث چندین پارک بزرگ و کوچک را در شهر مرزن‌آباد از دیگر ویژگی‌های مثبت عملکرد شهرداری در زمینه مبلمان شهری عنوان کرد و ادامه داد: احداث چند پارک کوچک در نقاطی مانند بلوار امام(ره)، خیابان فاطمیه و دو پارک بزرگ به‌نام‌های " پارک اکیسژن" در ورودی شهر و "پارک سعدآباد" در خروجی شهر با امکاناتی مانند سوئیت، آلاچیق، سرویس بهداشتی، رستوران، نمازخانه، شهربازی و ... نیز از عملکردهای مثبت در زمینه مبلمان شهری مرزن‌آباد محسوب می‌شود.

*عدم حمایت از شهرک صنعتی

این مسئول در مورد چرایی عدم تحرک و پویایی شهرک صنعتی مرزن‌آباد آن‌هم با وجود اینکه سا‌ل‌ها درباره توسعه و پیشرفت آن سخن به میان آورد و بیان کرد: گره کار عدم تحول در شهرک صنعتی مرزن‌آباد به عواملی مانند عدم حمایت مسئولان و مدیران شهرستانی و استانی و از همه مهم‌تر وجود ممنوعیت عبور و مرور خودروهای سنگین به دلیل ورود کالاهای اولیه و نیز خروج و حمل محصولات تولیدی کارخانه‌ها از طریق جاده چالوس می‌باشد و با توجه به اینکه عبور از دیگر جاده‌ها برای تولید کننده مقدور نیست در نتیجه این شهرک همچنان بدون تحرک باقی مانده‌است.

وی با اشاره به برنامه‌های عمرانی که توسط شهرداری و شورای اسلامی شهر مرزن‌آباد در نظر گرفته شده‌است، اظهار کرد: احداث مرکز درمان بستر، تعریض و آسفالت بلوار امام رضا(ع) تا روبه‌روی پارک سعدآباد، ادامه بلوار از پمپ بنزین تا رو‌به‌روی پارک سعدآباد، آسفالت خیابان اصلی و کوچه‌های فرعی پس از اتمام مرحله علمک‌گذاری و گازرسانی به تمام واحدهای مسکونی و تجاری، احداث و  تکمیل کمربندی شهدا و اتصال به‌خیابان شهید ادیبی، تعریض و آسفالت خیابان 16 متری شهید ادیبی، تملک ساختمان‌های فرسوده و تملک واحدهای تجاری به مساحت 500 متر مربع از دیگر عملکردها در حوزه عمرانی بود.

*استقرار ساختمان آتش‌نشانی

سام‌دلیری در ادامه تملک اراضی آقایان ردایی در مورد کمربندی 16 متری خلیج‌فارس را از دیگر برنامه‌های شورای اسلامی شهر و شهرداری مرزن‌آباد خواند و تصریح کرد: استقرار ساختمان آتش‌نشانی، تجهیز امکانات آتش‌نشانی، تهیه ماشین‌آلات مربوطه و تامین نیروی انسانی  یکی از درخواست‌های مردم منطقه است چرا که  آتش‌نشانی موجود در شهر مرزن‌آباد با وجود امکانات کم در حال ارائه خدمات فرامنطقه‌ای است، بنابراین از مسئولان استانی و شهرستانی می‌خواهیم نگاه ویژه‌ای به این حوزه داشته باشند.

وی به مشکلات حوزه آب آشامیدنی شهر و بخش مرزن‌آباد اشاره کرد و افزود: یکی از معضلات و دغدغه‌های مهمی که مردم منطقه با آن روبه‌رو هستند مشکل آب شرب است که به‌دلیل نبود تصفیه خانه زمان بارندگی آب موجود در منبع گل‌الود شده و از نظر بهداشتی نیز مشکلاتی مانند بیماری های کلیوی را با خود به‌دنبال می‌آورد که با وجود بهترین چشمه‌های کشور در شهر و بخش مرزن‌آباد به‌دلیل عدم توجه مسئولان به این امر این مشکلات همچنان ادامه داد.

*تعامل شورای شهر و شهرداری با مجموعه مدیریت شهری

رئیس شورای اسلامی شهر مرزن‌آباد تمام فعالیت‌های اجرا شده مذکور را حاصل تعامل اعضای شورای اسلامی شهر و شهرداری مرزن‌آباد با مجموعه مدیریت شهری عنوان کرد و افزود: براساس این همکاری بود که توسعه شهر با بودجه و اعتبار کم طرح‌های عمرانی شهر آن‌هم با وجود سختی‌های موجود محقق شده‌است.

وی در پایان با بیان اینکه نبود تعامل در مجموعه مدیریت شهری سبب بروز مشکلاتی در اجرای مصوبات می‌شد، گفت: مشارکت، همکاری و تعامل اعضای شورای اسلامی شهر و شهردار مرزن‌آباد سبب شد تا این شهر با کمک کمیته توسعه و آبادانی شهر مرزن‌آباد بتواند موفقیت‌هایی را در امر توسعه و آبادانی شهر مرزن‌آباد حاصل کند.

 انتهای پیام/86028/ب40/ث3001

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول