اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

بین الملل  /  شرق آسیا و اقیانوسیه

تظاهرات صدها هزار نفر از مسلمانان آواره روهینگیا در بنگلادش

صدها هزار آواره مسلمان روهینگیا که در بنگلادش به سر می‌برند در اعتراض به وضعیت نابسامان و آینده مبهم خود در مرز میانمار تظاهرات کردند.

تظاهرات صدها هزار نفر از مسلمانان آواره روهینگیا در بنگلادش

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری فارس، در زمینه مشکلات مربوط به اقلیت روهینگیا، سازمان ملل از پاکسازی قوی سخن می‌گوید و این در حالی است که یک سال است که مسلمانان روهینگیا از میانمار رانده شده‌اند.صدها هزار نفر از این افراد امروز در سالگرد رانده شدن از سرزمین خود تظاهرات کردند.

بنابر گزارش خبرگزاری آلمان، عده زیادی از مسلمانان روهینگیا که در اردوگاه‌های پناهجویان  به سر می‌برند امروز شنبه در اعتراض به شرایط به وجود آمده تظاهرات کردند. آنها فریاد می‌زدند: «ما از سازمان ملل می‌خواهیم که عدالت را رعایت کند» بر روی پلاکاردی نوشته شده بود: « دیگر هرگز؛ 25 آگوست یادبود نسل‌کشی روهینگیا».

 

 

 

چندین دهه است که اقلیت مسلمان روهینگیا در میانمار از جانب اکثریت بودایی‌ها تحت فشار است هم‌اکنون حدود یک میلیون روهینگیا در اردوگاه‌هایی در بنگلادش به سر می‌برند بدون اینکه مشخص باشد که چه آینده‌ای در انتظار آنان است و برنامه‌ای هم برای بازگشت  آنان وجود ندارد.

 

در تظاهرات امروز، برخی هم پیشانی بند‌هایی داشتند که روی آنها نوشته شده بود: روهینگیا را حفظ کنید» یکی از فعالان در این مورد به خبرگزاری فرانسه گفت که راهپیمایی‌ها و تجمع‌های بیشتری هم برنامه‌ریزی شده است.
 

بر طبق اعلام  پزشکان بدون مرز فقط در نخستین ماه‌های آغاز درگیری حدود 6 هزار و 700 روهینگیا کشته شده‌اند. «یانگهی لی» گزارشگر ویژه سازمان ملل ماه مارس از نسل‌کشی درباره این اقلیت سخن گفته بود. وی به تبعیض سازمان یافته علیه روهینگیا اشاره کرده که شرایط برای بازگشت صدها هزاران نفر از آوارگان را دشوار می‌کند و از دولت خواسته که حقوق مدنی را رعاین کند و اموال آنها  پس دهد.

این در حالی است که «آنگ سان سوچی» رهبر حزب حاکم میانمار به تازگی  ساکنان مسلمان استان «راخین» در شمال غرب میانمار را تهدید تروریستی خوانده است. سوچی مدعی شد: «خطر فعالیت‌های تروریستی در راخین... امروز واقعی است و وجود دارد... این تهدیدی است که می‌تواند تبعاتی سخت نه فقط برای میانمار بلکه برای کشورهای دیگر منطقه ما و فراتر از آن، داشته باشد.»

سوچی همچنین گفت، فضاهایی برای استقرار این آوارگان نقشه‌برداری شده اما نمی‌توان زمان مشخصی را برای بازگشتشان در نظر گرفت. سوچی گفت بنگلادش و میانمار باید با همکاری یکدیگر برای فرآیند بازگشت آوارگان گفت‌وگو کنند. وی افزود بنگلادش باید این افراد را بازگرداند اما میانمار تنها می‌تواند از آن‌ها در مرز استقبال کند.

انتهای‌پیام/م

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول