اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

استانها

معاون صید و صیادی شیلات کشور مطرح کرد

پساب‌ها تهدیدی جدی برای نسل آبزیان/ صید 725 هزار تن ماهی از دریا

معاون صید و صیادی شیلات کشور گفت: ورود پساب‌ها به رودخانه‎ها و دریاها حیات آبزیان را با خطر مواجه می‌کند.

پساب‌ها تهدیدی جدی برای نسل آبزیان/ صید 725 هزار تن ماهی از دریا

به گزارش خبرگزاری فارس از شهرستان ساری، صبح امروز صیادان مازندرانی تورهای خود را چند روز زودتر از سال‌های گذشته در دریا پهن کردند. صیادان میزان دریافتی خود را از این شغل ناچیز دانستند و از عدم تعلق سختی کار در بیمه گلایه کردند.

آنها خواستار کاهش سنوات بازنشستگی باتوجه به سختی کار شغل صیادی هستند. صدور مجوز واردات ادوات صیادی با کارت بازرگانی از دیگر دغدغه‌های آنان بود.

معاون صید سازمان شیلات کشور پیش از ظهر امروز در مراسم آغاز فصل بهره‌برداری ماهیان استخوانی دریای خزر با بیان اینکه بخش صید و صیادی از جمله بخش‌های مهم است گفت: سال گذشته ۷۲۵ هزار تن از دریا بهره‌برداری شد که  ۳۴ هزار تن مربوط به مازندران بوده که از این تعداد ۱۱ هزار تن آن مربوط به ماهیان استخوانی است.

شاهپور کاکولکیوی ادامه داد: از امروز که صید در دریا آغاز شده است ۱۲۱ شرکت تعاونی پره و ۱۰ هزار صیاد کار خود را در دریا شروع کردند.

وی افزود: مازندران نسبت به سال ۹۶ افزایش صید داشت و جامعه صیادی پای کار آمده و توانسته در تکثیر طبیعی نقش موثر داشته است.

معاون صید سازمان شیلات کشور با بیان اینکه سال قبل ۱۱ میلیون بچه ماهی رهاسازی کردیم که ۴ میلیون تن آن مربوط به مازندران است، تصریح کرد: پساب‌های خانگی و صنعتی از رودخانه ها به دریا می‌ریزد و این موضوع، تکثیر ماهیان را با اختلال مواجه می‌کند.

وی از دستگاه‌های مسؤول و نظارتی خواست نسبت به این موضوع واکنش نشان داده و مانع ریختن پساب به رودخانه‌ها شوند.

رئیس هیأت مدیره تعاونی پره ماهیگیری مازندران در این مراسم گفت: طبق آمار انستیتو خزرشناسی، ۲۴ رودخانه بزرگ، کوچک و متوسط در مازندران داریم که ۲۰ رودخانه فعال است که پساب‌های میکروبی از طریق آن وارد دریای خزر می‌شود.

سید محمد رضوی ادامه داد: این پساب‌ها سبب می‌شود حتی صنعت گردشگری نیز به مخاطره بیفتد.

وی اظهار کرد: در سالیان قبل ۴ تا ۷ هزار تن ماهی استخوانی و دو تن ماهی خاویاری در استان استحصال می‌شد اما در چندسال اخیر به دلیل برداشت غیرمجاز شن و ماسه در نوار ساحلی دریا و وجود صیادان غیرمجاز شاهد صید کمتر از ۵۰۰ تن خاویار و دو هزار تن ماهی استخوانی کاهش پیدا کرد.

رضوی رئیس هیأت مدیره تعاونی پره ماهیگیری مازندران با بیان اینکه امسال در ۱۴ رودخانه و ۹ جایگاه پره تکثیر طبیعی را نهادینه کردیم، افزود: سال قبل در چهار رودخانه استان یک میلیون تن تخم ماهی را تحویل مرکز بازسازی ذخایر دریای خزر دادیم.

مدیرکل شیلات مازندران نیز با بیان اینکه فصل صیادی ماهیان استخوانی دریای خزر در مازندران آغاز شده است، افزود: کاهش نرخ بیمه از ۲۷ درصد به ۱۷ درصد از مصوبات است که ۱۰ درصد دولت و ۱۷ درصد را جامعه صیادی پرداخت کنند و در این راستا پیگیری های لازم انجام شد و پیگیری اتحادیه صیادی را می طلبد.

ولی‌الله محمدزاده گفت: تعدیل و سازماندهی و ساماندهی‌های صیادی مازندران جز مصوبات دولت بود که در استان گیلان محقق شد و باید در مازندران هم با پیگیری این اتفاق بیفتد‌.

وی اظهار کرد: باید فعالیت صیادی را در مشاغل سخت و زیان‌آور بگنجانیم ، اداره کار و تامین اجتماعی در حال پیگیری این موضوع هستند که نیازمند هماهنگی است.

مدیرکل شیلات مازندران بیان کرد: قیمت ادوات صیادی افزایش یافت و نیازمند شارژ مالی است و بر این اساس تسهیلات ارزان قیمتی در سامانه کارا تعریف شده که صیادان می توانند از این تسهیلات برای خرید ادوات صیادی برخوردار شوند.

انتهای پیام/و

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول