اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

استانها

رئیس مرکز بهداشت خوزستان:

عرضه توتون و دخانیات در سوپر مارکت‌ها ممنوع است

خبرگزاری فارس: رئیس مرکز بهداشت خوزستان از ممنوعیت عرضه توتون و دخانیات در سوپرمارکت‌ها خبر داد و گفت: تنها واحدهایی می‌توانند به فروش دخانیات بپردازند که دارای مجوز باشند.

عرضه توتون و دخانیات در سوپر مارکت‌ها ممنوع است

به گزارش خبرگزاری فارس از اهواز شهرام رفیع ظهر امروز در نشست خبری به مناسبت هفته ملی مبارزه با دخانیات اظهار داشت: عرضه کنندگان دخانیات باید مجوز داشته باشند در غیر این صورت به مراجع قضایی معرفی می‌شوند.

وی گفت: 12درصد بیماری‌های قلبی و عروقی،66 درصد برنشیت و سرطان ریه و 38 درصد بیماری‌های حاد تنفسی در جهان با مصرف دخانیات ارتباط مستقیم دارد.

* قلیان؛ دروازه ورود به دنیای اعتیاد

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز قلیان را دروازه ورود به اعتیاد دانست و گفت: برخلاف تصور بعضی افراد، دود حاصل از قلیان به هیچ وجه کم خطر نیست بلکه حاوی مواد سرطان‌زا و سمی بی‌شماری است که باعث سرطان‌های ریه و حفره دهانی، بیماری‌های قلب و عروق و ... می‌شود.

وی با بیان اینکه خطر ابتلا به سرطان ریه در افراد قلیانی و دیگر استفاده کنندگان از مواد دخانی پنج برابر دیگر افراد است، تصریح کرد: قلیان عوارض بیشتری نسبت به سیگار دارد به طوری که 50 نخ سیگار معادل یک ساعت قلیان کشیدن است.

رفیع با اشاره به میانگین سنی استفاده کنندگان از قلیان در کشور گفت: طبق مطالعات انجام شده  افراد سنین 15 تا 27 سال بیشترین مصرف کنندگان دخانیات به ویژه قلیان در کشور را تشکیل می‌دهند.

وی افزود: مصرف قلیان در جوانان زمینه ساز اعتیاد به الکل و عفونت‌های مختلف است و فرد را دچار رخوت کرده و نشاط و شادی را در استفاده کننده از بین می‌برد.

رئیس مرکز بهداشت خوزستان ادامه داد: مصرف کنندگان قلیان و اطرافیان آنها که در معرض دود تحمیلی آن قرار دارند همچون مصرف کنندگان سیگار احتمال مبتلا به انواع سرطان‌ها، بیماری‌های قلبی، عروقی و تنفسی در آنها بسیار بالاست.

رفیع با تأکید مجدد بر مضرات استفاده از قلیان، افزود: استفاده مشترک از لوله دهانی قلیان عامل انتقال بیماری‌های واگیر دار همچون سل و هپاتیت است.

وی با بیان اینکه بیش از 4 هزار ماده سمی در قلیان وجود دارد، تصریح کرد: متاسفانه قلیان در میان جوانان ونوجوانان شیوع پیدا کرده و تصور آنها این است که زیان قلیان نسبت به دیگر مواد مخدر کمتر است و اعتیاد آور نیست غافل از اینکه با پک‌زدن فرد، ده‌ها ماده سمی وارد ریه می‌شود و به پایین‌ترین قسمت ریه‌ها رسوخ می‌کند.

* جمع‌آوری قلیان‌ از مکان‌های عمومی

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور در ادامه مهمترین برنامه‌های این معاونت در هفته ملی مبارزه با دخانیات را پیگیری مصوبه کارگروه سلامت استان درخصوص مبارزه وجمع آوری قلیان ومواد مخدر از مکان‌های عمومی، رستوران‌ها، پارک‌ها، بیمارستان‌ها، مدارس، دانشگاه‌ها و ترمینال‌ها عنوان کرد.

به گفته رفیع در سال گذشته 15 هزار قلیان به همت سازمان‌های شهرداری و نیروی انتظامی و معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی اهواز جمع آوری و معدوم شده است.

وی با اشاره به وجود سه مرکز ترک اعتیاد و مشاوره در شهرستان اهواز گفت: تاکنون 600 نفر از خدمات رایگان و مشاوره پزشکی، روان پزشکی وهمچنین دریافت برچسب نیکوتین برای  ترک تدریجی اعتیاد و رفع وابستگی ایجاد شده  تا ترک کامل مخدرها بهره‌مند شده‌اند.

از 4 تا 10 خرداد به عنوان هفته ملی مبارزه با دخانیات و روز 31 می روز جهانی مبارزه با دخانیات نامگذاری شده است، شعار امسال سازمان بهداشت جهانی در این هفته این است «مداخلات شرکت‌های چند ملیتی را محدود کنیم».

انتهای پیام/غ10/ژ1001

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول