اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

استانها

همایش پرچم‌داران بصیرت دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی ـ 1

روایت صفارهرندی از فعالیت‌های جنبش دانشجویی در اوایل انقلاب/شوک سیاسی در دهه 60

خبرگزاری فارس: عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: فعالیت جنبش دانشجویی در دهه 60 فعالیت خود را در اوج دفاع از آرمان‌های انقلاب به حضور در جبهه‌ها هدایت کرد و در جبهه به نقش‌آفرینی پرداخت.

روایت صفارهرندی از فعالیت‌های جنبش دانشجویی در اوایل انقلاب/شوک سیاسی در دهه 60

به گزارش خبرگزاری فارس از قم محمدحسین صفارهرندی در همایش پرچم‌داران بصیرت که به همت بسیج دانشجویی دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی استان قم در تالار مفید دانشگاه قم برگزار شد به جریان‌شناسی جنبش دانشجویی پرداخت و بیان کرد: جریان دانشجویی پیش از انقلاب را دو گروه مذهبی و غیر مذهبی تشکیل می‌دادند که در آن زمان به گروه‌های دانشجویی غیر مذهبی، گروه‌های مارکسیستی یا چپ گفته می‌شد.

وی با اشاره به عنوانی که به گروه‌های دانشجویی مذهبی در آن زمان داده شده بود بیان کرد: به این گروه، گروه راست یا بچه مسجدی گفته می‌شد که هر کدام به فعالیت‌هایی می‌پرداختند.

عضور مجمع تشخیص مصلحت نظام ادامه داد: تشکل‌های دانشجویی فعالیتشان تا پس از انقلاب ادامه پیدا کرد و جریان قالب بیرونی دانشجویان به سمت نهضت امام خمینی (ره) بود و به ظاهر رنگ و بوی انقلابی و اسلامی داشت که انتظار می‌رفت جریان دانشجویی در همین مسیر حرکت کند.

وی به جریان‌های دیگر در قالب جریان‌های دانشجویی اشاره و تصریح کرد: در این زمان عوامل گروه‌های سیاسی در دانشگاه‌ها نسبت به باز کردن دفاتر گوناگون اقدام کردند.

صفارهرندی با بیان اینکه فعالیت گروه‌های سیاسی گوناگون در آن برهه از صدقه‌ سر انقلاب اسلامی بود تصریح کرد: گروه‌های گوناگون سیاسی در شاخه‌های دانشجویی به فعالیت پرداختند که در این راستا می‌شود به فدائیان خلق و مجاهدین اشاره کرد.

وی از دیگر گروه‌های دانشجویی را حزب رزمندگان راه آزادی عنوان کرد و گفت: این حزب نیز به تناسب گروه‌های رزمندگان به فعالیت می‌پرداختند که در ذیل این عنوان سازمان دانشجویان مسلمان نیز فعالیت می‌کردند.

وزیر ارشاد دولت نهم اضافه کرد: پس از مدت زمان کوتاهی مشخص شد که دفتر انجمن‌ها نماینده تشکیلاتی هستند که اقدامات شرورانه‌ای انجام می‌دادند.

وی با یادآوری برخی اقدامات شرورانه این دفترها ابراز داشت: اشخاصی از سوی این دفترها اجیر می‌شدند و به صورت مسلحانه به نقاط مختلف می‌فرستادند تا نقشه شوم آنان را جامه عمل بپوشاند.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان اقداماتی که پس از پیروزی انقلاب اسلامی در مقابله با این گروه‌ها رخ داد بیان کرد: پس از پیروزی انقلاب مقابله جدی با این‌گونه تحرکات آغاز شد و پس از یک سال گروه‌ها و احزاب سوء قصد علیه انقلابیون را آغاز کردند.

وی اذعان کرد: پس از گذشت این دوران و جنبش دانشجویی متعلق به مسیری سالم خارج از دانشگاه شد و برخی افراد بدشان نمی‌آمد از منویات گروهی استفاده کنند.

صفارهرندی با اشاره به هدایت و تقویت انگیزه تشکلات سیاسی خارج از دانشگاه تصریح کرد: پس از اینکه چنین اتفاقی رخ داد عده‌ای از سیاسیون دوباره مسئله گروه چپ و راست را باب کردند.

وی با تبیین دسته‌بندی چپ و راست ابراز داشت: گروه‌ چپ بعد از انقلاب با نگاه شبه سوسیالیستی دوباره جان گرفت و به فعالیت خود ادامه داد.

وی بیان کرد: از قدیمی‌ترین کسانی که نام‌گذاری گروه چپ و راست را عنوان کرد آقای بهزاد نبوی بود که به این وسیله باب ارتباط برقرار کردن با خارج دانشگاه را باز کرد و حاصل این اتفاق دفتر تحکیم وحدت بود که عده‌ای از اطراف این دفتر تشکلی جدید به وجود آوردند.

وزیر ارشاد دولت نهم حرکت دانشجویی که به این کار اقدام کرده بود را انگیزه‌ای سالم دانست و ذکر کرد: تمام این تحرکات خارج از خط امام نبود.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در بخش دیگری از سخنان خود به تاسیس نهادی در دانشگاه به حکم امام خمینی اشاره و تصریح کرد: امام راحل در آخرین روزهای عمر خود حکم تاسیس نهاد بسیج دانشجویی و طلبه را برای وحدت حوزه و دانشگاه صادر کرد.

وی ادامه داد: در نخستین روزهای دهه 60 شرایط جدیدی به وجود آمد و تحولاتی در کشور رخ داد که منجر به عزل آیت‌الله منتظری از سمت قائم مقام امام شد و پس از رحلت امام نیز که آیت‌الله خامنه‌ای به عنوان رهبر انتخاب شد شوک شدیدی به جامعه سیاسی وارد شد.

وی افزود: سیاسیونی که برای روی کار آمدن آیت‌الله منتظری خط و نشان‌هایی داشتند مسیرشان کور شد.

صفارهرندی ادامه داد: فعالیت‌های دانشجویی در دهه 70 شکل تازه‌ای گرفت و کسانی که دانشجویان را تحریک می‌کردند و ندای پایان یافتن انقلاب را زمزمه می‌کردند آستین بالا زده و از عناوین پیشین خود در انقلاب سوءاستفاده می‌کردند، این افراد کسانی بودند که در دهه 60 از گردانندگان سیاسی محسوب می‌شدند.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام بیان کرد: جنبش دانشجویی دهه 60 فعالیت خود را در اوج دفاع از آرمان‌های انقلاب به حضور در جبهه‌ها هدایت کرد و در جبهه نقش‌آفرینی کردند و این حرکت ماندگار شد.

انتهای پیام/78005/ش/د1000

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول