اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

البرز

رئیس بخش جانوران سمی موسسه رازی:

حفاظت از گونه‌های جانوری سمی از دیرباز موردتوجه موسسه رازی بوده است

رئیس بخش جانوران سمی موسسه تحقیقات واکسن و سرم‌سازی رازی از امضای تفاهم‌نامه مشترک بین این موسسه و سازمان حفاظت محیط‌زیست خبر داد و گفت: حفاظت از تنوع زیستی گونه‌های جانوری سمی از دیرباز در موسسه رازی موردتوجه بوده است.

حفاظت از گونه‌های جانوری سمی از دیرباز موردتوجه موسسه رازی بوده است

به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری فارس استان البرز به نقل از روابط عمومی موسسه رازی، ناصر محمد پور بابیان اینکه صیانت از محیط‌زیست و حفظ تنوع زیستی از وظایف مهمی است که مجامع علمی و تحقیقاتی باید در انجام فعالیت‌هایشان مدنظر داشته باشند، اظهار کرد: موسسه رازی تاکنون برای مقابله با بیماری‌های موجود و نوپدید که حیات‌وحش را به خطر می‌اندازد، گام‌های ارزشمند و بزرگی برداشته است و این اقدامات را وظیفه خود می‌داند.

وی یکی از مهم‌ترین اقدامات را مربوط به امضای تفاهم‌نامه‌ای بین موسسه رازی و سازمان حفاظت محیط‌زیست در سال‌های گذشته برشمرد و گفت: با توجه به تولید سرمه‌ای درمانی ضد سم مار و عقرب در موسسه رازی به پیشنهاد، پیگیری و پیش‌قدمی این موسسه و باهدف تقویت و حفظ تنوع زیستی و حفاظت از خزندگان و سایر جانوران، تفاهم‌نامه‌ای با سازمان حفاظت محیط‌زیست در سال 1389 به امضا رسید.

رئیس بخش جانوران سمی رازی افزود: بر اساس این تفاهم‌نامه، تهیه سم از جانوران سمی برای تولید پادزهر در موسسه رازی با توجه به میزان تعهد موسسه به وزارت بهداشت، با هماهنگی نمونه گیران موسسه و نظارت محیط بانان ادارات کل سازمان حفاظت محیط‌زیست در محل زندگی جانوران انجام می‌شود و این جانوران پس از سم گیری در محل رها می‌شوند.

 محمد پور بابیان اینکه این تفاهم‌نامه دارای نواقصی بود که در طول اجرا متوجه آن شدیم، ادامه داد: تفاهم‌نامه اولیه فقط بعضی نقاط کشور را دربر می‌گرفت اما در تفاهم‌نامه جدیدی که به‌تازگی بین موسسه و سازمان به امضا رسیده، پوشش عملیات توسعه پیداکرده و با هماهنگی ادارات کل حفاظت محیط‌زیست استان‌ها، محدوده نمونه‌گیری‌ها به تمام نقاط کشور افزایش‌یافته، ضمن اینکه ضوابطی نیز از سوی سازمان حفاظت محیط‌زیست به تفاهم‌نامه جدید اضافه‌شده است.

وی در مورد نقاط جغرافیایی انجام نمونه‌گیری‌ها نیز یادآور شد: این نقاط در کمیته‌ای مشترک بین موسسه و سازمان، بر اساس طول و عرض جغرافیایی مشخص خواهد شد و جانوران پس از زهرگیری، علامت‌گذاری و در محل رهاسازی می‌شوند.

به گفته رئیس بخش جانوران سمی رازی، علامت‌گذاری جانوران نمونه‌گیری شده، امکان ردیابی آن‌ها را فراهم می‌سازد؛ به‌این‌ترتیب در عملیات‌های بعدی می‌توان پی برد که آیا جانور زنده مانده، ادامه حیات داده و در محل زندگی خودش ماندگار شده یا تغییر محل داده است.

محمد پور در پایان، بابیان اینکه اطلاعات جمع‌آوری‌شده در این عملیات‌ها، تکمیل‌کننده اطلاعات طرح‌های مطالعاتی فونستیک جانوران سمی خواهد شد، تأکید کرد: این اطلاعات در تهیه نقشه‌های پراکندگی جانوران سمی در کشور به ما کمک می‌کند و این دستاورد بزرگی است که هم در موسسه رازی و هم در دانشگاه در بخش‌های بیولوژی و جانورشناسی در قالب مقالات و کتاب می‌توان از آن استفاده کرد.

انتهای پیام/3393

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول