سردار انصاری در گفتوگو با خبرنگار فارس در باشت گفت: برنج کشت شده در شالیزارهای این شهرستان از ارقام فجر، شفق، شمیم و چمپای محلی است.
معاون جهاد کشاورزی شهرستان باشت افزود: همواره مراحل کاشت، داشت و برداشت برنج به صورت سنتی در شهرستان حاصلخیز باشت انجام میشود.
وی ابراز داشت: کار کاشت برنج در شالیزارهای شهرستان باشت از اواخر خردادماه آغاز شده که تا نیمه دوم تیرماه امسال ادامه دارد.
انصاری عمده مناطق کشت برنج در باشت را روستای برغون، بهرهعنا، شاهبهرام، شادگان، رودرونه و سرآببیز عنوان کرد و گفت: آب مورد نیاز این شالیزارها با استفاده از آب رودخانه و پمپاژهای کشاورزی تامین میشود.
معاون جهاد کشاورزی باشت، استفاده از تیلر، کاهش عمق آب در کرتها و آبیاری مزارع در ساعات خنک شبانهروز را از راههای کاهش مصرف آب در کشت برنج دانست.
وی کاشت نشای برنج در زمین اصلی تا مرحله برداشت را حدود سه ماه عنوان کرد و ادامه داد: در طول این مدت لازم است کشاورزان به توصیه کارشناسان مدیریت جهاد کشاورزی این شهرستان توجه کنند تا هم از هدرروی آب جلوگیری شود و هم برداشت خوبی را داشته باشند.
این مسئول خاطرنشان کرد: انتخاب تاریخ مناسب کشت، سن نشا، رعایت فاصله ردیفهای کشت، کنترل علفهای هرز و استفاده بهینه از کودهای شیمیایی مهمترین عامل افزایش تولید برنج در واحد هکتار است.
انصاری با بیان اینکه کشت برنج در باشت نسبت به سالهای قبل کاهش یافته، متذکر شد: در طول چند سال اخیر به دلیل کمبارشی و همچنین درآمد بهتر دیگر محصولات، کشاورزان برنجکار این شهرستان به سمت کشت سایر محصولات کشاورزی از جمله ذرت و صیفیکاری روی آوردند.
معاون جهاد کشاورزی باشت در پایان اذعان داشت: سال گذشته بیش از 3 هزار تن شلتوک از شالیزارهای باشت برداشت شد.
انتهای پیام/ن20/چ3000