اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

اقتصادی  /  نفت و انرژی

مدیرعامل شرکت نفت و گاز پارس خبر داد

پاداش توتال در فاز 11 به ازاء برداشت هر 1000 فوت مکعب گاز/ برنامه واگذاری فرزاد‌B مشخص نیست

مدیرعامل شرکت نفت و گاز پارس از تولید 66 درصدی گاز کشور در پارس جنوبی خبر داد و گفت: ساخت سکوهای تقویت فشار در داخل کشور با همکاری توتال آغاز می‌شود.

پاداش توتال در فاز 11 به ازاء برداشت هر 1000 فوت مکعب گاز/ برنامه واگذاری فرزاد‌B مشخص نیست

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، محمد مشکین‌فام مدیرعامل شرکت نفت و گاز پارس در یک نشست خبری که صبح امروز در محل این شرکت برگزار شد، با اشاره به تولید گاز در پارس جنوبی، گفت: در سال 92 از 10 فاز فعال در پارس جنوبی 285 میلیون مترمکعب گاز تولید می‌شد که امروز در سال 95 تولید گاز از این میدان مشترک به 500 میلیون مترمکعب رسیده است که با راه‌اندازی رسمی فاز 21 تا 2 روز آینده تولید گاز از این میدان به 515 میلیون مترمکعب خواهد رسید. 

وی با اشاره به اینکه 66 درصد از مصرف گاز کشور از حوزه پارس جنوبی تولید می‌شود، گفت: امسال رکورد تولید از این میدان به 140 میلیون مترمکعب می‌رسد که تاکنون 95 میلیون مترمکعب آن محقق شده است.

به گفته مدیرعامل شرکت نفت و گاز پارس بودجه کل پارس جنوبی 91 میلیارد دلار است که تاکنون 31 میلیارد دلار آن سرمایه‌گذاری شده و 39 میلیارد دلار نیز از 60 میلیارد دلار باقی‌مانده مصرف شد که فقط 21 میلیارد دلار باقی‌مانده آن برای تکمیل فازهای پارس جنوبی تا 2 سال آینده سرمایه‌گذاری می‌شود.

وی با اشاره به اینکه در مدت 13 سال و تا پایان سال 94،بالغ بر 879 میلیارد مترمکعب گاز از این میدان تولید شده است، خاطرنشان کرد: ارزش تولید گاز در این میدان در طول این 13 سال 378 میلیارد دلار بود که در سال 94، 131 میلیارد مترمکعب گاز تولید شد و تنها در این سال ارزش تولید گاز و درآمد حاصله از آن 46 میلیارد دلار بوده است.

مشکین‌فام با اشاره به مساحت 9700 کیلومتری میدان گازی پارس جنوبی، خاطرنشان کرد: سهم ایران از این میدان 3700 کیلومتر مربع است که ذخیره گاز در بخش ایران 14.2 تریلیون مترمکعب و ذخیره میعانات گازی نیز 18 میلیارد بشکه است.

این مقام مسئول در ادامه با اشاره به میادین پارس شمالی، گلشن، فردوسی، فرزاد A و B ، تصریح کرد: ذخیره گاز در پارس شمالی 1.6 تریلیون مترمکعب است که برنامه تولید از این میدان روزانه 100 میلیون مترمکعب است.

وی ادامه داد: همچنین برنامه تولید از میدان گازی گلشن 56 میلیون مترمکعب، فردوسی 14 میلیون مترمکعب، فرزاد A به میزان 28.3 میلیون مترمکعب و فرزاد B نیز 31 میلیون مترمکعب گاز تولید خواهد شد.

به گفته مدیرعامل شرکت نفت و گاز پارس، فازهای گازی پارس جنوبی تا پایان سال 96 تکمیل خواهد شد که ارزش محصولات تولیدی در این فازها 272 میلیون دلار است که ارزش سالانه محصولات نیز 90 میلیارد دلار خواهد بود.

وی با اشاره به اینکه پارس جنوبی 13 پالایشگاه، 3150 کیلومتر خط لوله دریایی، 40 سکوی دریایی و 415 حلقه چاه دارد، اظهار کرد: تاکنون 10 پالایشگاه‌ آن اجرا و 2400 کیلومتر خط لوله به همراه 25 سکو و 258 چاه از این تعداد تکمیل شده است که بنابراین 3 پالایشگاه به همراه 750 کیلومتر خط لوله دریایی و 15 سکو به همراه 157 حلقه چاه باقی مانده است.

مشکین‌فام با اشاره به اینکه تا پایان سال 95 بر اساس برنامه‌ریزی صورت گرفته 550 میلیون مترمکعب گاز از این میدان تولید خواهد شد، اظهار کرد: 680 هزار بشکه میعانات به همراه 6 میلیون تن اتان و 6 میلیون تن LPG و 3800 تن گوگرد از برنامه تولیدی این فازها تا پایان سال 95 است.

به گفته این مقام مسئول فازهای پارس جنوبی پس از اتمام می‌توانند 750 میلیون مترمکعب گاز شیرین، یک میلیون بشکه میعانات، 9 میلیون تن اتان، 10 میلیون تن LPG و 5 هزار تن گوگرد تولید کنند که در حال حاضر 600 هزار بشکه میعانات گازی از پارس جنوبی تولید می‌شود.

این مقام مسئول در ادامه این نشست خبری با اشاره به آخرین وضعیت پیشرفت برخی از فازهایی در حال توسعه، گفت: فاز 13 به طور کلی 78 درصد پیشرفت دارد که 74 درصد آن مربوط به بخش سکو، 63 درصد مربوط به بخش خطوط لوله، 85 درصد مربوط به بخش پالایشگاه و 70 درصد نیز مربوط به بخش حفاری است. از طرفی فاز 19 نیز در حال حاضر به تولید رسیده و 42 میلیون مترمکعب گاز از این فاز تولید می‌شود. 

وی با اشاره به پیشرفت فاز 14، تصریح کرد: این فاز گازی نیز هم اکنون 66 درصد پیشرفت دارد و فازهای 17 و 18 نیز الان وارد مدار هستند اما وزارت نفت تأکید کرده تا وقتی یک پروژه به طور کامل به بهره‌برداری نرسیده اجازه افتتاح آن را نداریم.

به گفته مشکین‌فام، پیشتر فازهای گازی مربوط به فاز 2 قرار بود به LNG تبدیل شود اما پس از اعمال تحریم‌ها علیه ایران در سال‌های 90 و 91 تصمیم بر این شد که گاز تولیدی در این فازها نیز شیرین‌سازی و به خط لوله سراسری تزریق شود که بنابراین فازهای 13، 22، 23 و 24 می‌توانند 2 میلیارد فوت مکعب به تولید گاز کشور اضافه کنند.

این مقام مسئول با اشاره به افت فشار گاز در میدان مشترک پارس جنوبی، تصریح کرد: افت فشار یک امر طبیعی است، بنابراین با گرفتن یک مشاور بین‌الملل فرانسوی قرار است برای این موضوع راه‌حلی ایجاد شود که در حال حاضر طراحی مفهومی آن در حال انجام است و پس از انجام طراحی مفهومی به سراغ طراحی سکوهای تقویت فشار خواهیم رفت.

مشکین‌فام ادامه داد: در فاز 11 نیز که دارای افت فشار است قرار بر این است که شرکت توتال از سکوهای تقویت فشار استفاده کند و بر اساس مذاکراتی که صورت گرفته مبنای ما این است که این سکوها در داخل ایران ساخته شود. 

وی تصریح کرد: ما از توتال درخواست کرده‌ایم که در این زمینه دانش فنی خود را به داخل کشور منتقل کنند. 

مدیرعامل شرکت نفت و گاز پارس در ادامه با اشاره به میدان فرزاد B  و مذاکره با یک شرکت هندی، گفت: هنوز برای واگذاری این میدان به شرکت هندی به جمع‌بندی نرسیده‌ایم و مدل مالی پیشنهادی این شرکت را نپذیرفته‌ایم هر چند که می‌دانیم مخزن فرزاد B بسیار پیچیده‌تر از پارس جنوبی است. 

وی با اشاره به نفت سکوی 17 B به دلیل بدی آب و هوا در هفته گذشته، گفت: قرار است این سکو هفته آینده نصب شود و مشکلی برای نفت آن وجود ندارد. 

وی مجدداً به فاز 11 اشاره کرد و گفت: در حال حاضر مشغول تنظیم قرارداد و طراحی پیش‌نویس قرارداد این فاز هستیم که 80 درصد آن انجام شده است و پس از آماده‌سازی درفت آن را به شرکت توتال ارائه خواهیم کرد تا نظرات این شرکت را نیز در مورد آن جویا شویم.

مشکین‌فام،‌ با اشاره به پاداش در نظر گرفته شده برای کنسرسیوم فاز 11، گفت: در قرارداد به ازای تولید هر هزار فوت مکعب درصدی را عنوان پاداش در نظر گرفته‌ایم که این موضوع هیچ ربطی به افزایش تولید ندارد. 

مدیرعامل شرکت نفت و گاز پارس با اشاره به میادین گلشن و فردوسی، گفت: این دو میدان در اولویت شرکت نفت و گاز پارس قرار ندارد اما مذاکرات خود را برای توسعه بخش گازی این دو میدان آغاز کرده‌ایم که در برنامه ششم توسعه نیز به آن اشاره شده است. 

وی با اشاره به وظیفه این شرکت در برنامه ششم توسعه، گفت: اولاً باید اشاره کنم که تولید گاز هلیوم در دستور کار این شرکت قرار ندارد و از اولویت ما خارج شد ولی بر اساس برنامه ششم احداث سکوهای تقویت فشار در داخل کشور به همراه سرمایه‌گذاری در ایستگاه‌های تقویت فشار و توسعه میادین گازی پارس شمالی و فرزاد و نگهداشت و استمرار تولید از اولویت‌های شرکت نفت و گاز پارس خواهد بود.

انتهای پیام/م

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول