اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

جامعه  /  حقوقی و قضایی

معاون امور اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضائیه مطرح کرد

مبارزه با کودک آزاری بر اساس سند تدوین شده ملی

معاون امور اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضائیه با بیان اینکه نمونه‌هایی از کودک آزاری را در کشور شاهدیم گفت:به همین دلیل سندی ملی تنظیم شده که به تدوین مفاهیم و سازوکارهای اقدامات مربوط به کودکان زیر 8 سال در این زمینه می‌پردازد.

مبارزه با کودک آزاری بر اساس سند تدوین شده ملی

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری فارس، محمدباقر الفت معاون امور اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضائیه با بیان اینکه بنده و همکارانم که نزدیک به 600 نفر هستند تولیت امور پیشگیری از وقوع جرم قوه قضائیه را بر عهده داریم که 8 سال گذشته با همکاری آیت‌الله صادق لاریجانی ریاست قوه قضائیه به سیاست‌ها و راهبردها در حوزه پیشگیری پرداخته شده است. در قوه قضائیه ساختاری سیستماتیک است و با بهره‌گیری از ظرفیت دانشگاهی امر پیشگیری صورت می‌گیرد.

وی افزود: پیشگیری‌های اجتماعی، فرهنگی و امنیتی اقداماتی است که توسط قوه قضائیه انجام می‌شود و از این فرصت استفاده می‌کنم و به صورت کلی در مورد بحث عدالت برای کودکان و نوجوانان مطالبی را عنوان خواهم کرد تا محور فعالیت‌های قوه و نکات مهم آن در حوزه دادرسی و پیشگیری از وقوع جرم را ذکر کرده باشم.

الفت افزود: تصور عدالت برای کودکان و نوجوانان که به عنوان یکی از آسیب‌پذیرترین اقشار جامعه هستند زمانی محقق شد که توانستیم به حقوق کودکان و نوجوانان توجه کنیم.حقوق در اسناد متعدد داخلی و بین‌المللی مورد تاکید و تصریح قرار گرفته است. به طور مثال می‌توان از معاهده بین‌المللی حقوق کودک یاد کرد. همچنین کنوانسیون‌های حوزه حقوق کودک مانند عدم تبعیض، حق حیات، بقا و رشد، احترام به دیدگاه‌های کودک، خدمات، تعلیم و تربیت، تفریح، حق در کنار پدر ومادر بودن، حق انجام فعالیت‌های مدنی و همچنین حق تامین منافع در نظام جمهوری اسلامی مورد تاکید است و البته بر اساس این موارد رفتار دولت‌ها را در مقابل کودکان مشخص می‌کند.

وی بیان کرد: در کشور متمدن ایران قانون مدنی، قانون کار و آئین دادرسی کیفری لحاظ شده است و یکی از حوزه‌هایی که با ظرافت مباحث را به صورت جدی بیان می‌کند حوزه عدالت کیفری برای کودکان و نوجوانان است.در این مقوله برای تحقق دو هدف اساسی برای کودکان و نوجوانان مورد بحث و کنکاش قرار می‌گیرد.

معاون امور اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضائیه ادامه داد: ابتدا قانون حمایت از کودکان در فرایند انجام دادرسی‌های کیفری مورد توجه است و دوم تدوین چارچوب‌های دادرسی کیفری در زمینه تربیت و درمان بزهکاران کودک و نوجوان است.

الفت گفت: لازم است شناخت و تعیین شرایط کودک،‌تشخیص میزان اراده آزاد و مستقل آنان در ارزشیابی اخلاقی لحاظ شود. از آنجا که محققان علوم انسانی و صاحب نظران علوم کیفری مؤثرترین روش پیشگیری از بزهکاری را روش تربیتی می‌دانند در بهبود و اصلاح کودکان و نوجوانان به صورت ویژه توجه شده است.

وی بیان کرد: سیاست‌گذاران و قانون گزاران با تغییر رویکردها و انعطاف در قوانین برای دادگاه‌های اطفال و نوجوانان و همچنین ایجاد نقش برای این کودکان گام‌های مهمی را برداشته‌اند

معاون امور اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضائیه به دو قانون آئین دادرسی مصوب سال92 اشاره کرد و گفت: برخوردار کردن دادگاه از ظرفیت‌هایی نظیر تعلیق اجرای مجازات، تخفیف‌ها و ... موجب شد تا قضات جهت‌گیری‌های متفاوتی را اعمال کنند. در جمهوری اسلامی از اهمیت اقدامات پیشگیرانه و عوامل بزهکاری غفلت نشده است و در حوزه‌های مختلف پیشگیری رشد مدار کرده و با اجرای مؤثر و مفید در کنار نگرش انسانی نسبت به آحاد جامعه اشاره کرده است.

الفت با بیان اینکه دولت جمهوری اسلامی در مورد قوانین توسعه‌ای کشور خود را موظف می‌داند تا آموزش عمومی را در دسترس کودکان و نوجوانان قرار دهد، گفت: از همین رو محتوای پاکدامنی، مبارزه با مواد مخدر، نفی خشونت در محیط خانواده و ... از طریق صدا و سیما امکانات فراهم شده است. همچنین طراحی و اجرای نظام مشاوره در محاکم اطفال از اقدامات مهم در سال جاری است و ما در تلاشیم تا حضور کنشگران را پررنگ و قضات را به مقطعی مناسب راهنمایی کنیم.

وی ادامه داد: نمونه‌هایی از کودک آزاری را در کشور شاهدیم و در همین جهت سندی ملی تنظیم شده که به تدوین مفاهیم و سازوکارهای اقدامات مربوط به کودکان زیر 8 سال و برگزاری کارگاه‌ها در این زمینه می‌پردازد.

معاون امور اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضائیه در پایان گفت: برگزاری کارگاه‌های پیشگیری‌های رشد مدار در زمینه کاهش آسیب‌های اجتماعی برای کودکان 7 تا 12 ساله انجام شده است،‌ همچنین اجرای پروژه ملی نظام مراقبت اجتماعی دانش‌آموزان در مدارس منتخب در سال 96 و کلیه مدارس در سال 97 انجام پذیرفت. همچنین ایجاد فضای ملاقات برای کودکانی که والدین‌شان از یکدیگر جدا شده‌اند در 150 واحد محاکم قضایی رسیدگی به کودکان، وجود دارد.

انتهای پیام/

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول