اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

استانها  /  کرمان

حفاظت از بیابان لوت منوط به مشارکت حداکثری مردم محلی است

معاون میراث فرهنگی کرمان گفت: در همه مقوله‌های مربوط به میراث فرهنگی هنگامی موفق می‌شویم که مشارکت مردم و جوامع محلی را به صورت حداکثری داشته باشیم.

حفاظت از بیابان لوت منوط به مشارکت حداکثری مردم محلی است

به گزارش خبرگزاری فارس از کرمان، مهران مقصودی مدیر پایگاه ملی بیابان لوت در ششمین سالگرد ثبت جهانی بیابان لوت به احمد مستوفی یکی از پژوهشگران بیابان لوت اشاره کرد و اظهار داشت: وی تمام تلاش خود را در طول 50 سال گذشته برای شناساندن ارزش‌های لوت به کار برد.

وی با بیان اینکه اولین بار است که جلسه‌ای با عنوان بیابان لوت و با این تعداد شرکت‌کننده تشکیل شده و گروه‌های گوناگونی در آن حضور دارند، بیان کرد: لازم است از چنین رویدادهایی حمایت شود و دست اندرکاران دور هم جمع شوند و با یکدیگر گفت‌وگو کنند.

مقصودی با اشاره به اینکه در جهان ۱۱۵۴ اثر ثبت شده داریم که ۸۹۷ مورد آن فرهنگی، ۲۱۸ اثر طبیعی و ۳۹ اثر ترکیبی از فرهنگی و طبیعی است، افزود: در این فهرست ۲۸ اثر از ایران قرار دارد که لوت و جنگل‌های هیرکانی دو اثر طبیعی هستند.

وی ادامه داد: با توجه به اینکه بیابان لوت جهانی شده است بنابراین باید قدر آن را بدانیم و از آن مراقبت کنیم.

مقصودی بیان کرد: ارزش‌های لوت تنها محدود به پدیده‌های زمین‌شناختی نیست. درست است که با دو معیارِ پدیده‌های استثنایی و تاریخ زمین‌شناختی آن را ثبت جهانی کرده‌ایم ولی پدیده‌های فرهنگی و تاریخی و زیستی لوت نیز بسیار ارزشمند است.

مدیر پایگاه ملی بیابان لوت بیان کرد: لوت تنوع اقلیمی هم دارد بطوریکه علاوه بر وجود گرم‌ترین نقطه کره زمین در آن، شب‌های دمای منفی 10 درجه را هم تجربه می‌کند.

وی به مخاطرات طبیعی لوت از جمله سیل و طوفان اشاره کرد و گفت: تهدیدات انسانی لوت به مراتب بیشتر بوده که رو به افزایش است.

معاون میراث‌فرهنگی اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان کرمان نیز اظهار داشت: زمانی یک اثر فرهنگی یا طبیعی در فهرست میراث جهانی قرار می‌گیرد که متعلق به کل انسان‌ها باشد، موضوعی که موجب می‌شود انسان‌ها نسبت به حفاظت آن اثر حساسیت بیشتری داشته باشند.

وی گفت: زحمات زیادی برای ثبت جهانی یک اثر کشیده می‌شود اما بخش دشوارتر کار مربوط به زمانی است که بخواهیم از اثر ثبت‌شده، حفاظت کنیم و کار بسیار سخت‌تر زمانی می‌شود که آن اثر، طبیعی و گستردگی همچون لوت داشته باشد.

مجتبی شفیعی سپس با یادآوری معیارهایی که باعث ثبت جهانی یک اثر می‌شود، افزود: حفاظت از این آثار و بهره‌برداری پایدار از اقدامات بسیار مهمی است و در همه مقوله‌های مربوط به میراث فرهنگی هنگامی موفق می‌شویم که مشارکت مردم و جوامع محلی را به صورت حداکثری داشته باشیم.

انتهای پیام/۳۳۸۸

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول