اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

استانها

کارشناس موسسه تحقیقات شیلات ایران:

ذخایر ماهی آزاد دریای خزر بازسازی می‌شود

خبرگزاری فارس: کارشناس موسسه تحقیقات شیلات ایران ماهی آزاد دریایی خزر را دارای ارزش اقتصادی و غذایی ویژه دانست و گفت: ذخایر ماهی آزاد دریای خزر بازسازی می‌شود.

ذخایر ماهی آزاد دریای خزر بازسازی می‌شود
به گزارش خبرگزاری فارس از بندر انزلی، مرتضی علیزاده صبح امروز در جمع محققان و پژوهشگران آبزی‌پروری به تعیین اهداف و اولویت‌های نقشه راه توسعه آبزی‌پروری سردآبی کشور اشاره کرد و اظهار داشت: توسعه پایدار تکثیر و پرورش قزل‌آلای رنگین کمان و حفاظت و بهره‌برداری از ذخایر ماهیان سردآبی بومی کشور دو محور اصلی اهداف تحقیقاتی و اجرایی است.
وی ماهی قزل‌آلا را به عنوان تنها گونه پرورشی سردآبی موجود در کشور دارای اهمیت بسیار در سیاست‌گذاری‌ها، برنامه‌ریزی‌های تحقیقاتی و اجرایی خواند و افزود: این ماهی دارای ابعاد متعدد و گسترده‌ای بوده و نقش بسیاری در فرآیند تولید در مزارع تکثیر و پرورش قزل‌آلا ایفا می‌کند.
علیزاده، افزایش کارآیی تولید و کاهش هزینه‌ها را هدف نهایی توسعه پایدار تکثیر و پرورش قزل‌آلای رنگین کمان دانست و تصریح کرد: برای دستیابی به اهداف مورد نظر باید بهبود مدیریت تکثیر و تولید بچه ماهی از جمله اصلاح نژاد و مولدان قزل‌آلا، بررسی و کنترل مداوم بیماری‌ها و آلودگی‌ها در مراکز تکثیر قزل‌آلا و همچنین ساماندهی واردات و نقل و انتقال تخم چشمک زده صورت گیرد.
کارشناس موسسه تحقیقات شیلات ایران کاهش تلفات پرورش، افزایش تولید در واحد سطح و کاهش هزینه‌های تولید را از اهداف توسعه آبزی‌پروری سردآبی کشور برشمرد و خاطرنشان کرد: بهبود فرآیند ساخت خوراک شامل ارتقای کیفیت خوراک تولیدی، کاهش هزینه‌های تولید خوراک و تنوع‌بخشی به مواد اولیه خوراک با استفاده از منابع غذایی داخلی از جمله این اهداف است.
وی بهبود مدیریت غذادهی، بهبود سیستم‌های پرورش، بهبود مدیریت بهداشت و بیماری‌ها، بهبود وضعیت بازاریابی و فروش، ارتقای آموزش و دانش تولیدکنندگان، بازنگری و بهبود قوانین، آیین‌نامه‌ها و خدمات حمایتی و بهبود مدیریت تولید در منابع آبی طبیعی و نیمه طبیعی کشور را از دیگر اهداف توسعه آبزی‌پروری سردآبی کشور بیان کرد.
علیزاده تکثیر، پرورش و بازسازی ذخایر ماهی آزاد در دریای خزر را از محورهای توسعه آبزی‌پروری سردآبی کشور معرفی کرد و گفت: این محور اصلی مجموعه اهداف در مورد بهبود ذخایر ماهیان سردآبی بومی کشور و امکان بهره‌گیری از این قابلیت برای توسعه تکثیر، پرورش و تنوع گونه‌ای در آبزی‌پروری سردآبی کشور را در بر می‌گیرد.
کارشناس موسسه تحقیقات شیلات ایران ماهی آزاد دریای خزر را دارای ارزش اقتصادی و تغذیه‌ای ویژه توصیف کرد و ابراز داشت: گونه‌های ارزشمند قزل‌آلای خال قرمز، شیزوتوراکس و باربوس ماهیان نباید از نظر دور نگه داشته شوند.
وی اقدام‌های اجرایی و تحقیقاتی لازم درباره ماهیان سردآبی را از اولویت‌های اهداف کمی توسعه آبزی‌پروری سردآبی در کشور معرفی کرد و بیان داشت: افزایش کارآیی فرآیند تکثیر و بازسازی ذخایر ماهی آزاد دریای خزر، پرورش لارو، ارزیابی و اصلاح فرآیند رهاسازی بچه ماهی به دریا از جمله اولویت‌های این اهداف است.
علیزاده توسعه تکثیر و پرورش در آب‌های داخلی، بررسی و مطالعه زیست‌شناسی و رده‌بندی دیگر گونه‌های بومی سردآبی کشور، مطالعه و تعیین بیوتکنیک تکثیر و پرورش گونه‌ها با هدف حفظ ذخایر و بازسازی ذخایر و نیز معرفی دیگر گونه‌های اقتصادی بومی سردآبی به صنعت آبزی‌پروری کشور را از دیگر اولویت‌های اهداف کمی توسعه آبزی‌پروری سردآبی اعلام کرد.
کارشناس موسسه تحقیقات شیلات ایران برنامه توسعه پایدار تکثیر و پرورش ماهی قزل‌آلای رنگین کمان را از برنامه‌های پیشنهادی در راستای اهداف و اولویت‌های توسعه آبزی‌پروری کشور عنوان کرد و بیان داشت: این برنامه جامع در بر گیرنده مجموعه‌ای از اقدام‌های اجرایی است که حاصل مطالعات و تحقیقات انجام شده در داخل و خارج از کشور بوده و با انجام آنها و رعایت صحیح اصول و قوانین تعریف شده برای هر کدام از فرآیندهای مربوط با تولید قزل‌آلا امکان افزایش بازدهی از امکانات و قابلیت‌های تولیدی و کاهش هزینه‌های تولید فراهم می‌شود.
وی طرح بهبود عملکرد تولید در مزارع تکثیر و پرورش قزل‌آلا، طرح ارتقای فرهنگ مصرف آبزیان، طرح جامع توسعه تولید با استفاده از آب چاه‌های کشاورزی و طرح کارآفرینی و اشتغال دانش‌آموختگان دانشگاهی شیلاتی را از طرح‌های جامع برای برطرف کردن مشکلات صنعت آبزی‌پروری سردآبی کشور معرفی کرد.
علیزاده تکثیر، پرورش و حفاظت از ذخایر ماهیان سردآبی بومی کشور را از دیگر برنامه‌های نقشه راه توسعه آبزی‌پروری سردآبی عنوان کرد و افزود: با توجه به وضعیت موجود ماهیان سردآبی بومی کشور و مطالعات و اقدام‌های انجام شده در سال‌های اخیر در مورد تعدادی از گونه‌ها از جمله ماهی آزاد دریای خزر، انجام بعضی از اقدام‌های اجرایی می‌تواند در بهبود روند فعالیت‌های در حال اجرا و فراهم‌سازی بستر معرفی گونه‌های مطالعه شده به صنعت آبزی‌پروری سردآبی کشور بسیار موثر باشد.
کارشناس موسسه تحقیقات شیلات ایران به دو طرح جامع بهبود فرآیند تکثیر و بازسازی ذخایر ماهی آزاد دریای خزر و طرح جامع توسعه پایلوت‌های تکثیر و پرورش گونه‌های بومی سردآبی اقتصادی مطالعه شده اشاره کرد و ابراز داشت: سه برنامه جامع تحقیقاتی توجه آبزی‌پروری سردآبی کشور در حال انجام است.
وی هر کدام از برنامه‌ها را در بر گیرنده تعدادی طرح جامع و مجموعه‌ای از فعالیت‌های تحقیقاتی دانست و گفت: طرح جامع ژنتیک و اصلاح نژاد قزل‌آلای رنگین کمان و طرح جامع بهبود مدیریت بهداشت و درمان بیماری‌ها در مزارع تکثیر و پرورش قزل‌آلای رنگین‌کمان جزو برنامه جامع توسعه پایدار تکثیر و پرورش قزل‌آلای رنگین‌کمان است.
علیزاده طرح جامع بهینه‌سازی غذا، غذادهی و تغذیه در پرورش قزل‌آلا، طرح جامع مهندسی مزارع و محیط‌های تکثیر و پرورش قزل‌آلا و طرح جامع تولید، فرآوری، بازاریابی، فروش و مصرف قزل‌آلای پرورشی را از دیگر برنامه‌های جامع توسعه پایدار تکثیر و پرورش قزل‌آلای رنگین‌کمان عنوان کرد.
انتهای پیام/ن۱۰
این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول