اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

سمنان

نماینده مردم شاهرود و میامی در مجلس:

تحریم بهانه‌ای برای نابودی منابع نشود/ گزارشی از وضع زیست‌محیطی معدن بوکسیت شاهرود تهیه شد

نماینده مردم شاهرود و میامی در مجلس شورای اسلامی با اشاره به تدوین گزارشی از وضع زیست‌محیطی معدن بوکسیت برای ارائه به مجلس گفت: تحریم‌ها نباید بهانه‌ای برای نابودی منابع باشد.

تحریم بهانه‌ای برای نابودی منابع نشود/ گزارشی از وضع زیست‌محیطی معدن بوکسیت شاهرود تهیه شد

به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری فارس استان سمنان به نقل از دفتر نماینده مردم شاهرود و میامی در مجلس، سیدحسن حسینی‌شاهرودی ضمن اشاره به نشست اخیر بررسی مضرات محیط‌زیستی معدن بوکسیت تاش با حضور مسؤولان مرتبط در فرمانداری شاهرود ضمن بیان اینکه معمولاً بخش خصوصی به استفاده حداکثری از منابع برای کسب بیشترین سود، بدون توجه به تبعات اجتماعی و زیست‌محیطی آن اندیشیده و عمل می‌کند، تأکید کرد: این امر باعث آن می‌شود که بعضاً برای سود بیشتر، منابع طبیعی و سرمایه‌های کشور بیش‌ از اندازه مورد چنگ‌اندازی بشر قرار گیرد.

وی با ابراز اینکه برخی اوقات محروم‌شدن از صنعت نعماتی هم به دنبال دارد که ازجمله آن عدم تخریب محیط‌زیست و منابع طبیعی و همچنین سلامت آب و هوایی و ... است، افزود: امروز فرانسه به‌عنوان یکی از بزرگ‌ترین استخراج‌کنندگان از معادن زغال‌سنگ کمترین تخریب محیط‌ زیست را دارد، حال باید دید که دیگر کشورهای معدنی جهان کجا چنین تخریبی را که ما در اکتشافات معادن‌مان داریم صورت داده‌اند؟ ما کشورمان را با بهره‌برداری‌های غیراصولی نابود کرده‌ایم، امروز مردم کدام شهر صنعتی کشور مانند تهران، اراک و ... را می‌توانیم نام ببریم که از آب‌ و هوای سالم استفاده می‌کنند؟، دراین‌بین فقط داشتن هوای پاک یکی از فاکتورها برای سنجش آلایندگی نیست بلکه در زمره آن خاک، گیاهان، منابع و سفره‌های زیرزمینی آب نیز از فاکتورهای مهم هستند.

تحریم نباید بهانه‌ای برای نابودکردن منابع داخل باشد

عضو خانه ملت با طرح این مسأله که تحریم نباید بهانه‌ای برای نابودکردن منابع داخل کشور باشد، گفت: باید منابع طبیعی و خدادادی خود را حفظ کنیم تا شرمنده آیندگان نشویم.

حسینی‌شاهرودی به نخستین اکتشافات بوکسیت کشور در ۱۰ سال گذشته اشاره کرد و ابراز داشت: در همان زمان گروهی آمدند و گفتند که در جاجرم به معادن غنی آلومینیوم دسترسی پیدا کرده‌ایم، اما باید دید تا پیش‌ازاین چگونه عمل می‌شد؟ هرچند واردات این ماده هزینه‌بر باشد بازهم به چنین وضعیت تخریب محیط‌ زیست که هم‌اکنون در شاهوار شاهرود شاهد آن هستیم، می‌صرفد.

وی با یادآوری بودجه ۸۰۰ هزار میلیارد تومانی شرکت‌های دولتی که 5.2 برابر بودجه دولتی است، افزود: همه این شرکت‌ها درآمد قابل‌توجهی دارند و عیناً نیز هزینه می‌کنند ولی نه‌تنها یک ریال از این درآمد را به دولت نمی‌دهند بلکه ۶۰ هزار میلیارد تومان از بودجه نفت و ... را نیز به آن‌ها تزریق می‌کنیم، حال باید پرسید چه کسی گفته باید این اتفاق بیفتد؟ پس باید بررسی کرد که این شرکت‌های دولتی با این مقدار هزینه چه خروجی برای جامعه داشته‌اند.

«آلومینا» جاجرم را توسعه بخشیده اما شاهرود را نابود خواهد کرد

نماینده مردم شاهرود و میامی در مجلس شورای اسلامی همچنین آلومینای جاجرم را یکی از نمونه شرکت‌های سودآور دولتی دانست و تأکید کرد: این شرکت، جاجرم را از یک شهر بسیار کوچک به شهرستان تبدیل کرد اما برای شاهرود برعکس آن در حال رقم‌خوردن است یعنی بهره‌برداری غیراصولی از معدن بوکسیت تاش برای رفع نیاز آلومینای جاجرم به مواد خام، روستاهای حومه معدن و درنهایت شاهرود را نابود خواهد کرد.

حسینی‌شاهرودی با تأکید بر اینکه بهره‌برداری غیراصولی معدن بوکسیت تاش تخلیه روستاهای پیرامون آن و تخریب محیط ‌زیست و فساد آب‌های زیرزمینی را به دنبال دارد، تصریح کرد: اگر آلومینیوم آن‌قدر ضرورت دارد و یک تولید اولویت‌دار امنیتی است، که چنین چیزی نیست، چرا نمی‌گویند که تمام روستاهای حومه تاش به مکانی دیگر کوچ کنند؟

وی تأکید کرد: مسؤولان توجه داشته باشند که حوزه عظیم آبریز شاهوار هم‌اکنون در معرض خطر جدی و نابودی است.

معدن بوکسیت و تبعات اجتماعی آن

عضو خانه ملت با بیان اینکه اعتراضات اجتماعی برخی اوقات فراتر از قانون رفته و این معدن نیز به این مشکل دامن خواهد زد، تأکید کرد: عملکرد ما مسؤولان است که باعث می‌شود بعضاً این مسائل رخ دهد، ما به‌عنوان مسؤول باید درست عمل کنیم تا مردم با ما همراه باشند، باید جبران کرد، مردم از خساراتی که امروز و یا آینده بر شاهرود روا داشته می‌شود، اطلاع چندانی ندارند ولی در این حد متوجه موضوع می‌شوند که این امر می‌تواند خساراتی جبران‌ناپذیر را در پی داشته باشد.

حسینی‌شاهرودی از مسؤولان و کارشناسان در تمام حوزه‌ها ازجمله راه و ترابری، آب، محیط‌ زیست، دامپزشکی، منابع طبیعی و معدن خواست تا درباره این معدن اظهارنظر کنند و تأکید داشت: مردم وقتی متوجه شوند محیط‌ زیست، اداره آب، منابع طبیعی، راه و ... ایرادات فنی و کارشناسی از این معدن می‌گیرند و هیچ حوزه‌ای قادر به جلوگیری از انجام کار در معدن بوکسیت شاهوار نیست و کار تخریب محیط‌زیست همچنان ادامه دارد، بی‌اعتماد و معترض خواهند شد که این امر قطعاً به نفع هیچ‌کسی نخواهد بود و حتی ممکن است وجهه ملی به خود گیرد، چراکه همه مسائل را نتوانستیم به‌خوبی کارشناسی کنیم و همه موارد را ندیده‌ایم.

وی افزود: از معدن تاش گزارشی که بنده به مجلس ارسال خواهم کرد گزارشی منفی است، اما پیشنهاد من این است که هر دستگاهی شامل محیط ‌زیست، منابع طبیعی، آب منطقه‌ای و راه و راهداری هرکدام مجزا نشستی را با حضور صنعت، معدن و تجارت و مدیرعامل شرکت داشته باشند تا تفاهم‌نامه‌هایی امضا و کار به نتیجه مطلوب برسد.

انتهای پیام/2568/م/

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول