اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

استانها  /  یزد

زنگ خطر برای خانواده، آموزش‌وپرورش و نهادهای فرهنگی

کارشناس پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی ضمن اعلام زنگ خطر برای خانواده، آموزش‌وپرورش و نهادهای فرهنگی، گفت: برای مقابله با آسیب‌ها باید از روش‌های صحیح آموزشی که برای این قشر قابل‌قبول باشد استفاده کرد.

زنگ خطر برای خانواده، آموزش‌وپرورش و نهادهای فرهنگی

به بهانه گرامیداشت میلاد حضرت معصومه (س) و روز دختر، یکی از کارشناسان پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی در گفتگو با خبرنگار فارس در یزد، به بیان مهم‌ترین آسیب‌های حوزه دختران و راهکارهای مقابله با آن پرداخت.

میترا ناظری اظهار کرد: آسیب اجتماعی نوعی بی‌نظمی است که چالشی برای ارزش‌های محوری جامعه محسوب شده و در بستر جامعه و متأثر از نابرابری‌های اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و سیاسی، به مسائلی نظیر بیکاری، تکدی گری، فقر، طلاق، اعتیاد، خودکشی و... منجر می‌شود.

بحران هویت و آسیب‌های روحی و جسمی

ناظری با بیان اینکه بنا بر نظر بسیاری از کارشناسان زنان تحت تأثیر مشکلات، بیشترین قربانیان آسیب‌های اجتماعی هستند، افزود: مهم‌ترین آسیب‌ها در حوزه دختران بحران هویت و آسیب‌های بهداشت روحی و جسمی است.

وی تصریح کرد: بخش زیادی از دختران در جامعه با محدودیت‌های بسیاری مواجه‌اند که اجازه دسترسی آن‌ها به منابع و امکانات را نمی‌دهد و رسیدن به آن‌ها باید از جانب مؤسسات و نهادها ایجاد شود. لذا جامعه وظیفه دارد تا شرایط را برای دختر و پسر به‌طور یکسان ایجاد کند تا آن‌ها بتوانند با امنیت به فعالیت‌های مختلف علمی، تکنیکی و... بپردازند.

کارشناسان پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی افزود: اگر جامعه و نهادهای مختلف نتوانند یا نخواهند چنین شرایطی را فراهم کنند، این وظیفه بر دوش خانواده محول می‌شود. در نتیجه اگر خانواده نیز نتواند آن را میسّر کند، دختران با دیواری از محدودیت‌ها برخورد می‌کنند که آغازگر ابتلا به آسیب‌ها است.

دختران به‌راحتی به مواد مخدر معتاد می‌شوند

ناظری از اعتیاد به‌عنوان مهم‌ترین آسیبی که در کمین دختران است، یاد کرد و گفت: در خصوص اعتیاد زنان و دختران مقاومت کمتری نسبت به مردان در برابر آسیب‌های مواد مخدر دارند و همچنین مدت‌زمان اعتیاد و وابستگی کامل آنان از اولین مصرف بسیار کوتاه‌تر از مردان است.

وی دلایل شروع مصرف مواد مخدر در اکثر دختران را کسب لذت، کنجکاوی، فشار دوستان و اختلافات خانوادگی برشمرد و ادامه داد: آنچه نگران کننده است پایین آمدن سن مصرف مواد مخدر در دختران و استفاده از مواد محرک و صنعتی است که خطرات آن به‌مراتب بیش از مواد سنتی است.

مرگ، خودکشی و ابتلا به بیماری‌های خطرناک در نتیجه اعتیاد

این کارشناس یادآور شد: با توجه به حجم بالای این‌گونه آسیب‌ها و به دلیل کسب لذت در مصرف مواد، مقوله سلامت روانی و نشاط اجتماعی می‌تواند به‌عنوان یکی از راهکارهای اصلی در پیشگیری از اعتیاد مدّ نظر قرار گیرد.

ناظری تأثیرپذیری دختران از دوستان بد را برای مصرف مواد بیش از پسران دانست و گفت: مرگ در دختران معتاد اغلب ناشی از مصرف بیش‌ازحد مواد، خودکشی و تصادف با اتومبیل است. ضمن اینکه مصرف تزریقی و سرنگ مشترک و رابطه جنسی خطرناک، زنان و دختران را در معرض بیماری‌های خطرناک ایدز و هپاتیت قرار می‌دهد.

افزایش 15 درصدی فرار از منزل در سال‌های اخیر

وی عنوان کرد: یکی دیگر از آسیب‌های جدی برای دختران، فرار از منزل است که طبق گزارش‌های اعلام شده در چند سال اخیر 15 درصد افزایش داشته و بیشتر در سنین 14 تا 18 سال اتفاق می‌افتد.

کارشناس پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی تأکید کرد: این پدیده می‌تواند منشأ بسیاری از انحرافات و آسیب‌های اجتماعی مانند خودفروشی، اعتیاد، توزیع مواد مخدر، تشکیل باند فساد جهت تخریب سایر دختران و زنان و رواج انواع بیماری‌های جنسی شود.

گرایش برخی از بانوان ایرانی به مصرف مشروبات الکی

ناظری مصرف مشروبات الکلی را از جمله آسیب‌های تهدید کننده دختران دانست و تصریح کرد: آمارها نشان می‌دهد که برخی از زنان در کشور از انواع مشروبات الکلی استفاده می‌کنند که 5 استان تهران، البرز، اصفهان، لرستان و کرمان در زمره بیشترین مصرف‌کنندگان هستند.

وی اضافه کرد: شبکه‌های اجتماعی نیز می‌تواند برای دختران زمینه‌ساز آسیب‌های اجتماعی باشد. به‌این‌ترتیب که ناشناس بودن بسیاری از کاربران در این شبکه‌ها و امکان سوءاستفاده آنان از دختران جوان به باج‌خواهی منجر می‌شود. لذا توجه به این مقوله و افزایش سطح آگاهی دختران جوان در این زمینه امری مهم و ضروری است.

زنگ خطر برای خانواده، آموزش‌وپرورش و نهادهای فرهنگی

این کارشناس خاطرنشان کرد: حال با توجه به شناختن آسیب‌هایی که دختران بیشتر در معرض آن قرار دارند، می‌طلبد که با انواع شیوه‌های آموزشی صحیح که برای این قشر از جامعه قابل‌قبول باشد، سطح آگاهی آنان را نسبت به این آسیب‌ها افزایش داده و آنان را برای ورود به عرصه اجتماعی آماده کرد.

وی تأکید کرد: اگرچه خانواده و آموزش‌وپرورش مهم‌ترین نهادهای آموزش‌دهنده در این زمینه هستند؛ اما نباید از نقش سایر نهادهای فرهنگی نیز برای فرهنگ‌سازی غفلت کرد.

انتهای پیام/90027

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول