اسماعیل چمنی امروز در گفتوگو با خبرنگار فارس در اردبیل اظهار داشت: اصلیترین عامل در توسعه محصولات باغی و حتی زراعی مسئله آب و هوایی منطقه است.
این استاد دانشگاه مسئله خاک را یکی دیگر از عناصر مهم در تولید کیفی یک محصول زراعی و باغی مناسب اعلام کرد و گفت: محصول تولیدی باید قابلیت سازگاری با خاک را داشته باشد به طوری که اگر خاک ما از نظر نگهداری آب بافت سنگین رسی باشد کشت بادام توصیه نمیشود و به جای آن میتوان به تولید آلبالو و آلو گرایش پیدا کرد چرا که PH خاک در این امر فاکتور بسیار ارزشمندی است.
این استاد دانشگاه سومین عنصر را اقتصاد محصول تولیدی و بازاریابی مناسب آن توصیف کرد و گفت: اگر زمانی ادعا میشد توسعه گیاهان دارویی در این استان پاسخگوست و میتواند قابل رقابت با سیب زمینی باشد بعد از تحقیقات متعدد معلوم شد چنین نظریه و تفکری غلط بوده است.
رئیس دانشکده کشاورزی دانشگاه محقق اردبیلی بیان داشت: شرایط خاک و آب و هوایی این استان زمینه مساعدی برای کشت گیاهان دارویی نیست و در بررسی عملکرد آن با کشت و برداشت سیبزمینی متوجه میشویم تولید آن به صرفه اقتصادی نیست.
رئیس دانشکده کشاورزی اردبیل عنصر چهارم را آفات و بیماریهای شایع در منطقه عنوان کرد و افزود: باید محصولی را چه در بخش زراعت و چه باغات کشت و عملآوری کنیم که امکان بروز و توسعه آفات و بیماریها را نداشته باشد چرا که اگر قرار باشد بیماری دامنگیر کشت و زرع شود بهرهوری محصول به شدت پایین میآید.
استاد دانشگاههای اردبیل عامل پنجم را نیز علایق و گرایش مردم به مصرف محصول تولیدی عنوان کرد و ابراز داشت: به دلیل آنکه مردم استان ما علاقه وافر به سیب و گلابی دارند نمیتوان به کشت و توسعه محصولات "به" گرایش پیدا کرد چرا که این محصول از تازهخوری کمتری برخوردار است و توسعه آن منوط به برقراری صنایع تبدیلی متناسب در استان اردبیل است.
انتهای پیام/غ20/پ3003