اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

زندگی  /  آداب زندگی

گشت ارشاد حذف شد؟

برخی رسانه‌ها از حذف موضوع گشت ارشاد در لایحه حجاب خبر می‌دهند، اما یکی از طراحان لایحه می‌گوید که گشت ارشاد فقط تغییر روش داده است.

گشت ارشاد حذف شد؟

خبرگزاری فارس ـ آزاده لرستانی: «این روزها هر طور دلشان می‌خواهند بیرون می‌آیند، در این شرایط با جان و دلمان از گشت ارشاد حمایت می‌کنیم، باید جلوی هنجارشکنی‌ها گرفته شود»؛ این‌ها بخشی از سخنان ۳۸ هزار مخاطب فارس من است که خواستار اقدام پلیس برای بی‌حجابی‌ها است، در مقابل بخشی دیگر از مخاطبان فارس می‌گویند «گشت ارشاد را جمع کنید».


تبلیغات ضد گشت ارشاد که در رسانه‌های فارسی‌زبان غرب به شدت دنبال می‌شود

این روزها لایحه جدید حجاب و عفاف در شرف تصویب است. برخی رسانه‌ها چند ماه مانده به انتخابات مجلس شورای اسلامی از حذف گشت ارشاد در این لایحه خبر می‌دهند،‌ اما یکی از طراحان لایحه عفاف و حجاب ابوالفضل اقبالی می‌گوید گشت ارشاد در لایحه جدید حجاب و عفاف «حذف نشده بلکه هوشمند شده است». در این لایحه تذکر هوشمند حجاب به گونه‌ای پیش‌بینی شده که «آبروی شخص حفظ شود» و دستگیری صرفاً برای کسی است که «برهنه یا نیمه برهنه به خیابان می‌آید».

گشت ارشاد در سال ۱۳۸۶ در دولت محمود احمدی‌نژاد کار خودش را آغاز کرد. البته این موضوع دو سال قبل‌تر و در دولت سیدمحمد خاتمی به تصویب رسیده بود.

در مردادماه سال ۱۴۰۱ شورای عالی انقلاب فرهنگی برنامه جامع‌تری را با هدف مدیریت معضل بدحجابی مطرح کرد و پلیس هم از ایجاد روش‌های مقابله هوشمند در این باره خبر داد. اما به دلیل طولانی شدن فرآیند اداری و التهابات پس از مرگ مهسا امینی این طرح‌ها به طور کامل عملیاتی نشد.


در لایحه جدید پلیس دیگر خودش اعمال جریمه نمی‌کند

مطابق لایحه جدید عفاف و حجاب پلیس از روش‌های هوشمند برای احراز هویت فرد کشف حجاب‌کننده استفاده می‌کند،‌ اما دیگر خودش اعمال جریمه نمی‌کند و برای فرد پیامک می‌آید که باید در فلان روز به فلان شعبه دادگاه مراجعه کند. بروز درگیری با پلیس، ایجاد التهاب در جامعه و نهایتاً فضاسازی رسانه‌ای علیه کشور مهم‌ترین انتقاداتی بود که به گشت ارشاد میدانی وارد می‌شد.

طراحان لایحه جدید معتقدند با اجرای این لایحه تا حد زیادی از این اتفاقات جلوگیری می‌شود.


جزایی که برای بی‌حجاب‌ها در لایحه جدید قرار داده شده است

در گیرودار تصویب این لایحه در مجلس شورای اسلامی، یکی از نمایندگان غلامرضا نوری‌قزلجه گفت بازگشت دوباره گشت ارشاد «به ‌جز همان نتایج منفی که قبلاً گرفته‌ایم، دستاورد دیگری برای جامعه ندارد و اتفاقاً دینداران هم خواهان چنین فضایی نیستند».

با این وجود نماینده‌ای دیگر مهدی باقری اظهار می‌دارد که در مقابل هر جرم مشهودی در جامعه، از جمله تظاهر به بی‌حجابی، حتماً ضابط قضایی چه نامش گشت ارشاد باشد یا هر چیز دیگر، باید با آن‌ها برخورد کند، «کسی حق شکستن قانون را ندارد».


ماده ۶۷ به بخشی از نقش پلیس در برخورد با ناهنجاری‌های بی‌حجابی اشاره دارد

در این میان معاون اسبق اجتماعی نیروی انتظامی سردار بهمن کارگر ضمن تأکید بر اینکه باید پلیس تقویت شود تا امنیت جامعه حفظ شود، گفته که «مردم ما خوب هستند و اینطور جو درست نشود که فرهنگ و جو جامعه بی‌حجابی است، سیاه‌‌نمایی نباید کنیم. عده‌ای اشکالاتی دارند که ناهنجاری است. خب! با ناهنجاری چه کسی باید برخورد کند؟»

پایان پیام/

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول