به گزارش خبرگزاری فارس از گچساران، صبح امروز فرماندار، رئیس اداره صنعت، معدن و تجارت و رئیس اتحادیه صنف نانوایان، قنادیان و بستنیسازان گچساران به صورت سرزده از تعدادی نانواییهای این شهرستان بازدید کردند.
کیفیت پخت نان، کیفیت آرد، وزن چانه و مسائل بهداشتی نانواییها از جمله مواردی بود که توسط فرماندار گچساران و هیئت همراه مورد بررسی و ارزیابی قرار گرفت.
در این بازدید صاحبان نانواییها نیز به بیان مشکلات و خواستههای خود پرداختند و از فرماندار گچساران خواستار پیگیری و برطرف کردن مشکلات خود شدند.
پایین بودن کیفیت آرد و نرخ نان نسبت به استانهای دیگر، یکسان نبودن قیمت نان با توجه به نرخ واحد خرید آرد در سراسر کشور، افزایش بهای دریافت کارت بهداشت و سلامت و نیاز نانواییها به وسایل سرمایشی با توجه به افزایش گرمای هوا از جمله مشکلات عمومی و مطرح شده توسط صاحبان نانواییها در این بازدید بود.
فرماندار گچساران در حاشیه بازدید سرزده از نانواییهای گچساران در گفتوگو با خبرنگار فارس در این شهرستان اظهار کرد: سلامت و بهداشت مردم از اهمیت بالایی برخوردار بوده و آنها باید از کیفیت و بهداشت نان مصرفی خود اطلاع و اطمینان داشته باشند.
محمد شفیعی افزود: در بازدید به عمل آمده از تعدادی نانواییهای گچساران، مشکلات، کمبودها و عملکرد این واحدها مورد بررسی و ارزیابی قرار گرفت.
وی با بیان اینکه عملکرد تعدادی از نانواییها مطلوب و رضایتبخش نبود، تصریح کرد: این واحدها نیاز به بازدیدهای مستمر و پیوسته دارد که مسئولان مربوطه در اداره صنعت، معدن و تجارت گچساران در این زمینه پیگیریهای لازم را خواهند داشت.
شفیعی با اظهار تأسف از وجود تنها یک نانوایی سنگک در گچساران با توجه به وسعت و جمعیت این شهرستان، عنوان داشت: این موضوع سبب نبود رقابت و در نتیجه تولید نان با کیفیت پایین شده است.
کمفروشی در نانهای سنتی محسوس است
فرماندار گچساران ادامه داد: برای ایجاد رقابت و افزایش کیفیت نان سنگک، مشوقها و امتیازاتی را در راستای افزایش نانواییهای سنگک در این شهرستان ارائه میدهیم.
شفیعی کیفیت پخت نان در نانواییهای محلههای شهر را بالاتر از نانواییهای مرکز شهر ارزیابی کرد و افزود: در برخی موارد تخلفاتی مشاهده شده که طبق قانون با متخلفان برخورد میشود.
وی کمفروشی و عدم رعایت بهداشت را از عمدهترین تخلفات مشاهده شده در نانواییهای مورد بازدید عنوان کرد.
شفیعی ابراز داشت: تذکرات لازم در زمینه عدم رعایت موارد بهداشتی از طریق مراکز و متولیان بهداشت به نانواییهای متخلف داده خواهد شد.
وی با اشاره به پخت و فروش نانهای محلی گفت: تولید این نانها سبب اشتغالزایی شده است اما اگر این امر سبب به خطر افتادن سلامت افراد جامعه شود، بازنگری و تصمیمگیری در این زمینه ضرورت دارد.
فرماندار گچساران با اشاره به مشاهده محسوس کمفروشی در نانهای سنتی بیان داشت: مردم از وزن استاندارد این نانها اطلاع کافی ندارند که تصمیمگیری جدی در این زمینه در اولویت برنامههای اداره صنعت، معدن و تجارت قرار میگیرد.
شفیعی با اشاره به اینکه بازدیدهای اداره صنعت، معدن و تجارت گچساران به صورت هفتگی بوده، از مسئولان این اداره خواست تا با نظارت روزانه بر عملکرد نانواییها کنترل بیشتری داشته باشند.
وی اذعان داشت: در بازدیدهای به عمل آمده، دو واحد نانوایی متخلف شناسایی و جریمههای لازم و قانونی برای آنها اعمال شد.
شفیعی با بیان اینکه خواستهها و مشکلات مطرح شده توسط نانواییها نیز مورد بررسی جدی قرار میگیرد، خاطرنشان کرد: به همین منظور جلسهای با مسئولان کارخانه آرد و صاحبان نانواییهای گچساران برگزار و تصمیمات لازم اتخاذ میشود.
انتهای پیام/صا10/چ3000