اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

استانها

فرمانده مرزبانی خراسان‌شمالی:

سیلاب خطوط مرزی ایران با ترکمنستان را تغییر داد

خبرگزاری فارس: فرمانده مرزبانی خراسان‌شمالی یکی از مهم‌ترین پیامدهای جاری‌شدن سیلاب در مناطق مرزی این استان را تغییر خطوط مرزی ایران با ترکمنستان در حریم‌های رودخانه‌ای عنوان کرد.

سیلاب خطوط مرزی ایران با ترکمنستان را تغییر داد

به گزارش خبرگزاری فارس از بجنورد، محسن عزیزی ظهر امروز در نشست خبری با خبرنگاران با بیان اینکه از 301 کیلومتر مرز بین‌المللی خراسان‌شمالی با ترکمنستان 45 کیلومتر مرز رودخانه‌ای است، گفت:‌ متأسفانه سیلاب‌هایی که در سال جاری در مناطق مرزی این استان روی داد، سبب انحرافات و جا‌به‌جایی مرزها شد.

وی با بیان اینکه طی مکاتباتی با ترکمنستان آنان نسبت به ساماندهی رودخانه سومبار اعلام آمادگی کرده‌اند، افزود:‌ از سویی به خاطر بارش‌ها و سیلاب‌ها شاهد برخی تخریب‌های رودخانه‌ها بوده‌ایم که قرار است تا اقداماتی از سوی آب منطقه‌ای برای تثبیت مرزهای رودخانه‌ای استان انجام شود.

فرمانده مرزبانی خراسان‌شمالی یکی از مشکلات مرزهای استان را عدم مشخص بودن حریم مرزها عنوان کرد و گفت:‌ بعضاً کشاورزان به خاطر عدم آشنایی با قوانین مرزی اقدام به نقض مرزی می‌کنند.

وی از سفر کارشناسان دستگاه‌های مرتبط با مرز برای تعیین حریم‌های مرزی خبر داد و افزود:‌ این کارشناسان از مرزها بازدید و نظرات خود را برای اعمال حریم مرزها در این استان ارائه کرده‌اند.

عزیزی با تاکید بر اینکه در اجرای این طرح حقوق مرزنشینان باید پرداخت شود، تصریح کرد:‌ طرح پیشنهادی استان برای مشخص‌شدن حریم مرزها نیز مورد بررسی کارشناسان قرار گرفته که امید می‌رود در آینده نزدیک این مشکل حل شود.

* قوانین مرزی بازدارنده نیست

فرمانده مرزبانی خراسان‌شمالی همچنین با اشاره به اینکه قوانین مرزی مربوط به 40 سال قبل است، گفت: قوانین موجود مرزی اکنون بازدارنده نیست، از این رو باید در مفاد این قوانین تجدیدنظر شود.

وی تهیه قانون جامع مرزی را مورد اشاره قرار داد و افزود:‌ این طرح اکنون در مرحله بررسی مجلس قرار داشته که با تایید شورای نگهبان از مشکلات مرزی به خاطر بازدارندگی کاسته خواهد شد.

عزیزی از مجلس خواست تا نسبت به رسیدگی به طرح جامع مرزی که راهگشای مشکلات مرزها بوده تسریع کند.

وی در ادامه یکی از خواسته‌های مرزنشینان استان را گذر و بازارچه مرزی عنوان کرد و گفت: مرزنشینان استان برای تردد به کشور ترکمنستان باید از سایر معابر که فاصله زیادی با استان داشته استفاده کنند.

فرمانده مرزبانی خراسان‌شمالی در عین حال عدم رغبت کشور مقابل را از دلایل عدم اراده برای ایجاد معابر مرزی در این استان عنوان کرد و افزود: البته جمهوری اسلامی اعلام آمادگی کرده تا در صورت اعلام رضایت این کشور این کار عملی شود.

* ملاقات‌های متعدد مرزی خراسان‌شمالی با مرزبانی ترکمنستان

عزیزی یکی از مهم‌ترین برنامه‌های مرزبانی استان را ملاقات‌های منظم مسئولان مرزبانی دو کشور ایران و ترکمنستان در محدوده خراسان‌شمالی عنوان کرد.

وی اظهار کرد:‌ این ملاقات مرزبانی بین مرزبانان درجه یک و درجه دو انجام و در تعامل و ارتقای امنیت مرزها تأثیر بسزایی داشته است.

فرمانده مرزبانی خراسان‌شمالی تصریح کرد:‌ طی امسال نیز تاکنون چند مورد ملاقات مرزی با کشور مقابل انجام شده که نتایج خوبی را داشته است.

* 100 هزار نفر در مناطق مرزی خراسان‌شمالی سکونت دارند

عزیزی در ادامه شمار ساکنان مرزهای این استان را 100 هزار نفر عنوان کرد و گفت:‌ 60 هزار نفر از این تعداد در مناطق مرزی راز و جرگلان و 40 هزار نفر در سایر مناطق مرزی استان سکونت دارند.

وی اظهار کرد:‌ 123 روستای مرزی در عمق نوار مرزی قرار داشته که از این تعداد 30 روستا در حوزه مرزبانی قرار دارد.

فرمانده مرزبانی خراسان‌شمالی عمده کار مرزنشینان در استان را پرورش اسب اصیل ترکمن، بافت فرش و کشاورزی عنوان کرد و گفت: با وجود سکونت اقوام ترک، کرد، ترکمن، تات در مرزهای این استان، شاهد همزیستی مسالمت‌آمیز این اقوام هستیم.

انتهای پیام/آ10/ض1002

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید

اخبار مرتبط

نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول