اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

دیگر رسانه ها

«نَه» جبهه پایداری به سیاست‌ورزی رفاقتی

۲۲ روز دیگر تا یازدهم اسفند، موعد انتخابات «خبرگان ششم» و «مجلس دوازدهم» زمان باقی است و روز به روز بر حال و هوای انتخاباتی جامعه و کنشگری‌های سیاسی - انتخاباتی احزاب و تشکل‌ها افزوده می‌شود.

«نَه» جبهه پایداری به سیاست‌ورزی رفاقتی

فارس‌پلاس؛ دیگر رسانه‌ها - مهر نوشت: در این مطلب برخی اخبار و حواشی سیاسی-انتخاباتی را مرور و زمزمه‌ها و درگوشی‌های این حوزه را در قالب یک بسته خبری، ارائه می‌کنیم.

لیست جبهه پایداری با رفاقت بسته نمی‌شود

حجت‌الاسلام «مرتضی آقاتهرانی» رئیس شورای مرکزی جبهه پایداری تاکید دارد: «برای قرار دادن افراد در فهرست انتخاباتی، توجهی به این نداریم که کاندیدای مورد نظر جزو جبهه پایداری باشد یا نباشد؛ ملاک عمل شایستگی افراد است و رفاقت و آشنابودن در لیست جبهه پایداری جایی ندارد».

این شخصیت سیاسی می‌گوید: «پیش‌بینی ما این است که مشارکت در انتخابات بالای ۵۰ درصد است».

در لیست «شورای وحدت» همه سرلیست‌اند!

«منوچهر متکی» دبیر اجرایی و سخنگوی شورای وحدت نیروهای انقلاب اسلامی در نشست هیأت عالی این شورا، با بیان اینکه فهرست شورای وحدت در تهران و سراسر کشور در حال تدوین است و در موعد مقرر اعلام و منتشر می‌شود، اظهار کرد: «شورای وحدت برای اولویت‌های جامعه و نظام نظرات راهبردی دارد و دغدغه‌مند است».

متکی افزود: «با تشکیل فراکسیون شورای وحدت در مجلس آینده اولین اقدام ما این خواهد بود که از دولت و تیم اقتصادی آن قویاً خواهیم خواست طرح اجرایی خود را برای مهار تورم در کشور ارائه و عملیاتی کند و در صورت ناموفق‌بودن، به وظیفه قانونی خود عمل خواهد کرد».

وی روی این گزاره نیز تاکید کرده که «شورای وحدت» فهرست مستقل خود را ارائه می‌دهد؛ همچنین او در پاسخ به این سوال که سرلیست شورای وحدت برای انتخابات چه کسی خواهد بود، گفته در فهرست شورای وحدت همه سر لیست هستند.

تبعیت «جمعیت اعتلا» از «شورای ائتلاف»

«زهره الهیان» دبیرکل «جمعیت اعتلای نهادهای مردمی انقلاب اسلامی» در جلسه شورای مرکزی این جمعیت، خطاب به اعضای تشکل متبوع خود گفت: «معتقدیم در انتخاب لیست باید خطوط قرمز رعایت شود و ملاک برای انتخاب افراد شاخص‌ها باشد، نه روابط و گرایش‌ها. ۱۰۷ شاخص از سوی مقام معظم رهبری برای نماینده تراز انقلاب اسلامی بیان گردیده که باید معیار و ملاک وزن‌دهی به افراد باشد».

اعضای شورای مرکزی جمعیت اعتلای نهادهای مردمی انقلاب اسلامی مصوب کردند که در انتخابات پیش رو لیستی جداگانه ارائه نخواهند داد و از لیست شورای ائتلاف نیروهای انقلاب اسلامی حمایت خواهند کرد.

انفعال لیدر اصلاحات

پس از آنکه «جواد امام» سخنگوی جبهه اصلاحات رسماً اعلام کرد که این جبهه در تهران لیست انتخاباتی ارائه نمی‌دهد، خبر رسیده که تندروهای مدعی اصلاح‌طلبی به نامزدهای اصلاح‌طلب گفته‌اند که در صورت شرکت در انتخابات از حوزه تهران، آن‌ها طرد خواهند شد و مورد حمایت قرار نخواهند گرفت. از قرار معلوم، جبهه اصلاحات تلاش کرده با اعلام زودهنگام عدم ارائه لیست در تهران طیف اصلاح‌طلبانِ مشارکت‌جو را در مضیقه قرار دهد.

البته برخی شواهد و قرائن از آن حکایت دارد که پشت‌پرده راهبردِ انتخاباتی قهرگونه و تحریم‌طلبانه اصلاح‌طلبان، شخصِ خاتمی است. وی چندی پیش در پیامی به انجمن اسلامی جامعه پزشکی ایران، ضمن بیان اینکه شرط قطعی انتخاباتِ مطلوب این است که آزاد باشد و تصمیم‌گیرنده اصلی و نهایی مردم باشند، نوشت: «جبهه اصلاحات راهبرد انتخاباتی خوب و متینی ارائه داده است».

با عنایت به اینکه از فحوایِ راهبردِ انتخاباتی اصلاح‌طلبان چنین برداشت شده که با صندوق رأی قهر کرده‌اند، این پیامِ خاتمی این ظن را تقویت کرد که محرک عناصر رادیکال جبهه اصلاحات برای ترویجِ گفتمانِ «قهر با صندوق رأی» خود اوست؛ کسی که سال‌هاست رهبری جریان اصلاح‌طلبی را یدک می‌کشد و با انگشت اشاره و گوشه چشم، برای اصلاحاتی‌ها دستورالعمل و نسخه می‌پیچد.

البته گمانه‌زنی‌های دیگری نیز درباره نوع سیاست‌ورزی انتخاباتی خاتمی مطرح است؛ برخی معتقدند خاتمی توانایی کنترل اصلاح‌طلبان تندرو را ندارد و بیش از آنکه کنترل‌کننده آن‌ها باشد، متأثر از آنان است. به اعتقاد این گروه، خاتمی تلاش دارد مواضعی دو پهلو اتخاذ کند که تندورهای مدعی اصلاح‌طلبی را راضی نگه دارد و در عین حال آن‌ها را از فروغلتیدن به سیاهچاله تحریم انتخابات و قهر با صندوق رأی بازدارد؛ امری که می‌تواند به منزله پایان حیات سیاسی طیف مهمی از اصلاح‌طلبان و انسداد مسیر برای کنش‌گری آنان در انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۴ شود.

از قرار معلوم، اینکه جبهه اصلاحات اعلام کرده که ارائه فهرست انتخاباتی در استان‌های دیگر به غیر از تهران، بلامانع است، ناشی از همین نگرش خاتمی است؛ نگرشی که می‌توان آن را «میانه‌روی در رادیکالیسم» و «قهر نسبی» دانست، به گونه‌ای که تلقی «خروج از حاکمیت» ایجاد نگردد.

ائتلاف ۳ حزب اصلاح‌طلب برای ارائه لیست

«اسماعیل گرامی‌مقدم» سخنگوی حزب «اعتماد ملی» می‌گوید: «ما در حال بررسی هستیم و احتمالاً در حوزه انتخابیه‌ای که نامزد وجود دارد، چندین حزب اعم از «کارگزاران»، «ندای ایرانیان» و «حزب اسلامی کار» با یکدیگر ائتلاف خواهند کرد».

سایت حسن روحانی: شورای نگهبان هنوز دلایل رد صلاحیت روحانی را اعلام نکرده است

سایت منتسب به «حسن روحانی» با بازنشر مطلبی از یک خبرگزاری نوشته است: «شورای نگهبان هنوز دلایل ردصلاحیت حجت‌الاسلام حسن روحانی برای نامزدی در انتخابات ششمین دوره مجلس خبرگان رهبری را به او ارائه نکرده است».

روز ۴ بهمن ۱۴۰۲ بنا به اطلاع یکی از مقامات شورای نگهبان، رد صلاحیت روحانی توسط فقهای این شورا، اعلام و پیامک رد صلاحیت او روز شنبه هفتم بهمن ارسال شد. روحانی به این تصمیم اعتراض نکرد و در بیانیه و نامه به شورای نگهبان خواستار اعلام دلایل رد صلاحیت خود شد.

پایان پیام/ت

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول