اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

استانها

مدیرکل میراث فرهنگی استان اصفهان:

اصفهان 5 میراث ناملموس فرهنگی به کشور معرفی کرد/ گلاب قمصر در لیست میراث ناملموس

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری استان اصفهان گفت: پرونده‌های 5 مهارت و آئین‌های سنتی در پهنه استان اصفهان تهیه و جهت ثبت ملی در فهرست میراث ناملموس فرهنگی کشور به شورای عالی ثبت ملی میراث فرهنگی کشور ارسال شد.

اصفهان 5 میراث ناملموس فرهنگی به کشور معرفی کرد/ گلاب قمصر در لیست میراث ناملموس

به گزارش خبرگزاری فارس از اصفهان، به نقل از روابط عمومی اداره ‌کل میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری استان اصفهان، فریدون الهیاری اظهار داشت: پرونده‌های 5 مهارت و آئین‌های سنتی در پهنه استان اصفهان تهیه و جهت ثبت ملی در فهرست میراث ناملموس فرهنگی کشور به شورای عالی ثبت ملی میراث فرهنگی کشور پس از تصویب در شورای ثبت استان، ارسال شد.

وی افزود: پرونده مهارت تهیه گلاب ناب مردمان دیار قمصر از توابع شهرستان کاشان که ویژه شست و شوی خانه مقدس کعبه تهیه و به شهر مقدس مکه ارسال می‌شود در شورای ثبت استان به تائید رسید.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری استان اصفهان ادامه داد: سالیان متمادی است که هم‌زمان با موسم حج جهت شست و شوی خانه خدا، مقدار 80 لیتر گلاب ناب دوآتشه، در شهر قمصر با مهارتی خاص تولید و توسط سازمان حج و زیارت و بعثه مقام معظم رهبری به مکه ارسال می‌شود، بنابراین پرونده مهارت گلاب ناب قمصر تهیه و جهت ثبت به تهران ارسال شد.

وی همچنین از تهیه پرونده آئین باران خواهی روستای آزران از توابع شهرستان کاشان خبر داد و گفت: مردمان روستای آزران در یکی از جمعه‌های اردیبهشت‌ماه برای طلب باران و برکت، صدها سال است که در کنار چشمه‌ای موسوم به چشمه آب دراز در این روستا جمع می‌شوند و با اجرای نمایش تعزیه، پخت آش نذری و انجام آداب مختلف از خداوند برای سال پیش رو طلب باران و برکت می‌کنند، بنابراین تهیه پرونده ثبت ملی این رویداد فرهنگی و آئینی نیز از دیگر برنامه‌های اداره کل میراث فرهنگی استان اصفهان بوده است.

الهیاری با اشاره به تهیه پرونده سایر مهارت‌های سنتی منطقه کاشان اضافه کرد: ثبت ملی مهارت پخت شیره انگور در شهر کامو از توابع شهرستان کاشان و همچنین ثبت ملی غذای سنتی گوشت لوبیا و سرکه شیره کاشان که از جمله غذاهای نذری هیأت‌های مذهبی کاشان در ایام عزاداری‌های مذهبی به‌ ویژه ایام محرم است از دیگر برنامه‌های ثبتی اداره کل میراث فرهنگی استان اصفهان به شمار می‌رود.

وی تصریح کرد: پرونده ثبت ملی مهارت کهن عصاری از دیگر اقدامات اداره کل میراث فرهنگی استان اصفهان در راستای تلاش برای ثبت ملی این مهارت تاریخی است، به گونه‌ای که در این مهارت حداقل از چهار سده قبل مردمان منطقه فلات مرکزی ایران به‌ ویژه استان اصفهان با تأسیس کارگاه‌های عصاری به استحصال روغن از دانه‌های روغنی همچون کرچک، تخم پنبه و کنجد می‌پرداختند.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری استان اصفهان اذعان کرد: کارگاه‌های عصاری با معماری منحصر به‌ فرد خود از یک‌ سو و تجهیزات فنی جالب توجه، حداقل از عصر صفوی در شهرستان‌های اصفهان، شهرضا، نجف‌آباد، خمینی‌شهر، خوانسار، دهاقان و لنجان ایجاد شده بود و متخصصان امر به کار تولید روغن از دانه‌های روغنی می‌پرداختند.

انتهای پیام/و

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول