اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

استانها

رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان‌شرقی:

مصرف کودهای بیولوژییک تا 30 درصد باید افزایش یابد

خبرگزاری فارس: رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان‌شرقی گفت: در راستای برنامه پنجم توسعه اقتصادی مبنی بر افزایش مصرف کودهای بیولوژییک تا 30 درصد، باید به تولید کودهای آلی بیولوژیک توجه خاصی کرد.

مصرف کودهای بیولوژییک تا 30 درصد باید افزایش یابد

به گزارش خبرگزاری فارس از تبریز، مسعود محمدیان صبح امروز در جمع مدیران سازمان جهاد کشاورزی استان آذربایجان‌شرقی اظهار داشت:‌ جمعیت کشورمان هر ساله بیش از یک میلیون نفر در حال افزایش بوده و تقاضا برای مواد غذایی به‌دلیل مزبور و همچنین به‌دلیل توزیع ناعادلانه مواد غذایی و بهبود نسبی وضعیت اقتصادی که خود سبب افزایش مصرف سرانه می‌شود، رو به فزونی است، از این رو حفظ منابع تولیدکننده مواد غذایی از نظر کمی و کیفی به‌ویژه آب و خاک کشور وظیفه‌ای همگانی است.

وی با بیان اینکه اجرای موفقیت‌آمیز سیاست‌های برنامه اول توسعه اقتصادی کشور، زمینه اقتصادی‌تر شدن تولید کشاورزی و افزایش آن را فراهم کرد، ادامه داد: این سیاست‌ها کشاورزان کشور را به هرچه بیشتر افزودن فرآورده‌های خود تشویق کرد.

محمدیان با بیان اینکه متاسفانه در بعضی مناطق و واحدهای تولیدی یکی از روش‌های نادرست افزایش تولید، مصرف بی‌رویه کودهای شیمیایی بوده که تولید را در کوتاه‌مدت و به‌طور مقطعی افزایش می‌دهد، افزود: با ادامه این روند نه تنها در میان‌مدت، تولید اضافه نخواهد شد بلکه سبب اتلاف کودها و کاهش تولید و از بین بردن مواد آلی خاک می‌شود.

وی با بیان اینکه ضرورت دارد در اسرع وقت از کوددهی بی‌رویه شیمیایی در راستای بهینه مصرف کردن کود و حفظ خاک‌های استان جلوگیری به‌عمل آید، تاکید کرد: در راستای برنامه پنجم توسعه اقتصادی مبنی بر افزایش مصرف کودهای بیولوژییک تا 30 درصد، باید به تولید کودهای آلی بیولوژیک توجه خاصی کرد.

محمدیان با بیان اینکه مواد زائد جامد در منازل، شامل پسماندهای سبزی، میوه و برگ درختان را می‌توان در خارج از منزل با روش‌های علمی به کمپوست تبدیل کرد، افزود: تبدیل ضایعات خانگی به کمپوست به‌وسیله برخی از کرم‌های خاکی روشی بسیار کارآمد در تولید کمپوست در آپارتمان‌هاست.

وی تصریح کرد: تولید ورمی کمپوست، فناوری استفاده از انواع خاصی از کرم‌های خاکی است که به‌دلیل داشتن توان رشد و تکثیر بسیار سریع و قابل توجه برای مصرف انواع مواد آلی زائد، این مواد اغلب مزاحم و آلوده‌کننده محیط را به یک کود آلی و با کیفیت ممتاز تبدیل می‌کنند.

محمدیان ادامه داد: استفاده بهینه از ضایعات آلی زباله‌های شهری، حفظ محیط زیست، تولید کودی با کیفیت بالا برای مصارف گیاهان، اصلاح بافت فیزیکی خاک، وزن مخصوص کم، بالا بردن ضریب حفظ رطوبت در خاک، بدون بو و عاری از آلودگی و کاهش حجم زباله تا حدود 70 درصد از مزایای استفاده از کود ورمی کمپوست است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان با بیان اینکه هم‌اکنون در آذربایجان‌شرقی با همکاری سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی و صندوق حمایت از توسعه بخش کشاورزی، تولید این کود در چند منطقه همچون شهرستان بستان‌آباد، باسمنج، صوفیان، بخش گوگان، شهر جدید بناب مرند، شبستر، مراغه و بناب با ظرفیت تولید830 تن در سال صورت می‌گیرد، افزود: علاوه بر کارگاه‌های فوق، کارگاه‌های جدیدی نیز با همکاری کارشناسان این سازمان در مرحله احداث است.

وی بر ترویج و مصرف تولید کود ورمی کمپوست در راستای تولید محصول سالم و حفظ محیط زیست و کشاورزی پایدار تاکید کرد و گفت: آموزش تولید کود ورمی کمپوست به کشاورزان، فرهنگ‌سازی تفکیک زباله و تولید کود ورمی کمپوست از مدارس ابتدایی استان، اختصاص یارانه‌های کودهای شیمیایی به کود ورمی کمپوست و استفاده در مزارع نمونه، نمایشی و الگویی از برنامه‌های در دست اقدام این سازمان برای جایگزینی ورمی کمپوست به جای کودهای شیمیایی است.

نماینده دفتر محیط زیست و توسعه پایدار کشاورزی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان‌شرقی نیز با بیان اینکه فقط یک‌بار استفاده از این کود در یک دوره کشت کافی است، افزود: این کود در سبزینگی گل و بزرگ‌تر کردن گل و گیاهان زینتی مؤثر بوده و تمام عناصر غذایی موجود در ورمی‌کمپوست به آسانی توسط گیاه جذب می‌شوند.

بایبوردی با بیان اینکه این کود در تشدید عطر و اسانس گیاهان و گل‌های معطر مؤثر است، ادامه داد: ورمی‌ کمپوست عناصر سنگین موجود در خاک را تثبیت کرده و مانع از جذب بیش از حد آنها توسط گیاه می‌شود و در ضمن جوانه‌زنی بذر را تحریک کرده، ریشه‌زایی قلمه‌ها را تشدید و عملکرد کمی و کیفی گیاه را به‌طور چشمگیری افزایش می‌دهد.

وی تشدید آلودگی آب و خاک، تخریب ساختمان خاک، شور و سفت شدن خاک، بر هم خوردن تعادل عناصر غذایی خاک، ایجاد محصولات غذایی بی‌کیفیت و آلوده و صرف هزینه‌های گزاف تولید محصولات غذایی و کشاورزی را از نتایج استفاده بی‌رویه از کودهای شیمیایی عنوان کرد.

بایبوردی افزود: ورمی کمپوست در خواص فیزیکی، شیمیایی و بیولوژیکی خاک تأثیر بسزایی داشته و اصلاح‌کننده خصوصیات فیزیکی، شیمیایی و بیولوژیکی خاک بوده و علاوه بر وزن مخصوص کم، فاقد هرگونه بو، میکروارگانیسم‌های پاتوژن، باکتری‌های غیرهوازی، قارچ‌ها و علف‌های هرز است.

انتهای پیام/ل10/ف4004

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول