اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

استانها

مدیرعامل شرکت سهامی آب منطقه‌ای هرمزگان:

هرمزگان حدود 17 سال است که با خشکسالی مواجه است/ وجود چاه‌های غیرمجاز از عوامل ایجاد کم‌آبی در استان هستند

مدیرعامل شرکت سهامی آب منطقه‌ای هرمزگان گفت: استان هرمزگان حدود 17 سال است که با خشکسالی مواجه است و نسبت به متوسط بارندگی کشور، 30 درصد کمتر است.

هرمزگان حدود 17 سال است که با خشکسالی مواجه است/ وجود چاه‌های غیرمجاز از عوامل ایجاد کم‌آبی در استان هستند

به گزارش خبرگزاری فارس از بندرعباس، هوشنگ ملایی شامگاه چهارشنبه در جمع خبرنگاران با تشریح وضعیت منابع آب هرمزگان و نقش مدیریت مصرف و کاهش تنش آبی و عبور از بحران کم‌آبی استان اظهار داشت: تقاضا پیش از مصرف در شرایط اقلیمی و تابستان هرمزگان موجب شده است مصارف آب در بخش‌های شرب و کشاورزی از حد متعارف عبور کرده و مشکلاتی در تامین آب ایجاد شود. 

وی افزود: به‌منظور بررسی و راهکارهای مقابله با تنش آبی هرمزگان کمیته بحران و پدافند غیر عامل با هدف بررسی و اجرای طرح‌های عملیاتی تشکیل شده است تا به مطالعه منابع آبی موجود نسبت به مدیریت آب اقدام و عمل صورت پذیرد.

مدیرعامل شرکت سهامی آب منطقه‌ای هرمزگان ضمن دعوت از عموم مردم شریف هرمزگان و ذینفعان آب، خواستار بهینه‌سازی مصرف آب شد.

ملایی گفت: چنانچه شهروندان هرمزگان اراده کنند و مصارف روزانه خود را مدیریت نمایند می‌توانند بازوی اجرایی مطمئن برای این شرکت در گذر از بحران آب در تابستان شوند.

وی با اشاره به پایان فصل بارش نزولات جوی در استان از یک سو و آغاز فصل کشت خواستار همکاری کشاورزان هرمزگان در اجرای روش‌های بهینه مصرف در کشاورزی و همچنین اجرای طرح احیا و تعادل‌بخشی منابع آب زیرزمینی شد.

این مسؤول عنوان کرد: استان هرمزگان حدود 17 سال است که با خشکسالی مواجه است.

ملایی ادامه داد: هم‌اکنون از 43 دشت هرمزگان، 38 دشت به‌علت افت شدید منابع آب زیرزمینی و برداشت‌های بی‌رویه، دشت‌های ممنوعه اعلام شده است و چهار دشت شمیل، حاجی‌آباد، هشتبندی و میناب نیز با افت شدید و بحران جدی روبروست.

مدیرعامل شرکت سهامی آب منطقه‌ای هرمزگان گفت: در حال حاضر 23 هزار حلقه چاه مجاز و پنج هزار حلقه چاه غیر مجاز در هرمزگان وجود دارد که چاه‌های غیر مجاز خود از عوامل ایجاد کم‌آبی در استان هستند.

ملائی از شهروندان و کشاورزان هرمزگان خواست با توجه به شرایط بحرانی کمبود آب، مسأله صرفه‌جویی را جدی گرفته و در مصرف خود نهایت صرفه‌جویی را داشته باشند.

وی افزود: یکی از پروژه‌های ملی در استان احداث سد سرنی است که حدود 100 میلیارد تومان از محل اعتبارات استانی و 90 میلیون یورو از محل بانک توسعه اسلامی برای احداث آن تامین شده است.

این مسؤول ادامه داد: این پروژه در حدود دو سال آینده به اتمام خواهد رسید و بخشی از آب آن برای شرب مردم بندرعباس و بندرخمیر اختصاص می‌یابد و نحوه توزیع آب آن با شرکت آب منطقه‌ای است.

مدیرعامل شرکت سهامی آب منطقه‌ای هرمزگان عنوان کرد: ظرفیت انتقال خط لوله 36 کیلومتری سد سرنی یک‌هزار و 100 لیتر در ثانیه را دارا می‌باشد و حجم مخزن این سد 62 میلیون متر مکعب خواهد بود که سالانه 46 میلیون مترمکعب آب وارد آن می‌شود و حوزه آبریز آن نیز 706 کیلومتر مربع بر ثانیه و به‌طول هفت کیلومتر خواهد بود.

ملایی گفت: این سد در 32 کیلومتری جنوب شرق میناب و در 120 کیلومتری غرب بندرعباس مرکز استان هرمزگان واقع شده است.

وی افزود: هرمزگان نسبت به متوسط بارندگی کشور، 30 درصد کمتر است.

مدیرعامل شرکت سهامی آب منطقه‌ای هرمزگان تصریح کرد: 25 درصد از چاه‌های کشاورزی استان هرمزگان برقی‌اند در حالیکه در کل کشور 50 درصد از چاه‌های کشاورزی برقی هستند.

انتهای پیام/3264/ط30

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول