اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

علم و پیشرفت  /  علم و فن آوری ایران

یادداشت/ نسرین سلطانخواه

مریمی که رفت؛ مریم‌هایی که هستند

رئیس کمیسیون نخبگان و آینده نگاری علم و نوآوری شورای عالی انقلاب فرهنگی در یادداشتی با عنوان « مریمی که رفت، مریم‌هایی که هستند» به بررسی وضعیت نهادهای پرورش نخبگان و وظیفه مسئولان در رسیدگی به شرایط این نهادها پرداخت.

مریمی که رفت؛ مریم‌هایی که هستند

به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری فارس، نسرین سلطانخواه رئیس کمیسیون نخبگان و آینده نگاری علم و نوآوری شورای عالی انقلاب فرهنگی، نخستین فارغ‌التحصیل دکترای ریاضی دانشگاه صنعتی شریف و استاد دانشکده علوم ریاضی دانشگاه الزهرا یادداشتی با عنوان «مریمی که رفت، مریم‌هایی که هستند»، نوشت.

متن یادداشت سلطانخواه به شرح ذیل است:

« مریم میرزاخانی را در سال‌های 74 تا 78 گاهاً در دفتر کار آقای دکتر محمودیان در دانشکده ریاضی دانشگاه صنعتی شریف می‌دیدم. این دانشجوی دوره کارشناسی را با خصوصیاتی مانند؛ محجوب بودن، ادب، کمی خجالتی اما باهوش و با پشتکار می‌شناختم که برای انجام یک کار تحقیقاتی مشترک در مورد تجزیه گراف‌های کامل به دورها با آقای دکتر محمودیان کار می‌کردند و نتایج بدست آمده در آن تحقیق نیز در مقاله‌ای به چاپ رسیده است که البته کمتر دانشجوی ریاضی دوره کارشناسی، علاقمند و دارای توان علمی لازم برای انجام کار تحقیقاتی است.

او در مدرسه تیزهوشان برای بیشتر دانستن پرورده شد. آنطور که خود می‌گوید تأثیر مدرسه و مدیر مدرسه به طرز قابل توجهی بر زندگی‌اش اثر داشته است.

آموزش‌هایی در باشگاه دانش‌پژوهان جوان که امکان حضور او در المپیادهای جهانی ریاضی را فراهم کرد و این باور را در او ایجاد کرد که می‌تواند زیبایی ریاضی را ببیند و درک کند. این‌ها همگی شروع عمر حرفه‌ای میرزاخانی در کسوت یک ریاضی‌دان بود، عمری کوتاه ولی پربرکت و پرتوشه از کسب افتخارات ارزشمند علمی از جمله جایزه فیلدز.

اگرچه این ستاره پرفروغ در عالم ریاضی ظاهراً به خاموشی گرایید که این خسارتی سنگین برای علم و عالم است. لیکن آثار وجودی او مانند دیگر انسان‌های بزرگ، پس از پایان حیات مادی همچنان پرفروغ‌تر ادامه خواهد داشت.

او برای ادای دین خود به بشریت این راه را برگزید و مصداق این کلام شیخ سعدی شد که:

سعدیا مرد نکونام نمیرد هرگز مرده آن است که نامش به نکویی نبرند

خاستگاه اولیه شناسایی، رشد و شکوفایی استعداد نهفته مریم میرزاخانی و بروز و ظهور استعداد او در مدرسه فرزانگان، مدرسه‌ای از مدارس سازمان پرورش استعدادهای درخشان و سپس باشگاه دانش‌پژوهان جوان بود. اما این روزها متاسفانه حال این دو نهاد خیلی خوب نیست. به ویژه باشگاه دانش‌پژوهان جوان که به دلیل تقلیل جایگاه ساختاری آن با مشکلات مدیریتی، اداری، اجرایی و مالی دست به گریبان است.

بر مسئولان ذی ربط و به ویژه شورای عالی انقلاب فرهنگی فرض است که بررسی وضعیت باشگاه و رفع مسائل آن را در دستور کار خود قرار دهند.

باشد که این خود نشانه‌ای از پاسداشت مقام علمی مریمی که رفت و ایجاد فرصت برای مریم‌هایی که هستند، باشد.

انتهای پیام/

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول