حمید مهری امروز در گفتوگو با خبرنگار فارس در شهرکرد اظهار کرد: این اداره کل با تشکیل هشت اکیپ استانی و شهرستانی از تاریخ 26 اسفندماه جاری لغایت 14 فروردینماه سال آینده طرح تشدید کنترل و نظارت بهداشتی بر مراکز عرضه فرآوردههای خام دامی را در استان اجرا میکند.
وی افزود: در اجرای این طرح 23 بازرس بهداشتی به صورت روزانه بر مراکز عرضه فرآوردههای خام دامی اعم از مرغ و ماهیفروشیها، قصابیها و رستورانها نظارت خواهند کرد.
مهری اضافه کرد: یکی از وظایف اداره کل دامپزشکی استان نظارت بر بهداشت عمومی است که بازرسی بهداشتی واحدهای تولیدی، استحصال، حمل و عرضه فرآوردههای خام دامی و اعمال نظارت بهداشتی بر مراکز پرورش دام و صنایع وابسته از جمله این وظایف است.
مدیرکل دامپزشکی چهارمحال و بختیاری خاطرنشان کرد: دامنه این نظارتها شامل کشتارگاههای دام و طیور، مراکز عرضه، کارخانجات فرآوری، خودروهای حمل گوشت و فرآوردههای خام دامی و غیره است که از طریق بهکارگیری بازرسان بهداشتی دامپزشکی و ناظران ذبح شرعی برای انجام معاینات قبل و پس از کشتار و نظارت بر فرایند تولید تا عرضه گوشت قرمز، سفید و آلایش خوراکی انجام میگیرد.
وی ادامه داد: نظارت بهداشتی بر واحدهای عرضه فرآوردههای خام دامی شامل کارایی و فعال بودن سیستم برودتی در قصابیها، مرغ فروشیها، ماهی فروشیها، مراکز عرضه و توزیع تخم مرغ و عسل، مراکز فروش شیر و مشتقات لبنی، رستورانها و غیره از طریق بازرسان بهداشتی اداره کل دامپزشکی بر اساس برنامه تدوین شده صورت میگیرد.
وی خاطرنشان کرد: فرآوردههای خام دامی از جمله گوشت، مرغ، ماهی، فرآوردههای گوشتی، شیر و مشتقات آن نقش مهمی در تغذیه انسان دارند؛ به طوری که این مواد از دیرباز مورد مصرف انسان بوده و به علت خواص منحصر به فرد آن افزایش روز افزونی را در سبد غذایی جوامع بشری داشته است.
مهری یادآور شد: این گروه از مواد غذایی در صورت عدم رعایت ضوابط و موازین بهداشتی در زنجیره سرد، زمان تولید، استحصال، فرآوری، حمل و نقل، نگهداری، عرضه و حتی در هنگام مصرف میتوانند به علت فساد میکروبی، شیمیایی و سایر خاطرات عامل بسیاری از بیماریهای شوند.
وی گفت: مردم استان در صورت داشتن هر گونه سؤال، انتقاد، پیشنهاد و یا گزارش تخلفات بهداشتی با شبکههای هفتگانه استان تماس بگیرند.
انتهای پیام/68001/ز30