به گزارش خبرگزاری فارس از مشهد، جعفر عطارباشی صبح امروز در جمع خبرنگاران اظهار داشت: در راستای پیشگیری از بیماری تب کریمه کنگو، با توجه به پیگیریهای انجام شده، تا بهحال تعداد 17 کشتارگاه دام استان به اتاق سرد مجهز شدهاند و این روند با شدت بیشتری در سال جاری در حال پیگیری است و امیدواریم با همکاری سایر نهادهای ذیربط، تمامی کشتارگاههای دام استان به این امکانات مجهز شوند.
وی افزود: نگهداری لاشههای گوشت استحصالی در اتاق سرد به مدت 24 ساعت سبب غیرفعال شدن بسیاری از عوامل بیماریزا، از جمله ویروس بیماری تب خونریزیدهنده کریمه کنگو میشود و بر این اساس، سالمسازی گوشت روند مطلوبی طی میکند.
وی ادامه داد: برای مقابله با بروز احتمالی بیماری یاد شده و سایر بیماریها، علاوه بر اقدامات پیشگیرانه، آموزش افراد مرتبط و مخاطبان در جامعه هدف، نقش بسیار مهمی دارد، بنابراین در این جهت اداره کل دامپزشکی استان، علاوه بر سمپاشی دامها و اماکن نگهداری آنها، آموزش دامداران، کارشناسان، پرسنل صنوف کشتارگاه، بستهبندی، حمل گوشت و دیگر صنایع وابسته را انجام داده و این مهم در سال جاری نیز با قوت بیشتری ادامه مییابد.
رئیس اداره نظارت بر بهداشت عمومی اداره کل دامپزشکی خراسانرضوی عدم رعایت بهداشت در تماس با دام زنده و ترشحات آن را از جمله عوامل مهم در انتقال بیماری فوق در افراد دانست و از تمام شهروندان خواست تا از هرگونه کشتار دام، خارج از کشتارگاه و در منازل و معابر عمومی اجتناب کرده و سلامت شهروندان را به مخاطره نیندازند.
عطارباشی از شهروندان خواست تا تمامی فرآوردههای خام دامی مورد نیاز خود را از فروشگاههای معتبر خریداری کنند و در صورت مشاهده هرگونه تخلف یا مورد مشکوک در تولید و عرضه این فرآوردهها، مراتب را به نزدیکترین شبکه دامپزشکی محل سکونت خود اطلاع دهند.
وی میزان گوشت قرمز تولیدی کشتارگاههای دام تحت نظارت بهداشتی دامپزشکی استان را در سال گذشته بیش از 51 هزار و 580 تن اعلام کرد.
انتهای پیام/70005/صا30/ض1002