اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

استانها

توسط انتشارات دفتر آیت‌الله مکارم‌شیرازی

حلیة‌المتقین به چاپ رسید

کتاب حلیة‌المتقین توسط انتشارات دفتر آیت‌الله مکارم‌‌شیرازی چاپ و در نمایشگاه کتاب قم عرضه شد.

حلیة‌المتقین به چاپ رسید

به گزارش خبرگزاری فارس از قم، این کتاب با بازنگری حجت‌الاسلام ابوالقاسم علیان‌نژاد چاپ شده و آیت‌الله مکارم‌شیرازی نیز مقدمه‌ای را بر آن نوشته‌اند.

در این مقدمه اثر آمده است: «از افتخارات شیعه در اختیار داشتن گنجینه‌ای پربها از احادیث پیامبر (ص) و روایات اهل‌بیت (ع) است که آن هم عموماً منتهی به روایات پیامبر اکر (ص) می‌شود.

در همه ابواب علوم اسلامی اهم از عبادات، معاملات، سیاسات، عرفان و اخلاق اسلامی دست پری از روایات معصومین داریم در حالی که دیگران از این نظر بسیار در تنگنا قرار دارند تا آنجا که معروف است ابوحنیفه در تمام ابواب فقه به بیش از 17 حدیث از احادیث پیامبر (ص) دست نیافت.

این سخن خواه حقیقت باشد یا مبالغه، نشان از تهی بودن دست کسانی دارد که از مکتب اهل‌بیت (ع) فاصله گرفته و به حدیث ثقلین پشت کرده‌اند و می‌توان گفت یکی از عوامل پناه بردن به قیاس و استحسان و ظنون غیر معتبر، همین دست مایه ناچیز روایی است.

از کسانی که از گنجینه علوم محمد و آل محمد (ص) بهره کافی و وافی برده‌اند علامه مجلسی است که عالم بزرگ روزگار خود و دارای ابتکارات فراوان در علوم اسلامی به ویژه علم‌الحدیث بود.

کتاب بحارالانوار او که اقیانوسی عظیم از روایات اهل‌بیت (ع) است، دلیل روشن این معناست. درست است که اراده علامه مجلسی بر این بوده که در این کتاب تمام احادیث را اعم از صحیح و ضعیف، گرد آورد و نقادی آن را به کتاب‌های دیگرش واگذارد، هر چه هست دائره‌المعارف عجیب و پرارزشی است.

نشانه اهتمام علامه مجلسی به اسناد روایات در کتاب ارزشمندش مراة‌العقول آشکار می‌شود که موشکافی و دقت بسیار فوق‌العاده در نقادی احادیث کتاب کافی به خرج داده است.

به هر حال این مرد بزرگ و پرمایه و موید به تاییدات الهی و آگاه به نیازهای مختلف پیروان این مکتب، کتاب‌های گوناگون هر کدام را برای هدف خاصی و یا صحیح‌تر، پرکردن خلا معینی نگاشته است. از جمله همین کتاب پربار حلیة‌المتقین است که با زبان فارسی روان و ساده عصر خود، آداب زندگی را در تمام زمینه‌ها از دیدگاه اسلام و ائمه اهل‌بیت(ع) در چهارده باب به رشته تحریر در آورده و در هر باب هر چه را مناسب و با ارزش یافته ذکر کرده است؛ به گونه‌ای که تمام زندگی فردی و اجتماعی و مادی و معنوی انسان را پوشش می‌دهد.

ولی چون با گذشت زمان (حدود 400 سال) ادبیات فارسی و نیازها تغییر یافته لازم بود ویرایش دقیقی در آن صورت گیرد و پاره‌ای از مسائل را که در زمان ما خارج از محدوده نیازهای مردم است کنار گذاشته شود و کتاب مزبور، با حفظ اصالت محتوا، در لباس تازه‌ای عرضه شود که همگان از آن بهره ببرند.

اینجانب مدت‌ها پیش این نیاز را احساس کرده بودم تا اینکه تصمیم گرفتم انجام دادن آن را بر عهده دانشمند حجت‌الاسلام والمسلمین آقای حاج شیخ ابوالقاسم علیان‌نژادی که عالمی خوش ذوق و پرکار و هوشیار است بگذارم و ایشان با صرف وقت فراوان این کار را به سامان رساند.

امیدوارم روح مقدس علامه مجلسی از این کار خشنود باشد و همگان توفیق یابند از زحمات آن مردم بزرگ بهره‌مند شوند.

انتهای پیام/2258/م40

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول