اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

علم و پیشرفت  /  علم و فن آوری جهان

ابداع روش جدید دستکاری ژنتیک

بعد از ابداع روش دستکاری ژنتیک کریسپر و محبوبیت آن در دنیا، حالا یک روش پیشرفته تر و کامل تر برای این کار ابداع شده است.

ابداع روش جدید دستکاری ژنتیک

به گزارش خبرنگار گروه علمی و دانشگاهی خبرگزاری فارس به نقل از نیواطلس، بعد از ابداع روش دستکاری ژنتیک کریسپر و محبوبیت آن در دنیا، حالا یک روش پیشرفته تر و کامل تر برای این کار ابداع شده است.

 تا به امروز آنزیمی که به طور گسترده برای دستکاری ژنتیک مورد استفاده بوده Cas9 نام داشته که مانند یک قیچی مولکولی عمل کرده و قطع و چسباندن دی ان ای ها را ممکن می کند.

اما محققان با ابداع یک ابزار ژنتیک تازه توانسته اند روند پاره کردن و پیوند زدن دی ان ای ها را بهتر کرده و این کار را با تنوع و سهولت بیشتری انجام دهند.

ابداع این فناوری الهام گرفته از سازوکارهای دفاعی باکتری هاست که به آنها امکان می دهد بخش های کوچکی از دی ان ای ویروس های مهاجم را بیرون بکشند و مورد بررسی قرار دهند تا بدانند در آینده چگونه باید به جنگ آنها بروند. این ابزار هم اکنون در قالب ابزار ویرایش ژنتیک CRISPR به کار گرفته شده است.

در به روزرسانی انجام شده آنزیم Cas3 جایگزین آنزیم Cas9 برای پیشبرد این رویه شده است. مهم ترین مزیت استفاده از این آنزیم اشتها آور بودن آن است که باعث می شود استفاده از آن به خصوص توسط افراد بیمار که اشتهایشان را از دست داده اند، مفید باشد. از سوی دیگر آنزیم یادشده انجام برش های متنوعی را ممکن می کند و از ان می توان برای شناسایی دقیق تر بیماری ها بهره گرفت.

انتهای پیام/

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول