اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

فرهنگ  /  اندیشه

گزارش فارس از افتتاح نمایشگاه کتاب عاشورا:

صالحی:دغدغه حجت‌الاسلام زائری فهم درستی از عاشورا فراهم کرده است/زائری: انتظار نگاه متفاوت‌تری در نمایشگاه کتاب عاشورا دارم

معاون فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: بحث خیمه و جایزه دعبل و نمایشگاه تخصصی عاشورا که دغدغه حجت‌الاسلام زائری بوده، یک فهم درست از محرم و عاشورا برای جوامع اسلامی و تشیّع فراهم می‌‌کند.

صالحی:دغدغه حجت‌الاسلام زائری فهم درستی از عاشورا فراهم کرده است/زائری: انتظار نگاه متفاوت‌تری در نمایشگاه کتاب عاشورا دارم

به گزارش خبرنگار آییین و اندیشه خبرگزاری فارس، حجت‌الاسلام محمدرضا زائری، مدیر مجموعه فرهنگی سرچشمه در مراسم افتتاحیه نمایشگاه تخصصی کتاب عاشورا که عصر امروز برگزار شد، با بیان اینکه در سال 1381 با همراهی تعدادی از دوستان،‌ نخستین مجله تخصصی با موضوع عاشورا و هیأت‌های مذهبی به نام «خیمه» را راه‌اندازی کردیم، گفت: از نظر ما موضوع عاشورا، امام حسین (ع)‌ و هیأت‌های مذهبی پتانسیل بالایی برای فعالیت‌های رسانه‌ای و انتشاراتی دارند.

وی اظهار داشت: پس از استقبال جدی از مجله خیمه، با تأسیس انتشارات، سایت و کتابخانه تخصصی با موضوع عاشورا و امام حسین (ع) این ایده را گسترش دادیم، یعنی فرم‌هایی از فعالیت‌های فرهنگی با تمرکز روی موضوع عاشورا را طراحی و اجرا کردیم. همچنین با برگزاری نشست‌های متعدد تخصصی،‌ تولید «فرهنگ سوگ شیعی» مجموعه شش‌جلدی عاشورانامه، انتشار بیش از هفتاد عنوان کتاب و بیش از 100 شماره از مجله خیمه، سعی در تولید ادبیات، بسط نظری و توسعه سپهر واژگانی در حوزه را داشته‌ایم.

مدیر هیأت قرآنی احیاء عنوان کرد: یکی از خروجی‌های این سلسله برنامه‌ها، برکشیدن و معرفی کردن اساتید و صاحب‌نظران این رشته و همچنین برجسته ساختن مفاهیمی مانند هیأت، هیأت‌داری، هیأت‌های خانگی، رسانه عاشورایی و عاشورا پژوهی بود.

وی تصریح کرد: سال گذشته و با همکاری بنیاد دعبل و معاونت فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، جایزه «کتاب سال عاشورا» را تأسیس کردیم که هدف آن، معرفی آثار مکتوب برتر از موضوع عاشورا بود. سپس با هدف تسهیل دسترسی عموم به کتاب‌های عاشورایی تحت یک نظارت علمی، فروشگاه تخصصی کتاب عاشورا در مجموعه سرچشمه را راه‌اندازی کردیم. تمامی کتاب‌های عرضه‌شده در این فروشگاه توسط یک گروه علمی، متشکل از صاحب‌نظران پیشکسوت انتخاب ‌شده بود. ایده برگزاری نمایشگاه آثار عاشورایی که از مدت‌ها قبل هم دغدغه بسیاری از فعالان این عرصه بود، در ادامه این روند، طراحی و اجرا شد.

 

زائری با اشاره به معیار انتخاب و برگزیده شدن کتاب‌ها اظهار داشت: به عقیده بنده، در مرحله نخست، معیار انتخاب قضاوت و پاسخ به نیازهای موجود مخاطبان است، ما در این حوزه مخاطبان مختلفی داریم که هرکدامشان به فراخور جایگاه اجتماعی سؤالات گوناگون دارند تا با نگاهی تخصصی‌تر با حفظ شأن آثار و نیاز مردم، محصولاتی با بهترین کیفیت ارائه دهیم و با پشتیبانی‌های انجام‌شده و حضور جدی مؤلفان کشور، امیدوارم بتوانیم سرآغاز خوبی برای استمرار این نمایشگاه در سال‌های آتی باشیم.

 

وی گفت: هرساله نمایشگاه «عطر سیب» با عرضه محصولات مذهبی و کالای مورد استفاده برای هیأت‌ها برپا می‌شود که از استقبال خوبی هم برخوردار بوده‌اند اما کتاب و بازار نشر نیاز به تأکید بیشتر و برنامه مجزایی دارند. بنابراین پیش‌بینی ما این است که نگاه متفاوت‌تری در این نمایشگاه با حضور اکثریت مردم داشته باشیم.

مدیر مجموعه فرهنگی سرچشمه ادامه داد: نخستین نمایشگاه کتاب سال عاشورایی، تمرکز خود را روی بحث محتوایی و ارائه نرم‌افزار و محصولات عزاداری به‌ویژه آثار مکتوب گذاشته است، در عین حال مخاطبان ما، افراد عادی هستند که نیازها و سؤالات مختلف خودشان را در حوزه فرهنگ عاشورا و مضامین کربلا و شهادت امام حسین (ع) جست‌وجو می‌کنند.

 

وی ابراز داشت: اگر خوب دقت کنیم می‌بینیم که ما حتی واژه روضه را برای مجالسمان از کتاب «روضه الشهدا» ملاحسین کاشفی داریم و از همان ابتدا کتاب، نقش مهمی در هیئات مذهبی داشته و بسیاری از سخنرانان و ذاکران ما صاحب آثار مکتوب هستند.

 

زائری خاطرنشان کرد: در صورت رعایت استانداردهای محتوایی، تولید حجم زیاد انتشار کتاب‌هایی با موضوع عاشورا هم لازم است و هم ممکن؛ یعنی موضوع عاشورا پتانسیل پرداخت بیش از این را دارد اما متأسفانه کتاب‌هایی که این استاندارد را ندارند هم کم نیستند؛ آثاری که ممکن است به بدنه کتاب‌های عاشورایی آسیب بزند و بعد از این‌که مخاطب با شور و اشتیاق آن‌ را خریداری کرد با خرافات و مباحث جعلی آن‌را گمراه کند. در این مسیر نهادی دینی و فعالان مذهبی این عرصه به شکل ایجابی در حال اقدام هستند. فعالیت‌های چون جایزه کتاب سال عاشورا و همچنین نمایشگاه تخصصی کتاب عاشورا در همین راستا و با هدف ارائه آثار فاخر طراحی‌شده‌اند.

وی گفت: نمایشگاه کتاب عاشورا حلقه‌ای از یک برنامه است و پیش‌بینی ما این است که نگاه متفاوت‌تری در این نمایشگاه با حضور اکثریت مردم داشته باشیم.

* دغدغه حجت‌الاسلام زائری ، فهم درستی از محرم و عاشورا برای جوامع اسلامی و تشیّع فراهم می‌سازد

در بخش دیگری از این مراسم، سیدعباس صالحی معاون فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: اسلام و جامعه تشیّع مدیون امام حسین (ع) است، روایت‌ها صرفاً داستان دینی نیستند بلکه محبت حسینی است که امام حسین(ع) آن را بزرگ داشته است.

وی اظهار داشت: بحث خیمه و جایزه دعبل و نمایشگاه تخصصی عاشورا که دغدغه حجت‌الاسلام زائری بوده، یک فهم درست از محرم و عاشورا برای جوامع اسلامی و تشیّع فراهم می‌‌کند. وقتی حرف از دعبل و خیمه می‌زنیم و مباحث عاشورا مطرح می‌شود، اولین کانون محرم و عاشورا مدنظر گرفته می‌شود.

معاون فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ادامه داد: محرم و عاشورا ارتباط با مکان‌های دینی مانند مسجد و حسینیه‌ها را تقویت و فرصتب برای آشتی با این مکان‌ها به شمار می‌رود. تجربه نشان داده که هر وقت این دو مؤلفه دور شده موازین دینی ما هم به همان میزان دورتر شده است.

وی ابراز داشت: فرصت دیگری که محرم و عاشورا ایجاد می‌کند همبستگی میان جوامع است؛ چه جوامع کلان و چه فضاهای اجتماعی خرد و کوچک. محرم و عاشورا فرصت را برای ساخت نهادهای مدنی فراهم نموده و حوزه‌های خیرات و نذورات سازمان‌هایی چون سازمان اوقاف و امور خیریه را به دنبال داشته است.

صالحی تصریح کرد: محرم و عاشورا، فضا را برای اعتلای ادبیات و پژوهش فراهم آورده است به طوری که اگر ما بخواهیم از ادبیات دینی صحبت کنیم، دو مؤلفه محرم و عاشورا جزو هسته مرکزی آن معرفی می‌شوند.

وی یادآور شد: قضیه عاشورا، داستانی نوستالژیک نیست و صرفاً به عنوان ادای دِین نباید دید، عاشورا و محرم یک فرصت اجتماعی برای انسان باقی مانده است و اگر این نگاه به محرم باشد خیلی از مؤلفه‌ها را باید کنار بگذاریم تا محرم و عاشورا زنده بماند. 

معاون فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: نمایشگاه کتاب‌ عاشورا  یکی از حلقه‌های فرصت‌های محرم و عاشورا است تا کم کم بخش‌هایش به هم متصل شوند و مردم این حوزه را بیش ازپیش بشناسند. عاشورا را نباید به شکل آیینی دید. عاشورا با شب یلدا فرق دارد و اگر بخواهم دیدی آیینی داشته باشیم باید بیشتر دانست و بیشتر مطلع شد.

به گزارش فارس، نمایشگاه کتاب‌‌های عاشورایی از امروز آغاز به کار کرد که علاقه‌مندان به مدت یک هفته از ساعت 10 صبح تا ساعت 20 می‌توانند به مجموعه فرهنگی سرچشمه در چهارراه صیرفی‌پور می توانند از این نمایشگاه بازدید کنند.

انتهای پیام/

 

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول