اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

دیگر رسانه ها

جاده‌صاف‌‌کن‌های نفوذ صهیونیست‌ها در امارات/ از کنیسه‌های یهودی تا حضور نیروهای امنیتی

از دو دهه قبل تا کنونی طی مراحلی، زیرساخت‌هایی در امارات متحده عربی برای حضور رژیم صهیونیستی ایجاد شده که در هیچ کشور دیگر منطقه وجود ندارد.

جاده‌صاف‌‌کن‌های نفوذ صهیونیست‌ها در امارات/ از کنیسه‌های یهودی تا حضور نیروهای امنیتی

به گزارش گروه دیگر رسانه‌های خبرگزاری فارس، پس از آنکه دولت امارات متحده عربی پس از قریب یک دهه روابط مخفیانه با رژیم صهیونیستی روز پنج شنبه 23 مرداد آغاز روابط رسمی با رژیم صهیونیستی را اعلام کرد، یکی از سؤالاتی که در اذهان به وجود آمد این بود که چرا امارات متحده عربی بازیگر این صهیونیست‌ها و ایالات متحده شد؟ نوشته حاضر به زیرساخت هایی اشاره دارد که توسط آمریکایی ها و صهیونیست ها در امارات متحده عربی پیش از این ایجاد شده بود.

توسعه فرهنگ سکولار و نفوذ یهود

امارات متحده عربی از چند دهه قبل محل سرمایه‌گذاری فرهنگی ایالات متحده بوده است. این کشور به دلیل برخوردار نبودن از ریشه‌های قوی قومی و اختلافات و رقابتی که بین شیوخ آن وجود داشته، محلی برای سرمایه گذاری فرهنگی آمریکا به منظور توسعه فرهنگ سکولار و غربی بوده است. این کشور که با برخورداری از سرمایه هنگفت نفت مورد طمع آمریکایی‌ها قرار داشته، طی چند دهه به کشوری با ظواهر غربی تبدیل شد.

سرمایه هنگفتی که در امارات متحده عربی طی چند دهه اخیر برای غربی شدن این کشور حاشیه خلیج فارس هزینه شد در هیچ یک از کشورهای منطقه هزینه نشد. امروز از بیش از 20 دانشگاه موجود در امارات متحده عربی، تنها یک دانشگاه به زبان عربی دروس خود را ارائه می‌کند و تدریس در بقیه دانشگاه‌های آن به زبان انگلیسی صورت می‌گیرد.

تعداد شبکه‌های ماهواره‌ای با سبک غربی و سکولار که مظاهر غرب را تبلیغ می‌کنند هر روز در این کشور افزایش می‌یابد و هر یک از امیر زادگان این کشور اقدام به تأسیس شبکه‌های جدید می‌کنند. این بستر آنچنان در امارات متحده عربی توسعه یافته که عربستان سعودی مقر بسیاری از شبکه‌های ماهواره‌ای خود را در این کشور قرار داد. به عنوان نمونه امروز مقر شبکه‌های ماهواره ای ام بی سی و العربیة در امارات قرار دارند.

به همین دلیل این کشور به سرعت تبدیل به کشوری با ظواهر غربی و فرهنگ سکولار غربی شد. خانواده‌های سنتی در این کشور خیلی سریع تر از دیگر کشورها تبدیل به خانواده‌های مدرن شدند. بنابراین فضا برای پذیرش یهودیان در این کشور فراهم تر از دیگر کشورهای عربی شد و نخستین کنیسه‌های یهودی در کشورهای حاشیه خلیج در برهه کنونی در امارات متحده عربی تأسیس شد. خاخام‌های یهودی از زمان تأسیس کنیسه های یهودی رفت و آمد وسیعی به امارات دارند و در عرصه های مختلف سیاسی، اقتصادی و اجتماعی صاحب نفوذ و قدرت شده اند.

واگذاری اولین مقر رسمی به صهیونیست‌ها

سازمان انرژی‌های تجدید پذیر یکی از سازمان‌های زیر مجموعه سازمان ملل است که مقر آن در امارات متحده عربی قرار دارد. اینکه چرا با وجود کشورهای پیشرویی چون چین و کشورهای غربی در این زمینه، مقر این سازمان به امارات متحده عربی داده می شود خود پرسشی است که باید مورد مداقه قرار گیرد. اما امارات متحده عربی سال 2016 در راستای توسعه انرژی های تجدید پذیر به تمامی اعضای این سازمان دفتری را در امارات متحده عربی واگذار کرد. به همین بهانه دفتری نیز به رژیم صهیونیستی واگذار شد.

این دفتر نخستین مقر رسمی بود که در یک کشور عربی به رژیم صهیونیستی واگذار شد. صهیونیست‌ها پیش از این تنها در اردن و مصر و چند کشور آفریقایی مثل سودان جنوبی و اتیوپی دارای سفارتخانه بودند. سفارتخانه‌هایی که به دلیل مخالفت‌های مردم کشورهای نامبرده امکان بهره‌برداری را از صهیونیست‌ها گرفته بود.

از همان زمان واگذاری این دفتر به صهیونیست‌ها، مقام‌های رژیم صهیونیستی اعلام کردند از این دفتر برای توسعه روابط سیاسی- دیپلماتیک بهره خواهند گرفت. هر چند مقامات اماراتی در مقابل این موضع صهیونیست‌ها موضع منفی گرفته، اعلام کردند این دفتر صرفاً جهت توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر به صهیونیست‌ها واگذار شده است اما عملاً اقدامی علیه صهیونیست‌ها انجام ندادند و این دفتر در راستای اهداف سیاسی مورد استفاده صهیونیست ها قرار گرفت.

روابط امنیتی نزدیک رژیم صهیونیستی و امارات

یکی از دلایل انتخاب امارات متحده عربی برای اجرای عادی سازی روابط با رژیم صهیونیستی در مقطع کنونی روابط نزدیکی است که موساد از قریب یک دهه قبل با مقامات امارات متحده عربی برقرار کرده است. این روابط تا اندازه‌ای نزدیک بود که موجب شد این کشور پیشروِ عادی سازی روابط شود.

مهمترین نشانه‌ای که می‌توان به آن اشاره کرد، ترور محمود المبحوح عضو برجسته جنبش حماس در سال2010 در امارات است. محمود المبحوح از اعضای برجسته و ناشناخته حماس بود که با هویت ناشناخته‌اش در رسانه‌ها به مقاومت اسلامی فلسطین خدمت می‌کرد. او در ژانویه 2010 در امارات متحده عربی ترور شد.

اسنادی که از هتل محل اقامت اوو دوربین‌های مدار بسته در امارات به دست آمد، ترور وی به دست عناصر موساد را که با هویت‌های جعلی اروپایی وارد امارات متحده عربی می شدند ثابت می‌کرد.

اگرچه پس از رو شدن اسناد موجود، این مسئله از سوی اماراتی‌ها با اعتراض به رژیم صهیونیستی بیان شد اما هیچ گاه پیگیری نشد و پرونده ترور محمود المبحوح به همان صورت بسته شد.

نشانه دومی که این همکاری را آشکار می‌کند اقامت و سکونت محمد دحلان در ابوظبی بود. پس از فرار او از نوار غزه در سال 2007 و اسناد و عکس‌هایی که از خانه او در غزه به دست آمد همکاری مستقیم و مزدوری دحلان برای صهیونیست‌ها امری یقینی است.

سال 2011 هنگامی که محمد دحلان از سوی دادگاه قضایی حکومت خودگردان فلسطین تحت تعقیب قرار گرفت، ابتدا به اردن فرار کرد اما کمتر از 6 ماه بعد با فشاری که ابومازن، رئیس جمهور تشکیلات خودگردان فلسطین به اردنی‌ها آورد در آن کشور نیز تحت تعقیب قرار گرفت. در این زمان دحلان به ابوظبی گریخت و در آنجا نه تنها اقامت گزید بلکه به عنوان مشاور امنیتی امیر ابوظبی صاحب یک پست دارای نفوذ شد.

واگذاری پستی به این حساسیت به کسی که از قدیم الایام مزدور صهیونیست‌ها بوده، روابط امنیتی صهیونیست‌ها و امارات را نشان می دهد.

به گزارش خبرنگار گروه دیگر رسانه‌های خبرگزاری فارس،‌ قرار گرفتن مقر بعضی شبکه‌های فارسی زبان در امارات که علیه فرهنگ ایران اسلامی و شیعه فعالیت می‌کنند؛ مانند شبکه وهابی «کلمه»، بخش فارسی شبکه «ام بی سی» و شبکه «پی ام سی» را می‌توان از مصادیق همراهی این کشور با جریان رسانه‌ای صهیونیست‌ها عنوان کرد.

منبع: خبرگزاری تسنیم

انتهای پیام/

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول