محمدجواد زاهدی امروز در گفتوگو با خبرنگار فارس در کرمان به مناسبت هشتم خرداد ماه روز جهانی گوارش اظهار داشت: ویروس هپاتیت B شایعترین علت بیماری کبدی در ایران است و هپاتیت C و کبد چرب از دیگر عوامل بیماریهای کبدی به شمار میرود.
وی با بیان اینکه در سالهای اخیر شاهد افزایش بعضی از بیماریهای کبدی در جامعه هستیم، گفت: بروز بیماریهای کبدی میتواند فرد را در طولانی مدت مستعد سرطان کبد کند.
فوق تخصص گوارش بیان کرد: کبد چرب میتواند فرد را به سمت نارسایی کبدی پیش ببرد و همچنین ویروس بیماریهای هپاتیت B و C میتواند سبب بروز بیماریهای کبدی و منجر به نارسایی کبد شود.
وی با بیان اینکه صرف الکل نیز یکی از عوامل مستعد کننده سرطان کبد است، گفت: تغییر سبک زندگی در سالهای اخیر و کاهش فعالیت فیزیکی یکی از عوامل ایجاد کننده کبد چرب در افراد به شمار میرود.
زاهدی مصرف غذاهای چرب، فستفودها و غذاهای سرخ کردنی را از دیگر عوامل ایجاد کننده کبد چرب برشمرد و گفت: نداشتن تحرک کافی سبب شده که در جامعه شاهد اپیدمی چاقی باشیم و اگر کبد چرب کنترل نشود، میتواند فرد را در نهایت با بیماری مزمن کبدی و سرطان کبد همراه کند.
وی توصیه کرد: افرادی که مبتلا به بیماری مزمن کبدی هستند به ویژه بیماران مبتلا به هپاتیت B و C از حدود سن 40 سالگی هر سال با انجام سونوگرافی و آزمایشهای خون از نظر ابتلا به سرطان کبد مورد غربالگری قرار گیرند.
زاهدی با تاکید بر اینکه عوامل محیطی در بروز بیماریهای کبدی نقش دارند، اظهار داشت: بنابراین باید از رفتارهای پرخطری که فرد را در معرض ابتلا به بیماری هپاتیت از جمله اعتیاد تزریقی و استفاده از وسایل غیر بهداشتی قرار میدهد، اجتناب کنیم.
وی با بیان اینکه مصرف مغزهای کپک زده پسته و بادام دارای قارچ افلاتوکسین است و میتواند موجب سرطان کبد شود، خاطرنشان کرد: پرهیز از مصرف الکل و کاهش وزن نیز میتواند شیوع بیماریهای کبدی را در فرد کاهش دهد.
انتهای پیام/2446/ب۳۰