اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

اقتصادی  /  نفت و انرژی

عضو هیئت‌ علمی دانشگاه علامه طباطبایی:

پیام دستگاه حاکم بر نفت «ما نمی‌توانیم» است/ در شرایط امضای قرارداد با شرکت‌های بین‌المللی نیستیم

عضو هیئت‌ علمی دانشگاه علامه طباطبایی با تاکید بر اینکه پیام دستگاه حاکم بر صنعت نفت کشور شعار ما نمی‌توانیم است، بیان کرد قراردادهای جدید نفتی سبب تضعیف شرکت نفت خواهد شد.

پیام دستگاه حاکم بر نفت «ما نمی‌توانیم» است/ در شرایط امضای قرارداد با شرکت‌های بین‌المللی نیستیم

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس مسعود درخشان عضو هیئت‌علمی دانشگاه علامه طباطبایی در برنامه گفت‌وگوی ویژه خبری نیز در پاسخ به این سؤال که مهم‌ترین اشکالاتی که می‌شود نسبت به متن  قرارداهای جدید صنعت نفت وارد کرد چیست،گفت: مهم‌ترین اشکالاتی که قراردادهای جدید دارند توجه نکردن به جایگاه نفت در نظام اقتصادی کشور و توجه نکردن به جایگاه اقتصاد سیاسی نفت در کل نظام سیاست‌گذاری‌های کشور و نقشی است که این قراردادها در تحولات آتی شرکت ملی نفت ایفا خواهند کرد.

وی با بیان این که جزئیات این قراردادها در رسانه‌ها پرداخته شده اما کلیت مغفول مانده است،گفت: در کلیت این قراردادها تأثیر سویی بر نظام تصمیم‌گیری و بهره‌وری از ذخایر هیدروکربن کشور خواهد گذاشت.

این عضو هیئت‌علمی دانشگاه علامه طباطبایی ادامه داد: این قرارداد به نوعی با وضع گذشته و حتی بعد از ملی شدن صنعت نفت است به این معنا که شرکت‌های نفتی بین‌المللی حضور بسیار طولانی داشتند و سهم قابل‌ملاحظه‌ای از تولید مخزن را دریافت می‌کردند.

درخشان تصریح کرد: از دید من ما کاملاً به دوران قبل از انقلاب برخواهیم گشت و از این جهت این ابعاد قرارداد متأسفانه مغفول مانده است.

وی یادآور شد: بعد از انقلاب اسلامی ما غرامت‌هایی را به شرکت‌های نفتی پرداخت کردیم و از این بابت خوشحال بودیم که آن‌ها ایران را ترک کرده‌اند و عنوان کردیم که صنعت نفت به معنای واقعی ملی شده است، بعد از جنگ تحمیلی نیز قراردادهای بیع متقابل (دوجانبه) آمد به دلیل این که ما با کمبود شدید سرمایه‌گذاری در آن زمان مواجه بودیم، ولی الآن حضور شرکت‌های نفتی در کشور طولانی مدت خواهد بود و در واقع سازوکار سهم بری شرکت‌های نفتی بین‌المللی بسیار نزدیک به دوران کنسرسیومی است که بعد از مصدق ایجاد شد.

درخشان در ادامه برنامه با اشاره به این که قراردادهای نفتی به سال‌های قبل از انقلاب بازمی‌گردد گفت: انعقاد قرارداد با شرکت‌های نفتی بین‌المللی در شرایط کنونی کشور و ویژگی‌های اقتصادی با موازین اقتصاد مقاومتی سازگار نیست.

وی با تاکید بر این که متولیان سیاست‌گذاری در صنعت نفت کشور این پیام را نباید به شرکت‌های نفتی بدهند که نمی‌توانیم کار کنیم، اظهار داشت: این صنعت عظیم توسط مهندسان ایرانی مدیریت می‌شود.

درخشان با اشاره به این که نباید راه را برای شرکت‌های خارجی باز کرد،ادامه داد: سیاست‌گذاران نفتی کشور هیچ استدلالی ندارند و نمی‌توانند بگویند به چه دلیل با شرکت‌های نفتی قرارداد منعقد کنیم. فقط می‌گویند بدون شرکت‌های نفتی نمی‌توان کار را پیش برد.

وی با اشاره به این که IPC توسط کسانی طراحی شده است که در بیع مقابل (دوجانبه) با شکست مواجه شده است،گفت: در طراحی IPC همه چیز تا زمانی که به تصویب هیئت وزرا رسید محرمانه بود .

عضو هیئت‌علمی دانشگاه علامه طباطبایی با تاکید بر این که پیام دستگاه حاکم در صنعت نفت کشور شعار ما نمی‌توانیم است بیان کرد: قراردادهای جدید نفتی سبب تضعیف شرکت نفت خواهد شد.

درخشان افزود: ذهنیت سیاسی پشت جریانات نفتی تقویت بخش خصوصی است که در دامن شرکت‌های بین‌المللی رشد پیدا می‌کند.

انتهای پیام/

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول