اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

سیاسی  /  تشکل های دانشگاهی

گزارش نشست «جنبش دانشجویی و پی‌گیری روند خصوصی‌سازی»| انتقاد از واگذاری‌ نادرست صنایع

نشست «جنبش دانشجویی و پیگیری روند خصوصی‌سازی» با حضور مسؤولان بسیج دانشجویی تعدادی از دانشگاه‌های کشور و نماینده مجمع دانشجویان عدالت‌خواه دانشگاه تهران برگزار شد.

گزارش نشست «جنبش دانشجویی و پی‌گیری روند خصوصی‌سازی»| انتقاد از واگذاری‌ نادرست صنایع

به گزارش خبرنگار تشکل های دانشگاهی خبرگزاری فارس، نشست «جنبش دانشجویی و پیگیری رود خصوصی سازی» با حضور مسئولان بسیج دانشجویی تعدادی از دانشگاه‌های کشور و نماینده مجمع دانشجویان عدالتخواه دانشگاه تهران  در سازمان بسیج دانشجویی برگزار شد.

* لزوم ورود قوه قضاییه به عنوان مدعی العموم و مجمع تشخیص مصلحت نظام به عنوان نهاد نظارتی روند خصوصی سازی

امیر حسین فیضی مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه سهند تبریز در ابتدای این نشست با اشاره به ورود بسیج دانشجویی دانشگاه‌های رازی کرمانشاه و سهند تبریز و جنبش عدالتخواه دانشجویی به مسئله خصوصی‌سازی گفت: ما پیگری روند خصوصی سازی و حل مشکلات کارگران را دغدغه و آرمان خود می‌دانیم.

وی در ادامه با اشاره به مشکلات ایجاد شده برای ماشین سازی تبری، پتروشیمی کرمانشاه، هفت تپه خوزستان، هپکو اراک و ... گفت: بعد از پیگیری مشکلات ما در نهایت متوجه شدیم ایراد از نحوه واگذاری‌ها از سوی سازمان خصوصی سازی است.

مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه سهند تبریز تاکید کرد: با تمام پیگیری ها و تلاشی که از سمت جنبش دانشجویی صورت می گیرد هنوز احقاق حقی که باید صورت بگیرد انجام نشده است. چرا نهادهای مربوطه نمی‌توانند پاسخگو باشند.

این فعال دانشجویی گفت: متسافانه نمایندگان مجلس به مسائل خصوصی‌سازی ورود پیدا نکردند و ورود آنها صرفا به بیان کردن مسئله در بین مردم بوده است.

وی افزود: در سازمان خصوصی اختیار تام  به هئیت واگذاری داده شده که این جای سوال دارد. چرا مسئولین هنوز به این مسائل ورود پیدا نکردند و هیچ برخورد صورت نمی گیرد.

 

فیضی اظهار داشت: قوه قضاییه به عنوان مدعی العموم و مجمع تشخیص مصلحت نظام به عنوان نهاد نظارتی باید بر روی روند خصوصی سازی ورود کنند.

* فروش پالایشگاه کرمانشاه به شخصی که در حوزه شیر و لبنیات فعالیت می‌کرد!

رضا صالحی مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه رازی کرمانشاه در این نشست گفت: پالایشگاه کرمانشاه، دومین پالایشگاه کشور است و جایگاه ویژه‌ای در بین صنایع دارد و این پالایشگاه در زمان جنگ تحمیلی، نقش مهمی به عنوان پشتیبان تولید صنایع نفتی کشور ایفا کرده است.

وی با اشاره به آغاز روند خصوصی سازی پالایشگاه کرمانشاه از سال ۹۰ گفت: دولت، ۵۵ درصد از سهام پالایشگاه را در اختیار بانک‌ها قرار داد که در سال ۹۳ این موضوع رد می‌شود و پالایشگاه به مالک اصلی خود بازگردانده می‌شود.

 

مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه رازی کرمانشاه تصریح کرد: سال ۹۵ این پالایشگاه به شخصی که اهلیت نداشت و در حوزه شیر و لبنیات فعالیت می‌کرد به مبلغ ۲۱۰ میلیارد تومان فروخته شد! با فروش این پالایشگاه اعتراضات کارگران شروع شد.

این فعال دانشجویی با اشاره به فروش برخی از ادوات دارای قدمت پالایشگاه به قیمت پائین تاکید کرد: بعد از واگذاری این پالایشگاه و شروع اعتراضات کارگری، جنبش دانشجویی استان کرمانشاه به این جریان ورود کرد.

وی گفت: آخرین اقدامی که دانشجویان در راستای شفاف سازی روند واگذاری پالایشگاه انجام دادند، صدور نامه‌ای با ۳۶۰۰ امضا خطاب به مجمع نمایندگان استان بود که توسط بسیج دانشجویی دانشگاه رازی کرمانشاه جمع آوری شد.

وی ادامه داد: اواخر دی ۹۷ بود که کمیسیون تحقیق و تفحص مجلس شورای اسلامی اهلیت خریدار، نحوه قیمت گذاری و نحوه واگذاری پالایشگاه کرمانشاه را رد کرد و بعد از سه ماه، در صحن مجلس شورای اسلامی با رای موافق ۱۶۷ نفر از نمایندگان، پرونده واگذاری پالایشگاه کرمانشاه به قوه قضاییه ارجاع داده شد تا روند واگذاری و تخلفات آن از سوی این دستگاه اجرایی به عنوان مدعی العموم مورد بررسی قرار گیرد.

مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه رازی کرمانشاه اظهار کرد: سه ماه از این جریان می‌گذرد، قوه قضاییه در این خصوص سکوت کرده و هنوز مشخص نیست پرونده پالایشگاه کرمانشاه به کدام شعبه ارجاع داده شده است.
 
صالحی یادآور شد: مسئله پالایشگاه کرمانشاه و شفاف سازی‌های این موضوع و رسیدگی به پرونده آن، دغدغه اصلی جنبش دانشجویی کرمانشاه است؛ در حالی که هیچکدام از ارگان‌های مربوط واکنشی در این خصوص از خود نشان نداده اند. به جد، خواستار رسیدگی قوه قضاییه به این جریان هستیم و لازم است، مجمع تشخیص مصلحت نظام به عنوان دستگاه ناظر به این مسئله ورود کند.

وی تصریح کرد: مجمع تشخیص مصلحت نظام علاوه بر ورود مصداقی، باید ورود کلان نیز به این جریان داشته باشد و باب‌های قانونی را اصلاح کند. از این ارگان تقاضا داریم هر چه سریعتر به این مسئله ورود کند چرا که در موضوع واگذاری پالایشگاه کرمانشاه، غارت بیت المال صورت گرفته است.

مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه رازی کرمانشاه اظهار کرد: بعد از اخرج کارگران پالایشگاه و به واسطه روند واگذاری و نحوه قیمت گذاری و اهلیت نداشتن خریدار، یکسری از کارگران متولی پیگیری مطالبات کارگری پالایشگاه می‌شوند. از چهار کارگر اخراجی پالایشگاه، اکنون سه نفر از آنان به شغل خود بازگشته اند، آن هم به این صورت که در سطح پایینتری از سمت قبلی خود مشغول کار شده اند و هیچکس حق صحبت با آنان را در پالایشگاه ندارد و به تنهایی در اتاق‌های مجزا استقرار پیدا کرده اند.

وی ادامه داد: نفر چهارم این افراد اخراجی، ۲۰ تیر با حکم قوه قضاییه مبنی بر بکارگیری مجدد، به پالایشگاه مراجعه می‌کند، اما با برخورد تند مجموعه حراست مواجه می‌شود و وقتی این شخص به کلانتری مراجعه می‌کند و با ماموران به پالایشگاه مراجعه می‌کند تا حکم صادره قوه قضاییه را اجرا کنند، به این شخص اجازه ورود به پالایشگاه را نمی‌دهند.

صالحی با بیان اینکه جنبش دانشجویی با اصل جریان خصوصی سازی مشکلی ندارد و مسئله اصلی ما نحوه واگذاری است، ابراز کرد: از قوه قضاییه و مجمع تشخیص مصلحت نظام خواستاریم به جریان روند واگذاری پالایشگاه کرمانشاه ورود و هر چه سریعتر این مسئله را تعیین تکلیف کنند.

  مجلس و قوه قضاییه به موضوع خصوصی‌سازی‌ها ورود کنند

متین فارابی عضو شورای مرکزی مجمع دانشجویان عدالتخواه دانشگاه تهران در ادامه این نشست طی سخنانی گفت: سال ۸۴ سیاست‌های خصوصی سازی در کشور با اهداف مشخصی که داشت ابلاغ شد، امروز ۱۴ سال از این ماجرا می گذرد و نتیجه خصوصی سازی ها چیزی نیست جز مشکلاتی که برای کارخانه‌های ماشین سازی تبریز پالایشگاه کرمانشاه هپکو اراک و... پیش آمده است.

فارابی تصریح کرد: مشکلاتی که برای صنایع کشور بعد از واگذاری ها پیش آمده نشان می‌دهد روند خصوصی سازی ایرادات اساسی داشته و این موجب شده امروز بسیاری از صنایع کشور از بین بروند.

وی خاطر نشان کرد: 14 سال از ابلاغ سیاست‌های خصوصی‌سازی می‌گذرد و تا کنون منفعت بخش خصوصی در مکیدن انواع فال آن ها بوده و نه کارآمد کردن صنایع و کارخانجات.

این فعال دانشجویی تاکید کرد: وقتی خصوصی سازی جواب می‌دهد که صنایع به یک بخش خصوصی قدرتمند واگذار شود. حال می بینیم صنایع مهم کشور به کسانی داده شده که توانایی اداره آن را ندارند.

 

عضو شورای مرکزی مجمع دانشجویان عدالتخواه دانشگاه تهران وی اضافه کرد: همه کسانی که به آنها واگذار شده احتمالا به جایی وصل هستند وگرنه چگونه صنایع مهم به چنین افرادی واگذار شده است کسانی که صنعت را در دست می گیرند به نفعشان است که اعتصابات کارگری شکل بگیرد چون یک مشکل اقتصادی به مشکل امنیتی تبدیل می شود و خریدار از زیر بار مسئولیت شانه خالی می کند.

فارابی ادامه داد: سازمان خصوصی سازی ادعا می‌کند بهترین واگذاری ها صورت گرفته است ولی از طرفی مقامات نظارتی حرف های دیگری را می‌زنند.

وی گفت: مشکل است که مسئله خصوصی سازی به یک مسئله سیاسی تبدیل شده و برخی برای منافع شخصی و حزبی خود کارهایی انجام می‌دهند ولی به دنبال این نیستند که مشکل را حرکت کنند. آنها بیشتر به دنبال این هستند که به جای حل مشکلات مردم و کارگران کار سیاسی کنند.

این فعال دانشجویی وی با بیان اینکه دانشجویان انقلابی باید به این مسائل ورود کنند و نگذار فساد رخ دهد، گفت: به گفته آقای عادل آذر مشکل اصلی هیئت واگذاری در خصوص سازی است و این ایراد بزرگ باید حل شود. مجلس و قوه قضاییه به این موضوع ورود کنند و نگذارند که چنین ایراداتی باعث شود خصوصی سازی در کشور باعث ایجاد مشکلاتی برای مردم و صنایع می شود.

* عملکرد نامناسب سازمان خصوصی‌سازی در واگذاری ماشین‌سازی تبریز

محمد صالح ترکمان مسئول سیاسی بسیج دانشجویی دانشگاه سهند تبریز در ادامه نشست با اشاره به تاسیس ماشین سازی تبریز در سال ۵۱ گفت: هدف از تاسیس این شرکت نه تنها تامین ابزار آلات  صنایع مهم کشور مانند صنایع دفاعی، پزشکی و نفت پتروشیمی بوده بلکه بحث منفک کردن کارخانه‌های دیگر جزو وظایف آن است.

وی ادامه داد: در تبریز 9 کارخانه از ماشین سازی منفک شده و جزو کارخانه‌های پیشرو در در سطح خاورمیانه است با این حال متاسفانه این مجموعه در سال ۸۳ وارد روند خصوصی‌سازی و واگذاری شده و تا سال ۹۷ این روند به طول انجامید.

 

مسئول سیاسی بسیج دانشجویی دانشگاه سهند تبریز تصریح کرد: در این ۱۴ سال قریب به ۱۱ بار مزایده انجام شد و متاسفانه  هر 11 بار این مزایده ناموفق بود. در سال ۹۴ ماشین سازی تبریز به صندوق بازنشستگی فولاد واگذار شد و صندوق بازنشستگی فولاد وکالت داد تا ما ماشین سازی را بفروشد و معادل مبلغ آن را به این صندوق فولاد پرداخت کند.

ترکمان ادامه داد: بحث عودت ماشین سازی به بیت المال از زمان دستگیری فرخزاد ( خریدار شرکت) مطرح شد اما نمی دانیم چرا سازمان خصوصی سازی این قضیه جدی را پیش نگرفت.

ترکمان یاد آور شد: بعد از آن ماجرا  ماشین سازی به مزایده جدید گذاشته شد این مزایده همچنان به قیمت شهریورماه سال ۹۴  گذاشته شد که با فشاری که تشکل‌های دانشجویی، نمایندگان مجلس و کارگران مزایده لغو شد.

مسئول سیاسی بسیج دانشجویی دانشگاه سهند تبریز تصریح کرد: سازمان خصوصی‌سازی وقتی قرار شد با مذاکره  ماشین‌سازی‌تبریز را بفروشند  با برخورد قاطع کارگران مواجه شد و کارگران  با تحصن کردن مخالفت خود را اعلام کردند و گفتند و اگر قرار باشد خارج از روال قانونی ماشین سازی واگذار شود اجازه فروش را نخواهیم  داد.

وی افزود:  متاسفانه با وجود این که مالک ماشین سازی بازداشت بود، اما همچنان مالکیت ماشین سازی را در دست داشت که تقریبا ۳ هفته پیش معاونت حقوقی و استان‌های وزارت تعاون اعلام کرد قرارداد ماشین سازی تبریز با آقای فرخزاد فسخ شده و به صندوق بازنشستگی فولاد عودت داده می شود.

ترکمان گفت: می‌گویند ماشین سازی تبریز سال ۹۴ فروخته شده پس چطور در سال ۹۵ و ۹۶ در لیست اموال دولتی آورده شده و بودجه دریافت می‌کند.

انتهای پیام/

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول