اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

استانها

معاون پژوهشی آموزشی سازمان تبلیغات اسلامی مطرح کرد

پژوهش‌های مسجد‌محور گامی در جهت اعتلای عرفان زیارت

خبرگزاری فارس: معاون پژوهشی آموزشی سازمان تبلیغات اسلامی: مطالعات و پژوهش‌های مسجدمحور گامی مؤثر در جهت نهادینه‌سازی و اعتلای عرفان زیارت است.

پژوهش‌های مسجد‌محور گامی در جهت اعتلای عرفان زیارت

به گزارش خبرگزاری فارس از مشهد، حجت‌الاسلام سید جواد موسوی‌هوایی عصر امروز در اختتامیه فعالیت 225 گروه مطالعاتی، پژوهشی مسجد‌محور در محل مهدیه مشهد اظهار کرد: مسئله زیارت مسئله‌ای غنی و قوی در کشور، جهان اسلام و به ویژه جهان تشیع است.

وی افزود: یکی از خلأهای مهم در بحث زیارت، عدم آگاهی مجاوران مضجع نورانی ائمه معصوم از زیارت و آداب میزبانی زائران به شمار می‌رود.

موسوی هوایی گفت: ایجاد کارگروه‌های مطالعاتی و پژوهشی‌ در خراسان رضوی با موضوع زیارت و آداب میزبانی حرکتی مهم در راستای تقویت زیارت و محورهای زیارت و آگاهی مجاوران از آداب آن است.

و با بیان اینکه پژوهش و مطالعه در امر زیارت، عملیات بزرگ فرهنگی و دینی است، خاطرنشان کرد: در گروه‌های مسجدمحور مطالعاتی و پژوهشی، آموزش هر فرد به منزله آموزش دوستان، خویشاوندان و خانواده آن فرد تلقی می‌شود و این سبب ایجاد جریانی بزرگ با نام عملیات بزرگ فرهنگی و دینی می‌شود.

وی تصریح کرد: یکی از مهم‌ترین دستاوردهای این طرح عظیم پژوهشی و مطالعاتی، آموزش و تبیین فرهنگ زیارت و آداب میزبانی برای کسبه و مشاغل حریم حرم است.

معاون پژوهشی آموزشی سازمان تبلیغات اسلامی کشور گفت: با توجه به حضور سالانه 20 میلیون زائر در مشهد مقدس به طریقی می‌توان تعبیر به پایگاهی برای تعامل و تبادل فرهنگ دینی کرد و آموزش مشاغل حریم حرم تأثیر به سزایی در ارتقای فرهنگ نظری در فرامرزها دارد.

موسوی‌هوایی با اشاره به ضرورت‌های لازم مبنی بر نگاه عمیق و عرفانی بر زیارت یادآور شد: در زیارت باید لایه‌های ظاهری را کنار زد و با نگاه عمیق و محیط به مبانی عرفانی زیارت، ایجاد تقرب مکانی، زمانی، مقامی و در نهایت تقرب صفتی کرد.

وی تأکید کرد: عرفان در زیارت به معنای سیر صعودی از نقص به کمال تعریف می‌شود و در این مسیر با بصیرت‌افزایی و درک بیشتر می‌توان انعکاس شواهد ربوبی را در قلب خود شاهد باشیم.

موسوی‌هوایی بزرگ‌ترین دستاورد زیارت عرفانی را تقرب صفتی دانست و گفت: تقرب صفتی به مفهوم نزدیکی خصائل و حسنات به ائمه معصوم که مبدأ فیض الهی به شمار می‌روند، است.

وی یادآور شد: مطالعات و پژوهش باید در حوزه‌های مختلف زیارت انجام گیرد؛ آموزش زیارت و آداب آن برای روحانیان،‌ مبلغان، دانش‌پژوهان و مهمتر از همه مشاغل حریم حرم که با زائران ارتباط بیشتری دارد، امری ضروری است.

موسوی‌هوایی معاون پژوهشی آموزشی سازمان تبلیغات، حرم مطهر رضوی را فرصتی مغتنم در جهت آموزش زیارت، آداب میزبانی، زیارت عرفانی، تطهیر ظاهر و باطن دانست و گفت:‌ حرم مطهر امام رضا (ع) برای ایران اسلامی به ویژه خراسان رضوی فرصتی مغتنم در جهت خودشناسی و بصیرت‌افزایی در زمینه زیارت برای کسب درجات قرب الهی و آموزش مبانی عرفانی زیارت است.

انتهای پیام/آ/گ1003

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول