اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

استانها  /  فارس

برج پژوهشی محمد رسول‌الله(ص)؛ مرکز تحقیقاتی بی‌نظیری در کشور

از اساتید پیشکسوت تا دانشجویانی که تازه قدم در راه کسب مهارت و تجربه گذاشته‌اند، در کنار یکدیگر به تبادل علم و اطلاعات مشغولند.

برج پژوهشی محمد رسول‌الله(ص)؛ مرکز تحقیقاتی بی‌نظیری در کشور

به گزارش خبرگزاری فارس از شیراز، در طبقات مختلف حضور یافتیم، فضایی ساکت و صمیمی که با رویکرد کلی پژوهش پایه شکل گرفته است و اساس تمام پژوهش‌های علمی است.

برج پژوهشی محمد رسول‌الله یک مرکز جامع تحقیقاتی و بی‌نظیر در سطح کشور است که در شهر شیراز واقع شده و دانشگاه علوم پزشکی شیراز به‌عنوان یک دانشگاه مادر با رویکرد پژوهش‌محوری و چشم‌اندازی در راستای تحقق منویات رهبر معظم انقلاب مبنی‌بر دستیابی به قطب علمی اول منطقه ایجاد  شده است.

رئیس برج پژوهشی محمد رسول‌الله با اشاره به وجود ۶۴ مرکز تحقیقاتی مربوط به دانشگاه علوم پزشکی شیراز که ۲۵ مورد آن در برج پژوهشی واقع شده است، گفت: مرکز مشاوره بالینی، مرکز ثبت سرطان، مرکز جامع سلول‌های بنیادی و ... از جمله بخش‌های این برج را تشکیل می‌دهند.

نگار آذرپیرا با اشاره به اینکه این برج از سال ۹۲ به بهره‌برداری رسیده است، اظهار داشت: این برج با هدف متمرکز شدن مراکز تحقیقاتی ایجاد شد و به واسطه نزدیکی با بیمارستان نمازی نمونه بیماران را دریافت کرده و آزمایش‌های لازم انجام می‌شود.

وی با بیان اینکه هر مرکز تحقیقاتی در این برج با یکی دو دانشگاه مرتبط است، افزود: جمع‌آوری دیتا، کدگذاری بیماران بر اساس کدگذاری‌های بین‌المللی، دریافت آمار، نوع بازخورد، ارائه روش‌های پیشگیری و درمان از جمله مواردی است که هدف پژوهش‌های بهداشتی درمانی قرار می‌گیرد.

آذرپیرا در ادامه از وجود زیرساخت‌های بسیار خوب از نظر علوم پایه، ارتباطات خوب میان فعالیت‌های بالینی، تربیت نیروی انسانی، ایجاد روش‌های نوین کنترل بیماری و ... نام برد و افزود: امیدواریم بتوانیم در آینده نزدیک به‌عنوان درمان از انها استفاده کنیم.

حمایت شرکت‌های دانش‌بنیان از تحقیقاتی که در این برج انجام می‌شود از دیگر مواردی بود که رئیس برج پژوهشی به آن اشاره کرد و گفت: حمایت از فارغ‌التحصیلان می‌تواند شرایطی را فراهم کند که جوانان ما در آینده روی پای خود بایستند.

دبیر شورای عالی مراکز تحقیقاتی، ایجاد اتاق تمیز را یکی از اولویت‌های برج عنوان کرد و افزود: جهت انجام فعالیت‌هایی چون سلول‌درمانی نیازمند اتاق تمیز هستیم تا بتوانیم محیطی مناسب برای نگهداری سلول و ژن جهت تزریق به بیمار را در اختیار داشته باشیم.

وی ضمن ابراز امیدواری از انجام مقدمات افتتاح این اتاق یاد کرد و گفت: امیدواریم در سال جاری این اتاق که قول ۱۰ میلیارد اعتبار را از معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری گرفته است، به بهره‌برداری برسد‌.
او در بخش پایانی این گفتگو به حضور دانشجویان دانشگاه‌های مختلف در برج جهت استفاده از ازمایشگاه‌های مختلف و همچنین انجام کارهای تحقیقاتی، تهیه پروپوزال و ... اشاره کرد و این برج را ظرفیتی بزرگ و مناسب برای دانشجویان در داخل و خارج از کشور دانست.

تجمیع مراکز تحقیقاتی در قالب یک برج پژوهشی

مدیر برج پژوهشی محمد رسول‌الله نیز در بازدیدی که از این برج انجام شد به تشریح بخش‌های مختلف آن پرداخت.

حیدر صفرپور گفت: برج پژوهشی یک مرکز تجمیع شده از مراکز تحقیقاتی با نماد خودباوری، تلاش علمی و پژوهش‌محوری فعالیت‌های علمی در سطح دانشگاه‌های علوم پزشکی است.

او با تاکید بر لزوم پیشرفت مبانی علمی بر مبنای تحقیقات کاربردی، اظهار داشت: برای پیشروی به سمت اهداف تعیین شده، برج پژوهشی ابتکاری بود که در این زمینه شکل گرفت و با توجه به مشکلات اقتصادی سنگینی که طی چند سال گذشته متوجه کشور بوده است، افزایش بهره‌وری بر پایه تحقیقات علمی مد نظر بوده است.

انجام اقدامات کاربردی و استفاده بهینه از منابع انسانی، هم افزایی اساتید و نخبگان علمی و صرفه‌جویی در هزینه‌ها از مهم‌ترین نکاتی بود که صفرپور به آن اشاره کرد و اظهار داشت: قطعا تا جایگاه مطلوب فاصله بسیار است اما در مسیر طراحی شده به اهداف تعیین شده دست خواهیم یافت.

وی ضمن ابراز امیدواری نسبت به رفع موانع اقتصادی و تامین اعتبارات، گفت: به شرط تامین اعتبار ساختمان دوم این برج نیز ساخته و وارد چرخه پژوهش خواهد شد.

صفرپور، از فراهم بودن زمینه برای حضور اساتید جوان در این برج سخن گفت که و ابراز امیدواری کرد در سال‌های آینده با ورود به فعالیتهای پژوهشی،خلاقیت‌ها و توانمندی‌هایشان را به منصه ظهور خواهند رساند.

وی در ادامه، صنعتی شدن نتایج پژوهش‌ها را از دستاوردهای این برج عنوان کرد و افزود: وقتی این نتایج در چرخه تولید قرار می‌گیرند، باری از مشکلات کشور حل می‌شود و خوداتکایی که در سطح کشور موردنیاز است، رخ خواهد داد.

وی در ادامه با اشاره به رویکردهای مختلف برج پژوهشی، از فعالیت برج در حوزه‌های مختلف سخن گفت و افزود: تلاش در حوزه تعمیم علوم انسانی و معارف دینی در کنار فعالیتهای شاخص علمی به‌عنوان یکی از اولویت‌های دانشگاه همواره مورد توجه قرار گرفته است، و همه ساله کنگره ها و همایش های مختلف با حضور اساتید داخلی و خارجی با هدف هم افزایی و بهره مندی از دستاوردهای آخرین پیشرفت های علمی روز دنیا برگزار می شود.

وی ادامه داد: به طور کلی قریب به ۵۰۰ نفر کارشناس پژوهشی و عضو هیئت علمی در ۶۴ مرکز تحقیقاتی و هفت مرکز رشد فعالیت می‌کنند.

صفرپور افزود: اساتید پیشکسوت هر یک مسئولیتی را بر عهده گرفته‌اند و اساتید جوان نیز با انگیزه و پتانسیل بالا زیر چتر حمایت دانشگاه در این مراکز مشغول به فعالیت هستند.

وی ضمن قدردانی از حمایت‌های ریاست دانشگاه و‌معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه ابراز امیدواری کرد که شاهد روزهای روشنی در اینده فعالیت‌های پژوهشی دانشگاه خواهیم بود.

گفتنی است این برج پژوهشی که در آینده قل دوم آن نیز ساخته خواهد شد دارای بخش‌های مختلف شامل مراکز و دستاوردهایی است که هر یک به طور جداگانه قابلیت معرفی دارند.

 

انتهای پیام/ن

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول