اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

توانا  /  جامعه

خودخواهی که ممکن است باعث ناباروری شود

رحم اجاره‌ای برای خانواده‌هایی که نمی‌توانند به طور طبیعی باردار شوند راهکار خوبی است، اما گاهی اوقات افرادی که به طور طبیعی مشکلی برای بارداری ندارند و می‌تواند به راحتی باردار شوند به خاطر سقط‌های عمدی مجبور می‌شوند به سمت رحم‌های اجاره‌ای بروند.

خودخواهی که ممکن است باعث ناباروری شود

به گزارش خبرنگار توانا؛ عاطفه غریبی: طبق آمارهای مرکز مطالعات راهبردی جمعیت به طور میانگین سالانه ۳۵۰ هزار تا ۵۳۰ هزار مورد سقط جنین در کشور انجام می‌شود که از این میزان حدود ۱۰ تا ۱۲ درصد توسط پزشک و به صورت قانونی انجام می‌شود، حدود ۱۰ تا ۱۲ هزار مورد آن هم سقط غیرارادی است و بقیه آن سقط غیرقانونی و جنایی است.

فاطمه محمدبیگی نماینده قزوین و عضو کمیسیون بهداشت و درمان و رئیس فراکسیون جوانی جمعیت مجلس، در همایش روز ملی جمعیت این آمار را بین ۲۵۰ تا ۶۵۰ هزار جنین در سال عنوان کرد.

علت تفاوت آمار در سقط جنین

علت متفاوت بودن آمار درباره سقط جنین به دلیل متاثر بودن آن از موضوعات مختلف اعتقادی، خانوادگی، فرهنگی و... است که ماهیتی زیرزمینی دارد و نمی‌توان اطلاعات و آمار دقیقی از آن ارائه کرد. اما مسئله‌ی مهم و نگران کننده آن است که در اثر این سقط‌های عمدی و جنایی تقریبا حدود یک سوم از تولد‌های کشور از بین می‌رود. این در صورتی است که روند تولد هم افزایش چشمگیری نداشته است.

نازایی همیشگی و ناباروری برای همه عمر از تبعات خطرناک سقط جنین عمدی برای بانوان است.

سقط علاوه بر مشکلات و اختلالات روحی برای مادر، منجر به نازایی او هم می‌شود. روش‌های مختلفی که برای سقط استفاده می‌شود هرکدام به نحوی ممکن است موجب ناباروری مادر در آینده شود. باکتری‌هایی که ممکن است در بدن مادر بماند، آسیب‌هایی که در اثر تغییرات هورمونی به رحم او وارد می‌شود ممکن است دیواره رحم آسیب ببیند یا سوراخ شود و همچنین اگر تکه‌ای از جنین در بدن مادر بماند منجر به عفونت و ناباروری در آینده خواهد شد.
دکتر محمدتقی آشوبی رئیس دانشگاه علوم پزشکی گیلان، در گفت و گویی درباره عوارض سقط جنین گفت: «از عوارض جسمی سقط جنین ناباروری و از دست دادن رحم در اثر خونریزی زیاد است.»
همچنین نفیسه ثقفی متخصص زنان و زایمان و عضو هیأت علمی گروه زنان دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: «نازایی همیشگی و ناباروری برای همه عمر از تبعات خطرناک سقط جنین عمدی برای بانوان است.»

سالانه ۲۵۰ تا ۶۵۰ هزار جنین در ایران سقط می‌شود.

مادرانی که عمداً خود را از نعمت مادری محروم کردند

در ادامه روایت‌هایی از مادرانی را می‌خوانیم که به طور طبیعی بچه‌دار می‌شدند اما اقدام به سقط کردند و برای همیشه نابارور شدند.

امیر و زهرا زوجی که به دلیل سقط جنین زهرا دیگر بچه‌دار نمی‌شوند، در مطب پزشک متخصص زنان و زایمان منتظر بودند تا منشی آنها را صدا کند و داخل بروند. وقتی از اطاق پزشک بیرون آمدند علت مراجعه‌شان پرسیدم. زهرا ۲۱ ساله و امیر ۲۴ ساله بود که ازدواج کردند. زهرا دانشجو بود و امیر هم به تازگی از سربازی برگشته بود و مشغول کار شده بود. زهرا ۳ ماه بعد از ازدواجش باردار می‌شود.

زهرا گفت: «۱۰ هفته بودم که متوجه شدم باردارم. خیلی سنم کم بود و از طرفی هم تازه وارد زندگی مشترک شده بودم خیلی راه رسم زندگی رو نمی‌دانستم و امیر هم تازه وارد کار شده بود و شغل خوب و مشخصی نداشت از اول تصمیم به سقط داشتم و همسرم هم تصمیم درباره این موضوع را به خودم واگذار کرد.»

زهرا ادامه داد: « فقط خواهرم‌ و دونفر از دوستای من اطلاع داشتند. خواهرم خیلی اصرار داشت که باید بچه را سقط کنم و دائم می‌گفت: اول زندگی هنوز نمی‌دانی شوهرت چطور آدمی هست که بخوای بچه‌ را نگه‌داری. دوستانم چندتا مغازه که داروی گیاهی می‌فروخت را بهم معرفی کردند که داروهای سقط را با قیمت‌های بالا می‌فروخت. چندتایی داروی گیاهی برای سقط خریدم و امتحان کردم ولی بچه‌ام سقط نشد.»

وقتی او از حس و حالش موقع خوردن جوشانده‌ها می‌گفت چشم‌هایش پر از اشک بود: «جوشانده‌ها را با گریه می‌خوردم و دائم عذرخواهی می‌کردم که مامان من را ببخشید.»

ادامه داد: «دوستم پیشنهاد پزشکی را داد که چند مورد سقط انجام داده بود، تقریبا ۱۳ هفته بودم. با همسرم پیش پزشک رفتم و چون سن جنین تقریبا بالا بود و راه‌های مختلف را امتحان کرده بودم جنین با قرص سقط نمی‌شد و باید عمل انجام می‌دادم. بعد از عمل که به خانه برگشتم بخاطر مسکن‌های قویی که برای من تجویز کرده بودند دردی نداشتم ولی تا ۵ روز خونریزی‌های شدیدی داشتم اما بخاطر اینکه سقط غیرقانونی بود می‌ترسیدم به بیمارستان برم.»

با گریه ادامه داد: «الان ۱۲ سال از آن ماجرا گذشته است و هنوز نتوانستم مادر شوم. پیش خیلی از پزشک‌ها رفتم و داروهای زیادی را امتحان کردم حتی مدارک پزشکی‌ام را برای یک دکتر خیلی ماهر در آلمان ارسال کردم ولی نشد. دکتر‌ها بهم گفتن بخاطر سقط اولم رحمم دچار زخم شده و نمی‌توانم باردار شوم و تنها راه برای مادر شدنم رحم اجاره‌ای است.»

سقطی که در ازدواج مجدد هم دامن‌گیر او شد

مریم هم مادر دیگری که تجربه سقط جنین داشته است، گفت: «به دلیل مشکلاتی که در زندگی‌ام بود قصد داشتم از همسرم جدا شوم، وقتی متوجه شدم باردار هستم تصمیم قطعی‌ام این بود که حتما باید سقط کنم. وقتی جنین ۱۱ هفته بود در مطب یک پزشک با بی‌حسی سقط کردم.»

بعد از ۱۰ سال هنوز نتوانستم باردار شوم و دکتر گفته است باید سراغ رحم‌های اجاره‌ای بروم.

مریم از همسرش جدا می‌شود و چند سال بعد مجدد ازدواج می‌کند اما در ازدواج دومش بخاطر سقط جنینی که داشته است نمی‌تواند باردار شود. مریم ادامه داد: « چون سقط غیر اصولی انجام شده بود باعث ایجاد مشکلاتی در بارداری‌های بعدی من در ازدواج مجددم شد، بعد از ۱۰ سال هنوز نتوانستم باردار شوم و دکتر گفته است باید سراغ رحم‌های اجاره‌ای بروم.»

سقط جنین گاهی باعث مرگ مادر می‌شود

دکتر فریبا الماسی متخصص زنان و زایمان در گفت و گو با خبرنگار توانا به عوارض سقط جنین اشاره کرد: «سقط جنایی یا عمدی جنین که در محیط‌های غیر استریل انجام می‌شود باعث آسیب به رحم، ایجاد عفونت های رحم و لگن، تخریب دیواره‌های رحم و حتی گاهی موجب مرگ مادر می‌شود، این عوامل ممکن است باعث نازایی در آینده شود و در این موارد مجبورند که از رحم اجاره‌ای برای افراد استفاده کنند.»

صالح قاسمی، دبیر مرکز مطالعات راهبردی جمعیت با تاکید بر این که یکی از عوامل سقط جنین، فقدان اطلاعات پزشکی، روانشناختی و دینی است، بیان کرد: «جامعه ایران در مسئله سقط سهل‌انگاری می‌کند و پیامدهای روانشناختی آن را در نظر نمی‌گیرد. در این باره با فقدان اطلاعات دینی مواجه هستیم.»

وی افزود: «بسیاری از مردم نمی‌دانند که سقط حرمت کلی و همیشگی دارد و از لحظه انعقاد نطقه، سقط جنین حرام و متضمن دیه است. بعد از هفته بیستم هم سقط، شامل دیه کامل یک انسان را دارد. عموم جامعه این را نمی‌دانند و تصور می‌کنند که سقط تنها بعد از ۴ ماهگی حرام می‌شود.»

همچنین آرزو ابوالفتحی کارشناس مامایی در یک برنامه تلویزیونی بیان کرد: «سقط جنین مانند این است که بچه متولد شده خود را بکشید و یا بدن او را تکه تکه کنید. جنین از همان یک هفتگی که هنوز تست بارداری مثبت نیست و حتی مادر از وجود او اطلاع ندارد درد را احساس می‌کند.»

قانون رحم‌های اجاره‌ای

در سال ۱۳۸۲ قانونی تحت عنوان «نحوه اهداء جنین به زوجین نابارور» در مجلس شورای اسلامی مطرح شد و به موجب این قانون «کلیه مراکز تخصصی درمان ناباروری ذی‌صلاح مجاز‌خواهند بود با رعایت ضوابط شرعی و شرایط مندرج در این قانون نسبت به انتقال‌ جنین‌های حاصله از تلقیح خارج از رحم زوجهای قانونی و شرعی پس‌ از موافقت کتبی‌ زوجین صاحب جنین به رحم زنانی که پس از ازدواج و انجام اقدامات پزشکی ناباروری‌ آنها، هر یک به تنهایی یا هر دو، به‌اثبات رسیده اقدام نمایند.»که در سال ۱۳۸۳ در شورای نگهبان به تصویب رسید.
این قانون راهکاری برای زوجینی است که توانایی بارداری ندارند و یک نفر سوم با پرداخت هزینه قراردادی این کار را انجام می‌دهد.

همچنین  رهبر معظم انقلاب اسلامی ایران حکم دادند که تحت برخی شرایط رحم اجاره ای و اهدای تخمک یا نطفه مجاز است و ایشان اظهار داشتند: «انتقال جنین به رحم زن به هیچ وجه ممنوع نیست، اما باید از لمس و دیدن حرام خودداری شود.»

به خاطر فقر سراغ این کار آمدند

مریم ۳۷ ساله یک پسر ۷ ساله و یک دختر ۱۲ ساله دارد و در لیست اجاره دهندگان رحم است. او می‌گوید: «همسرم کارگر ساختمانی بود و از ساختمان سقوط کرد و الان ۵ سال که از کار افتاده است و خرج خانه با من است. سراغ هرکاری رفتم خیلی درآمد نداشت. به پیشنهاد یکی از دوستانم و با همفکری همسرم تصمیم به این کار گرفتیم تا هم خانواده‌هایی که بچه دار نمی‌شوند بتوانند به آرزوهایشان برسند و هم مشکلات مالی ما برطرف شود.»

سپیده ۳۲ ساله فرد دیگری است که رحم خود را برای خانواده‌هایی که نمی‌توانند صاحب فرزند شوند اجاره می‌دهد. گفت: « از ۳ سال پیش رحم خود را اجاره دادم و به علت مشکلات مالی سراغ این کار آمدم.»

رحم اجاره‌ای برای کسانی که به طور طبیعی باردار نمی‌شوند 

متاسفانه آمار افرادی که برای بارداری مشکلی ندارند و به طور طبیعی می‌توانند باردار شوند ولی به دلایل مختلف مثل مشکلات اقتصادی، ترس از آینده، ادامه تحصیل و... دست به سقط عمدی یا جنایی جنین می‌زند و منجر به ناباروری خودشان می‌شوند، رو به افزایش است. این سقط‌ها گاهی اوقات عوارض جبران ناپذیری دارد و منجر به ناباروری همیشگی می‌شود، به همین دلیل آمار باروری از راه‌های غیرمعمول مثل رحم‌های اجاره‌ای روزبه روز افزایش پیدا می‌کند.

اما باید توجه داشت که «قانون اهداء جنین به زوجین نابارور» باتوجه به نیاز کشور به فرزندآوری و جوانی جمعیت، قانون خوب و مناسبی است اما برای زوجینی که به طور طبیعی می‌توانند بارور شوند و به دلایل مختلف خود را از این نعمت محروم می‌کنند تبعات فراوانی خواهد داشت.

پایان پیام/

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول