اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

فرهنگ  /  کتاب و ادبیات

برگزیدگان دهمین جشنواره یار و یادگار معرفی شدند

برگزیدگان دهمین جشنواره یار و یادگار شب گذشته در کتابخانه ملی ایران معرفی شدند.

برگزیدگان دهمین جشنواره یار و یادگار معرفی شدند

به گزارش خبرگزاری فارس، در اختتامیه دهمین جشنواره  یارو یادگار که شب گذشته؛ چهارشنبه 29 شهریور  در محل کتابخانه ملی برگزار شد؛ از برگزیرگان و شرکت کنندگان در این مراسم تقدیر و از مجموعه اشعار جشنواره تقدیر شد. 

اسماعیل محمدپور، احسان محمدی، معین رضوانی، امیر بختیاری، پیام جهانگیری، امید خسروی، نیلوفر شاطری، ایوب شیخی زاده، علیرضا نوری، حسین شکربیگی، سید مجید موسوی، مجتبی چترایی و الهام علومی برگزیدگان این دوره از جشنواره هستند. 

علاوه بر این، از میلاد حبیبی، لیلا مهذب، محمد مقتدایی راد، علی فردوسی، فاطمه سلیمان پور، نازنین مریم انبارلو، محمد زارعی، آرش پورعلیزاده، زهرا وفا و سارا پورعبدالله نیز تقدیر شد. 

اشرف بروجردی رییس سازمان اسناد و کتابخانه ملی جمهوری اسلامی ایران در مراسم اختتامیه دهمین جشنواره شعر یار و یادگار گفت: امیدواریم این مراسم طلیعه‌ای باشد تا ابعاد وجودی امام راحل را در حوزه‌های فرهنگی و ادبی شناسایی کنیم. معمولا هر فردی از نگاه و منظر خود رهبر انقلاب را می شناسد و به این دلیل که این شخصیت بزرگوار ابعاد وجودی بسیاری را داشتند طبیعتا شناخت ایشان بستگی به نگاه هر فرد دارد.

او با بیان اینکه عموم مردم کمتر وجه فرهنگی شخصیت امام راحل را میشناختند ادامه داد: آنچه که ما را به اینجا رساند که جامعه را به سمتی سوق دهیم که ابعاد شخصیتی امام (ره) را از منظر های مختلف بشناسیم طلیعه بود. این موضوع آغازی بود که در شخصیت ایشان تامل کنیم.

او افزود :به این ترتیب پرداختن به ابعاد وجودی ایشان از لحاظ فرهنگی و هنری می تواند تجلی بخش حلقه مفقوده آحاد جامعه باشد. شاید بتوان گفت شعر این ویژگی را دارد که بتواند موجبات این اتصال را مهیا کند.

بروجردی تصریح کرد: مهمترین چیزی که می‌تواند اقشار مختلف جامعه را به هم اتصال دهد قافیه‌های فکری شعرای ماست که می‌توانند با زبان شعر با مردم سخن بگویند. این موضوع بسیار پسندیده است زیرا از جهت دیگر ابعاد شخصیتی شاعر را به ما می شناساند.

او یادآور شد: لطاف‌‌های روحی که معمولا شاعران دارند و ذهن‌های سیالی که می‌تواند از رفتارهای دیگران باوری را ایجاد کند که آن باور زبان گفت و گو بین شاعر و جامعه باشد می‌تواند برای همگان سکوی بهتر برای تعاملات گسترده‌تر باشد.

او با اشاره به این موضوع که این نشست برای احیاء یاد امام و یادگار امام (ره) است عنوان کرد: جامعه جهانی شاید امام را تنها از بعد سیاسی بشناسند اما مردم کشورمان امام را شخصیتی می‌شناسد که دامنه وجودی اش حوزه های گسترده ای از جمله حوزه معرفت شناسی را نیز در بر می‌گیرد.

او ادامه داد: زمان زیادی نیاز است تا ابعاد شخصیتی امام را بشناسیم و بتوانیم در رفتار های ایشان تامل کنیم تا حاصل این تدبر و تامل بتواند معرفت نوینی را در ذهن ما روشن کند و به این ترتیب نقشه راه جمهوری اسلامی ایران باشد.

رییس سازمان اسناد و کتابخانه ملی جمهوری اسلامی ایران عنوان کرد: شخصیت امام راحل می تواند ناظر این باشد که معرفت شناسی، شعر و روح لطیفی که امام نسبت به امت خود داشتند را بشناسیم و زوایای وجودی ایشان را در خلال آن به دست آوریم.

او اضافه کرد: امام مردم را دوست داشتند و همین علاقه موجب شده بود تا برای رشد جامعه بشریت و رشد انسان ها قدم بردارند. این روح لطیف در مقطعی از زمان در قالب شعر متجلی شد و امروز دیوان شعر ایشان موجود است و همگان می توانند به آن دسترسی داشته باشند.

او در پایان خاطرنشان کرد: با تدبر در شعرهای امام راحل می‌توان دید که در تراوشات شعرهای ایشان محبت و عشق به انسان ها موج می زند و خدمت به آن ها باید سر لوحه راه سیاست مداران قرار گیرد.

انتهای پیام/

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول