اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

لرستان

تفسیر قرآن/آیات 30 تا 32

آیت‌الله میرعمادی: کسی که به خدا و قرآن دروغ ببند تا ابد در جهنم است

آیت‌الله میرعمادی در تفسیر سوره زمر گفت: کسی‌که به خدا دروغ ببندد و آیات قرآن را تکذیب کند تا ابد در جهنم خواهد بود.

آیت‌الله میرعمادی: کسی که به خدا و قرآن دروغ ببند تا ابد در جهنم است

به گزارش شخبرگزاری فارس از خرم‌آباد، آیت‌الله سیداحمد میرعمادی در جلسه تفسیر قرآن کریم که در مسجد بعثت خرم‌آباد برگزار شد، بیان عمومیت قانون مرگ را محور تفسیر آیات ۳۰ تا ۳۲ سوره زمر با مضمون «إِنَّک مَیتٌ وَ إِنَّهُمْ مَیتُونَ ثُمَّ إِنَّکمْ یوْمَ الْقِیامَةِ عِنْدَ رَبِّکمْ تَخْتَصِمُونَ فَمَنْ أَظْلَمُ مِمَّنْ کذَبَ عَلَی اللَّهِ وَ کذَّبَ بِالصِّدْقِ إِذْ جاءَهُ أَ لَیسَ فِی جَهَنَّمَ مَثْوی لِلْکافِرِینَ» برشمرد و گفت: این‌که انسان پایان زندگی دارد در این دنیا باقی نمی‌ماند در سوره زمر بیان شده است.

وی مسئله مرگ به‌عنوان یک قانون عمومی ذکر کرد و با ذکر این مطلب که هیچ‌کس از قانون مرگ استثنا نیست به تأثیرگذاری مسئله مرگ پرداخت و گفت: یاد مرگ برای بیداری از غفلت و توبه و عدم دلبستگی به دنیاست.

آیت‌الله میرعمادی به اثبات عمومیت قانون مرگ پرداخت و با ذکر این مطلب که قانون مرگ یک امر عام است، اضافه کرد: دروغ بستن به خدا و تکذیب آیات خدا و رسول خدا از اعمال ظالمان است.

نماینده ولی‌فقیه در لرستان با طرح این سؤال که آیه ۳۰ سوره زمر در مقام چه چیزی است، اضافه کرد: برخی مفسران بر این باورند که برخی مردم فکر می‌کردند که پیامبر (ص) هرگز از دنیا نمی‌رود کمااینکه دسته‌ای دیگر بر این اعتقادند که این آیه موید این مطلب است که مشرکان دائماً بر علیه پیامبر (ص) توطئه می‌زدند.

این مفسر قرآن کریم یکی‌از توطئه‌های دشمنان را تحریم اقتصادی پیامبر ذکر کرد و با بیان این‌که این تحریم اثر نداشت، خاطرنشان کرد: امروز هم حقیقت این است که نمی‌شود ایران اسلامی را تحریم اقتصادی کرد.

وی به ناامیدی کفار مکه در برابر چراغ اسلام اشاره کرد و گفت: کفار مکه با خود فکر می‌کردند که با از دنیا رفتن پیامبر اکرم (ص)، اسلام هم از بین می‌رود.

آیت‌الله میرعمادی گفت: دشمنان خیال می‌کنند با فشار می‌توانند انقلاب را از پای در بیاورند در حالی‌که انقلاب ما بالنده باقی می‌ماند و نور اسلام و نور قرآن خاموش نمی‌شود.

نماینده ولی‌فقیه در لرستان با بیان این‌که «تَخْتَصِمُونَ» در این آیه به‌معنای دعوا کردن از روی کینه و دشمنی است، اضافه کرد: یعنی مشرکان در روز قیامت با هم دعوا و مخاصمه کرده و گناه را به گردن دیگری می‌اندازند، این در حالی‌است که معنای دیگر «تَخْتَصِمُونَ» بیانگر این مطلب است که مؤمنان و مسلمانان در خصوص ولایت با هم مخاصمه می‌کنند.

امام جمعه خرم‌آباد ادامه داد: آنچه در دنیا مورد مخاصمه انسان بود در آخرت هم مورد مخاصمه است در حالی‌که مخاصمه اخروی در محضر خداست.

این مفسر قرآن کریم به تشریح مراحل مخاصمه در نزد پروردگار پرداخت و با ذکر این مطلب که در مرحله اول خداوند در قیامت به انسان‌ها اجازه مخاصمه می‌دهد، عنوان کرد: در مرحله دوم از انسان‌ها می‌خواهد که حرف حق بزنند و در مرحله سوم به دهان آن‌ها مهر می‌زند و در میان آن‌ها داوری می‌کند.

وی تصریح کرد: خداوند متعال در آیه ۳۲ سوره زمر می‌فرماید دروغ بستن به خدا و تکذیب آیات خدا و رسول خدا از اعمال ظالمان است به عبارت دیگر تعبیر «فَمَنْ أَظْلَمُ» این است که فردی ظالم‌تر از کسی‌که خدا و پیامبر و وحی را تکذیب کرده است وجود ندارد.

آیت‌الله میرعمادی با بیان این‌که در سوره زمر بیش از ۱۰ مورد استفهام انکاری به‌کار رفته است، اضافه کرد: کسانی‌که خدا و پیامبر و آیات قرآن را تکذیب کردند ظالم‌ترین انسان هستند این در حالی‌است که کسی‌که به خدا دروغ ببندد و آیات قرآن را تکذیب کند تا ابد در جهنم خواهد بود.

انتهای پیام/

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول