اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

یادداشت  /  تاریخ نگار

33 سال پیش در چنین روزی

اگر رجایی مطیع ولایت فقیه نبود آمریکا در توطئه های خود موفق می شد

میرحسین موسوی: اگر رجایی استواری و صبوری نداشت ، تسلیم محض در مقابل اوامر امام نبود و از رهنمودهای امام تبعیت نمی کرد ، پایش به آن تنش هایی که دشمن می خواست ایجاد کند ، کشیده می شد.

اگر رجایی مطیع ولایت فقیه نبود آمریکا در توطئه های خود موفق می شد

رخدادهای 10 شهریور 1361

چکیده

  • روابط عمومی سازمان برنامه و بودجه اعلام کرد برنامه کلان توسعه اقتصادی ، اجتماعی ، فرهنگی پنجساله جمهوری اسلامی ایران تصویب شد .

 

  • در ملاقات رئیس هیئت نمایندگی صلیب سرخ ایران آمادگی کامل و موافقت خود را برای شروع برنامه بازدید خانواده اسرا از 31 شهریور ماه ، دومین سالگرد آغاز جنگ اعلام کرد.

 

  • حافظ اسد رئیس جمهور سوریه گفت : از نیروهای فلسطینی که وارد این کشور شده اند حمایت کرده و برای مبارزه آنان در راه آرمان خود با رژیم صهیونیستی دست آنان را باز خواهد گذاشت.

 

  • آیت الله خامنه ای: شهادت رجایی و باهنر این دو شخصیت برجسته و ممتاز جمهوری اسلامی مدعای برابری و یکسانی میان مسئولان و مردم عادی در نظام جمهوری اسلامی را به اثبات رساند.

 

  • میرحسین موسوی نخست وزیر : آمریکا با توجه به اسنادی که از لانه جاسوسی در آمد ، به میانه روهای ملی گرا در کشور ما دل بسته بود ، برای این که انقلاب ما را به نابودی بکشاند.

 

  • مطبوعات سوریه در شماره های دیروز خود خبر دادند صدام مترجم شخصی خود را به این علت که از ملاقات وی با مقام های آمریکایی و انگلیسی اطلاع داشته اعدام کرده است .

 

  • سرهنگ معمر قذافی رهبر لیبی روز گذشته از کشورهای عضو جبهه پایداری خواست اجلاس هفته آینده سران جامعه عرب را تحریم کنند .

برنامه توسعه 5 ساله جمهوری اسلامی تصویب شد

روابط عمومی سازمان برنامه و بودجه اعلام کرد برنامه کلان توسعه اقتصادی ، اجتماعی ، فرهنگی پنجساله جمهوری اسلامی ایران تصویب شد .

شورای اقتصاد دیروز به ریاست میرحسین موسوی نخست وزیر تشکیل جلسه داد . در این جلسه بحث و بررسی در مورد برنامه توسعه پنجساله جمهوری اسلامی ایران ادامه یافت و با اصلاحاتی به تصویب رسید .

این برنامه هدف ها و جهت گیری ها و سیاست ها و خط مشی های کلی توسعه و نیز چهارچوب توسعه هماهنگ بخش ها را تعیین می کند . در این برنامه همچنین میزان رشد بخش های مختلف و میزان منابع مالی تخصیص یافته به هر بخش ، به طور هماهنگ تعیین می شود .

این برنامه چهارچوب کار مجامع هماهنگ کننده بخش ها را معین کرده و مبنای فعالیت های برنامه ریزی و تصمیم گیری مجامع مزبور واقع خواهد شد . (1)

ایران برای شروع برنامه مبادله خانواده اسرا اعلام آمادگی کرد

در ملاقات رئیس هیئت نمایندگی صلیب سرخ در تهران با سرپرست ستاد نظارت بر پذیرش و اعزام خانواده های اسیران جنگی ، ایران آمادگی کامل و موافقت خود را برای شروع برنامه بازدید خانواده اسرا از 31 شهریور ماه ، دومین سالگرد آغاز جنگ اعلام و تاکید کرد اجرای طرح ابتکاری ایران منتظر موافقت رژیم بغداد است .

همچنین برای اعزام خانواده های ایرانی به کویت و ترکیه برای سفر به عراق ، ایران آمادگی دارد.(2)

رئیس جمهور سوریه : فلسطینی ها برای ادامه فعالیت آزادی کامل دارند

حافظ اسد رئیس جمهور سوریه در مصاحبه ای گفت : وی از نیروهای فلسطینی که وارد این کشور شده اند حمایت کرده و برای مبارزه آنان در راه آرمان خود با رژیم صهیونیستی دست آنان را باز خواهد گذاشت .

اسد در این مصاحبه یادآور شد : سلاح های فلسطینی ها متعلق به خود آن ها است و به همین صورت نیز باقی خواهد ماند و اگر احتیاج به اسلحه نیز داشته باشند برای آن ها تهیه خواهیم کرد . وی افزود : آن ها برای ادامه فعالیت در راه آرمان خود آزادی کامل خواهند داشت .

اسد گفت : ما در حال جنگ با رژیم صهیونیستی هستیم و هیچ گاه از حقوق خود و مردم فلسطین دست برنخواهیم داشت . (3)

شهادتی که برابری مسئولین و مردم را نشان داد

مجلس گرامیداشت سالگرد شهادت شهیدان رجایی و باهنر با حضور آیت الله خامنه ای رئیس جمهور و جمعی از روحانیون و مردم مشهد برگزار شد . در این مراسم پیام آیت الله خامنه ای رئیس جمهور به همین مناسبت قرائت شد .

در بخشی از پیام رئیس جمهور آمده است : شهادت رجایی و باهنر این دو شخصیت برجسته و ممتاز جمهوری اسلامی از یک سو مدعای برابری و یکسانی میان مسئولان و مردم عادی در نظام جمهوری اسلامی را به اثبات رساند چه آن که این دو نیز مانند همه مردم ما در وادی خطر گام نهادند و مانند دیگران جام شهادت نوشیدند ، از سوی دیگر چهره زشت دشمنان این انقلاب و نظام مبتنی بر آن را آشکار ساخت که معصوم ترین و خالص ترین بازوان اسلام و انقلاب را با آن طرز فجیع به شهادت رساندند . (4)

نخست وزیر : انقلاب اسلامی منافع قدرت های کلیدی را به خطر انداخت

در مراسم بزرگداشت خاطره شهدای فاجعه انفجار دفتر نخست وزیری که بعد از ظهر پریروز در مدرسه عالی شهید مطهری ترتیب یافته بود مهندس میرحسین موسوی نخست وزیر طی سخنانی اظهار داشت : به برکت این خون ها کفه قدرت ما بسیار سنگین تر و قوی تر شده است .

موسوی در سخنان خود گفت : مدت های مدیدی آمریکا سرمایه گذاری کرده بود که از یک سو ایران را به صورت ژاندارم منطقه در آورد و 40 میلیون جمعیت آن را استثمار کند و ذخایر آن را به غارت ببرد و از سوی دیگر به عنوان حلقه رابطی بین پیمان های ناتو و سنتو آن را به کار گیرد ، برای این که در مقابل شوروی بایستد ، ایران در واقع قوی ترین پایگاه آن موقع آمریکا در آسیا می توانست محسوب شود .

توازن وحشت میان شرق و غرب

موسوی ادامه داد : هنگامی که انقلاب اسلامی اوج می گرفت ، از هر حیله و مکری برای نگهداری رژیم سابق خودداری نکرد ، از سوی دیگر بین ابرقدرت شرق و غرب توازن وحشتی وجود داشت ، توازنی که بر اساس حساب گری های خاصی شکل گرفته بود و طبیعتا تمام کشورهای متعلق به آن جبهه در این تعادل و معادله به حساب می آمدند ، پیدایش انقلاب اسلامی در منطقه در حقیقت فروپاشی آن تعادل وحشت در جهان هم هست که به قیمت زیر سلطه قرار داشتن جهان سوم و همه ملل مستضعف تمام شده بود .

نخست وزیر گفت : انقلاب اسلامی ایران یک صدای جدید و فریاد تازه ای بود که بسیاری از خواب ها را در شرق و غرب آشفته و میلیاردها انسان را از خواب بیدار می کرد و راه حل جدیدی را در مقابلشان می گذاشت . طبیعی است که با این وضع ، موقعی که انقلاب اسلامی در 22 بهمن متولد شد ، ما از همان لحظه منتظر توطئه های گسترده ای در سطح بین المللی و در داخل از سوی ابرقدرت ها بودیم . هر کدام به روش خاص خودش .

آمریکا به ملی گرایی و غرب زدگی در ایران دل بسته بود / نظام را به راحتی می توان ساقط کرد ولی زیر ساخت های فرهنگی را نه

موسوی گفت : نقاطی که غرب به آن دل بست ، نقاطی بود که دقیقا در میان ملت ما از قبل شناسایی و پایه ریزی کرده بود و آن احساسات ناسیونالیستی متمایل به غرب از یک سو غربزدگی و فرهنگ غربی و گسترش آن در میان ملت ما از سوی دیگر بود . در 22 بهمن ، ملت ما ساخت سیاسی آمریکایی را در هم شکست ولی پدیده های فرهنگی ، آداب و رسوم و عادت ها چنین نیستند.

نخست وزیر گفت : ما نباید انتظار می داشتیم که درست 22 بهمن پایگاه سیاسی آمریکا اگر ویران می شود این جا پاهای فرهنگی که در وجدان های عمومی مردم جا گرفته به همین سادگی از بین برود . ما یک حکومت را راحت تر می توانیم ویران کنیم تا یک ساختمان و ساختار فرهنگی را در ذهن های مردم و آمریکا درست به این مسئله دل بسته بود و مارکسیست ها نیز در این کشور درست به این نکته دل بسته بودند .

ملت از ولایت فقیه سخن می گفت و عده ای شعارهای ناسیونالیستی و ملی گرایانه سر می دادند

موسوی گفت : آن وقت که ملت ما شعارهای اسلامی می داد و کم کم به سمت ولایت فقیه راه پیدا می کرد و آن را پرچمی برای برگشت به خویشتن اسلامی می کرد ، همان موقع ما در نشریات ، رسانه ها در بیرون از مرزها و در داخل مرزها آن شعار های ناسیونالیستی را می دیدیم . شعارهای ملی گرایانه و آن شعارهایی که بر آن ذهنیتی که در آن 50 سال گذشته توسط ابرقدرت ها ساخته شده بود و در کنار این آمریکا می دانست تا چه اندازه ارزش های زندگی آمریکایی را به ایران صادر کرده و به آن دل بسته بود کردار و رفتار و سلوک ما ، قضاوت های ما ، همه تحت تاثیر یک فرهنگی داشت که 50 سال با زور سرنیزه با لطایف الحیل ، با استفاده از ضعف های انسانی به ما تزریق شده بود . به همین دلیل درست پس از 22 بهمن ما در روزنامه ها و جزوات و کتاب ها ، در رادیوهای بیگانه بیشتر روی این مسئله سعی می شد برگشت به اسلام به قرآن و ارزش های اصیل اسلامی را در مقابل ارزش های ملی گرایانه مورد تردید و سوال قرار دهند.آمریکا در میان دولتمردان و همه مردم ما دنبال آن پایگاه ها و جاپاهایی می گشت که قبلا ایجاد کرده بود . دلبستگی آمریکا به لیبرالیزم ، دلبستگی آمریکا به مارکسیست هایی که ما آن ها را مارکسیست های آمریکایی می نامیم ، درست به همین دلیل است . چرا مارکسیست ها نیز در این کشور در زمینه اسلام زدایی و سرکوبی ارزش های اسلامی با رژیم سابق و آمریکا هم دست بودند؟ در این زمینه هیچ تفاوتی با یکدیگر نداشتند و این بزرگترین پایگاه آمریکا بود .

آمریکا بر اساس اسناد لانه جاسوسی به میانه رو ها دل بسته بود

وی اظهار داشت : آمریکا با توجه به اسنادی که از لانه جاسوسی در آمد ، به میانه روهای ملی گرا در کشور ما دل بسته بود ، برای این که انقلاب ما را به نابودی بکشاند و این مسئله از همان 22 بهمن شروع می شود .

وی گفت : صف بندی آمریکا در مقابل چهره هایی که در ایران وجود داشتند ، یک مسئله جدیدی نیست بلکه از 22 بهمن و حتی قبل از آن این مسئله آغاز می شود . باید تکیه ای که رادیو های بیگانه روی جبهه ملی می کردند به یاد آوریم ، تا به این نکته توجه داشته باشیم ، سیاست آمریکا تا روزی که دفتر مرکزی حزب جمهوری اسلامی منفجر می شود و بنی صدر رانده می شود و شهید رجایی و شهید باهنر در آن وضع در آتش کینه بدخواهان و ایادی آمریکا و مزدوران آمریکا می سوزند بر این اساس مبتنی است .

اگر رجایی مطیع ولایت فقیه نبود آمریکا در توطئه های خود موفق می شد

نخست وزیز در بخش دیگری از سخنان خود ضمن اشاره به بحران تصنعی زمان بنی صدر گفت : اگر رجایی استواری و صبوری نداشت ، تسلیم محض در مقابل اوامر امام نبود و از رهنمودهای امام تبعیت نمی کرد ، پایش به آن تنش هایی که دشمن می خواست ایجاد کند ، کشیده می شد و با دشمن همان طور که دشمن می خواست مقابله می کرد و طبیعتا آمریکا مدت های مدیدی بود که در توطئه های خودش موفق شده بود ولی این بزرگواران تسلیم نشدند و دندان روی جگر گذاشتند با استواری ایستادند با اتکا به مکتب به مردم روی آوردند و برای مردم توطئه را توضیح دادند و تکیه شان بر همان ارزش هایی بود که مردم به آن ها باور کرده بودند و به آن ایمان آورده بودند . (5)

صدام مترجم خود را اعدام کرد

مطبوعات سوریه در شماره های دیروز خود خبر دادند صدام مترجم شخصی خود را به این علت که از ملاقات وی با مقام های آمریکایی و انگلیسی اطلاع داشته اعدام کرده است .

این مطبوعات به نقل از دیپلمات های خارجی نوشتند : این اعدام اخیرا صورت گرفته و نمایشگر تمایل صدام به سری ماندن ملاقاتش با سیاست سازان آمریکایی و انگلیسی است . این مطبوعات به نقل از ناظران خبر دادند : صباح سلمان مشاور مطبوعاتی صدام از چند هفته پیش در بغداد ناپدید شده ، وی ظاهرا به جبهه جنگ عراق علیه ایران اعزام شده است . (6)

درخواست قذافی از کشورهای عضو جبهه پایداری

سرهنگ معمر قذافی رهبر لیبی روز گذشته از کشورهای عضو جبهه پایداری خواست اجلاس هفته آینده سران جامعه عرب را تحریم کنند . وی خاطر نشان کرد که این اجلاس جهت شناسایی اسرائیل تحمیل شده است . (7)

پی نوشت :

اطلاعات ، 10 شهریور 1361 ، صفحه 2

 کیهان ، 10 شهریور 1361 ، صفحه 3

اطلاعات ، 10 شهریور 1361 ، صفحه 2

اطلاعات ، 10 شهریور 1361 ، صفحه 4

کیهان ، 10 شهریور 1361 ، صفحه 2  ، میرحسین موسوی که از ملی گرایی به عنوان توطئه آمریکا برای زمین زدن انقلاب یاد می کند خود در برهه ای که عهده دار امور در روزنامه جمهوری اسلامی بود به حمایت و انتشار مقالاتی در مدح و حمایت از مصدق به عنوان نماد ملی گرایی در کشور پرداخت و این حمایت ها تا جایی پیش رفت که شهیدان بزرگواری چون آیت و دیالمه به آن معترض شده و در مجلس شورای اسلامی و ...به انتقاد از این مشی خطرناک پرداختند . اظهارات شدیدا ضد آمریکایی موسوی و حرکت وی در صراط آمریکا در طول سالیان پس از فتنه 88 و صد البته اگر با تسامح و غمض عین دوران پیشا فتنه را نادیده بگیریم خود حکایت دیگری است که پیش از این بارها به آن پرداخته ایم .

اطلاعات ، 10 شهریور 1361 ، صفحه 16

اطلاعات ، 10 شهریور 1361 ، صفحه 16

پژوهشگر:‌ سید روح الله امین آبادی

انتهای متن/

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول