اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

علم و پیشرفت  /  علم و فن آوری جهان

تبدیل نور خورشید به هیدروژن و برق با سلول‌های هیبریدی

دانشمندان با استفاده از دستگاه جدیدی نور خورشید را به هیدروژن و برق تبدیل کردند.

تبدیل نور خورشید به هیدروژن و برق با سلول‌های هیبریدی

به گزارش خبرنگار گروه علمی و دانشگاهی خبرگزاری فارس، یکی از روش‌های اصلی تولید هیدروژن برای سلول‌های سوختی استفاده از دستگاه فتوسنتز مصنوعی برای جداسازی آب و تبدیل به هیدروژن و اکسیژن است.

براساس گزارش «نیواطلس»، در حال حاضر یک شیوه هیبریدی جدید ممکن است با تولید هیدروژن و برق قادر به بازیابی برخی انرژی که از طرق دیگری به هدر رفته‌اند، باشد.

اخیرا گام‌های بزرگی در راستای تولید هیدروژن از فتوسنتز مصنوعی، بهبود بهره‌وری، کاهش هزینه و گسترش سیستم‌های هوشمند برداشته شده مانند تجهیزات شناوری که بر روی اقیانوس، هیدروژن را از آب برداشت می‌کنند.

اما علی‌رغم این پیشرفت‌ها، بهره‌وری با یک مشکل در حال پیشرفت‌ مواجه است.

بسیاری از ابزارهای فتوسنتز مصنوعی در مقایسه با سیستم‌های منظم «فتوولتاییک» (سامانه‌های تولید برق از انرژی خورشید) که اغلب 20 تا 45 درصد به تولید می‌انجامد، می‌توانند از درصد تک رقمی از نور خورشیدی که به آنها می‌تابد استفاده کنند.

محققان آزمایشگاه ملی «لارنس برکلی» و مرکز «همکاری مشترک برای فتوسنتز مصنوعی (JCAP)» در مطالعه جدیدی، از ترکیبات غیرسیلیکونی دستگاه‌های جداسازی آب برای کاهش اثربخشی سیلیکون انتقاد کردند.

سرپرست این مطالعه گفت: این کار مانند قرار دادن ماشین در دنده یک برای همیشه است. این انرژی است که شما می‌توانید برداشت کنید اما از آنجایی که سیلیکون در اوج قدرت خود فعال نیست، اکثر الکترون‌های برانگیخته شده در سیلیکون جایی برای رفتن ندارند بنابراین آنها قبل از اینکه مورد استفاده قرار گیرند انرژی‌شان کم می‌شود.

پس چرا به این الکترون‌ها اجازه خروج داده نمی‌شود؟ برای نجام این کار، محققان یک پیوند الکتریکی دوم را به جزء سیلیکونی دستگاه اضافه کردند. بنابراین جداسازی این جریان تولید شده توسط نور خورشید، به برخی از این جریان اجازه می‌دهد تا آب را به اکسیژن، هیدروژن و برق تبدیل کند.

آنها این دستگاه را «هیبرید فوتوالکتروشیمایی و سلولفتولتاییک» نامیدند.

محققان محاسبه کردند که یک دستگاه فتوسنتز مصنوعی مرسوم که از «سیلیکون» و  «بیسموت وانادات» استفاده می‌کند، 6.8 درصد بهره‌وری خواهد داشت.

در مقایسه با آن دستگاه جدید با استفاده از ترکیبات مشابه 13.4 درصد انرژی خورشید را به برق و 6.8 درصد دیگر را به هیدروژن تبدیل می‌کند که در مجموع 20.2 درصد بهره‌وری دارد.

انتهای پیام/

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول