اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

علم و پیشرفت  /  علم و فن آوری ایران

معرفی رشته‌های علمی‌کاربردی

برگزاری دوره مکانیک شناورهاي صيادی در راستای اجرای برنامه توسعه

دانشگاه جامع علمی‌کاربردی دوره مکانیک شناورهاي صيادی را در راستای اجرای برنامه توسعه ارائه می‌دهد.

برگزاری دوره مکانیک شناورهاي صيادی در راستای اجرای برنامه توسعه

به گزارش خبرنگار گروه علمی و دانشگاهی خبرگزاری فارس، با توجه به سیاست‌های دولت مندرج در سند ملی توسعه بخش کشاورزی و منابع طبیعی در برنامه توسعه کشور در نظر است سالانه میزان صید در آب‌های جنوبی و آزاد  به  ۴۱۲ هزار تن افزایش یابد، برای نیل به این هدف مقرر است که ظرفیت ناوگان صیادی کشور افزایش یابد.

نظر به اینکه قسمتی از ناوگان صیادی کشور مستقر در سواحل دریای عمان به ویژه سواحل چابهار قابلیت ورود به آب‌های آزاد و اقیانوس هند برای صید ماهی و آبزیان را دارند و انتظار می‌رود سالانه تعداد قابل توجه شناورهای پیشرفته برای تکمیل ظرفیت ناوگان صیادی از سوی شرکت‌­ها و کارگاه‌­های لنج‌‌سازی مستقر در بنادر جنوبی تولید و وارد چرخه صیادی کشور شود، با توجه به این مهم که بیشتر شناورهای دریایی(صیادی) در پاره ای از نواحی جنوب کشور برای انجام عملیات صید و صیادی مدت مدیدی را (حدود 3-2 ماه) در فواصل دور دست (سواحل آفریقا و اقیانوس هند)  مشغول صید هستند، حضور حداقل یک نفر نیروی فنی و ماهر در مجموعه پرسنل این شناورها ضروری است.

این کاردان فنی از توانایی کافی برای سرویس و نگهداری تجهیزات شناورهای صیادی برخوردار است و در صورت خرابی شناور از عهده تعمیرات اولیه بر‌می‌آید تا محموله صید شده بدون تلفات به مقصد برسد.

همچنین با توجه به کمبود تعداد تعمیرگاه و مراکز سرویس و نگهداری شناورهای دریایی(صیادی)موجود در سواحل خلیج فارس و دریای عمان از قبیل تعمیرگاه موتورهای دریایی، تجهیزات هیدرولیکی، برقی و برودتی و فروشگاه‌های عرضه کننده لوازم یدکی و اشتغال تعدادی تعمیر کار اتباع کشورهای خارجی (پاکستان و بنگلادش)، دانش‌آموختگان این رشته  می‌توانند ضمن ارائه خدمات فنی در تعمیرگاه‌ها و فروشگاه‌های عرضه کننده لوازم یدکی، جایگزین نیروهای خارجی شوند.

شایان توجه است تاکنون در دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی برگزاری دوره‌های مقطع کارشناسی با هدف تربیت نیروی متخصص برای کاربرد، نگهداری و تعمیرکشتی‌ مورد توجه بوده ولی در هیچ واحد آموزشی عالی اعم از دولتی و آزاد در داخل و حتی کشورهای همجوار، دوره‌ای برای آموزش کاربرد و نگهداری شناورهای صیادی برگزار نشده است.

دانش آموخته این دوره به قابلیت نصب و راه‌اندازی، سرویس و نگهداری و تعمیرات شناورهای صیادی دست می‌یابد و می‌تواند شغل تکنسین فنی  شناورهای صیادی را احراز کند.

جدول دروس مهارتی مشترک، دروس پایه و دروس اصلی این دوره از     قابل دریافت است.

انتهای پیام/

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول