اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

دیگر رسانه ها

دیپلماسی مقتدرانه به سبک افسران نیروی دریایی سپاه/ طرح اقدام راهبردی مجلس برای مقابله با تحریم‌ها دولت را مقتدر می‌کند

چرا در حوزه نظامی می توانیم کاری کنیم که بزرگترین ارتش‌های دنیا از احساس محترم شمرده شدن از طرف نیروی دریایی سپاه با افتخار یاد کنند ولی در حوزه مذاکرات هسته‌ای، طرف‌های آمریکایی به خود اجازه توهین به مردم ایران را بدهند؟

دیپلماسی مقتدرانه به سبک افسران نیروی دریایی سپاه/ طرح اقدام راهبردی مجلس برای مقابله با تحریم‌ها دولت را مقتدر می‌کند

به گزارش گروه دیگر رسانه‌های خبرگزاری فارس، مهدی جهان‌تیغی، مدیر مسئول جهان نیوز یادداشتی در این پایگاه خبری تحلیلی منتشر کرده است که متن آن در ادامه می‌آید.

گروه سیاسی جهان نیوز، مهدی جهان تیغی: ساموئل پاپارو، فرمانده ارشد نیروی دریایی آمریکا در خاورمیانه مدعی شده که پس از چند ماه تلاش در دور جدید تنش ها در منطقه، به بازدارندگی محتاطانه در برابر نیروی دریایی سپاه رسیده اند. او البته تاکید کرده که این بازدارندگی نسبی و شکننده است و با رویدادهای جهانی و وقایع منطقه تشدید می‌شود.

دریادار ساموئل پاپارو، فرمانده ناوگان پنجم نیروی دریایی مستقر در بحرین، در نشست سالانه منامه که به میزبانی موسسه بین‌المللی مطالعات استراتژیک، برگزار شد، همچنین روابط بین نیروهای دریایی ارتش آمریکا و سپاه پاسداران جمهوری اسلامی ایران را همراه با «احترام سالم» توصیف کرد.

اما جدای از درست یا غلط بودن ادعای مطرح شده این فرمانده ارشد نظامی آمریکا در خاورمیانه، یک چیز یقینی است و آن اینکه مجموع اقدامات متقابل چند ماه اخیر نیروی دریایی سپاه در خاورمیانه سبب شده که بزرگترین نیروی دریایی جهان باید ماه‌ها تلاش کند تا در برابر موازنه به‌هم‌ ریخته شده توسط نیروی دریایی سپاه بتواند بگوید بازدارندگی محتاطانه برقرار کرده است.

اگر افسران نیروی دریایی سپاه  دیپلمات بودند و به عنوان نفر مذاکره کننده با آمریکا تعیین می شدند، بی آنکه نیازی به محدودسازی یا بتن ریزی در دستاوردهایشان داشته باشند، الان صورت مساله برجام این بود که باید ابتدا آمریکایی ها آنقدر امتیاز بدهند تا در منطقه تا حدی محترم محسوب شوند و وزرای خارجه آمریکا و اروپا موظف بودند که مثل ترامپ حتی بعد از تکه تکه شدن گلوبال هاوک، از نیروی هوایی سپاه تشکر کند که علاوه بر آن پهباد فوق پیشرفته آمریکایی، هواپیمای دیگری را از آمریکا منهدم نکرد و در موضع ادب و احترام در برابر ایران قرار بگیرد و زبان به تشکر هم باز کند.

حال سوال اساسی اینجاست که چرا در حوزه نظامی می توانیم کاری بکنیم که بزرگترین ارتش های دنیا باید از احساس محترم شمرده شدن از طرف نیروی دریایی سپاه با افتخار یاد کنند ولی در حوزه مذاکرات هسته ای، طرف‌های آمریکایی در اوج مذاکرات به خود اجازه توهین به مردم ایران را بدهند؟!

شاید بخشی از جواب این سوال در مکالمه افسر نیروی دریایی سپاه با رزم‌ناو انگلیسی مونتروز فاکس ترات۲۳۶ در اوج عملیات نظامی دریایی که چند ماه قبل اتفاق افتاد نهفته باشد؛ همان مکالماتی که افسر ایرانی به مسئول شناور انگلیسی می‌گوید: «اگر اطاعت کنید، در امان می‌مانید». و تصریح می کند: «ناو جنگی اف۲۳۶! من شناور جنگی نیروی دریایی سپاه هستم. نفتکش «بریتیش هریتیج» تحت کنترل من قرار دارد. به تو دستور می‌دهم در مأموریت من دخالت نکن»

البته این را نباید از یاد برد که اعتبار این مکالمه به اراده اثبات شده سپاه در پاسخ متقابل به کشورهای مهاجم همانند موشک باران عین االاسد، منهدم کردن گلوبال هاوک، توقیف نفتکش های کشورهای غربی و همچنین تلاش های شبانه روزی برای ارتقا قدرت بومی نیروی دریایی سپاه با اتکا به خود همانند راه اندازی ناو اقیانوس پیمای پشتیبانی و اطلاعاتی اخیر «شهید رودکی» بر می‌گردد.

برای دولت نیز این راه بسته نیست و آنها هم می توانند همانند سپاه، همین موفقیت‌ها را در برابر آمریکا و کشورهای اروپایی در همین برجام نیمه جان به دست آورند؛ گام اول و ساده هم می‌تواند اجرایی کردن کامل و به موقع «طرح اقدام راهبردی مجلس برای مقابله با تحریم‌ها» باشد.

انتهای پیام/

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول