اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

جامعه  /  سلامت

5.5 میلیون نفر در استان تهران تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی قرار دارند

رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی گفت: 5.5 میلیون نفر تحت پوشش این دانشگاه قرار دارند، ضمن اینکه 14 هزار دانشجو در 250 رشته در دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی تحصیل می‌ کنند.

5.5 میلیون نفر در استان تهران تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی قرار دارند

به گزارش خبرنگار سلامت خبرگزاری فارس، محمد آقاجانی رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی امروز در مراسم رونمایی از استخوان مصنوعی تولیدشده با تکنولوژی پرینت سه بعدی تولید داخل، با اشاره به فعالیت‌های دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی اظهار داشت:‌ این دانشگاه با داشتن 14 هزار دانشجو با 250 رشته مقطع نقش مهمی در آموزش پزشکی در کشور دارد. 

وی با بیان اینکه 5.5 میلیون نفر از مردم در تهران و برخی شهرهای این استان تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی هستند گفت: در حوزه تحقیق و پژوهش این دانشگاه با داشتن 1400 نفر عضو هیات علمی و 80 مرکز تحقیقاتی تاثیر مهمی در حوزه تولیدات علمی در زمینه‌های پزشکی دارد. 

آقاجانی با بیان اینکه رویکرد دانشگاه شهید بهشتی دانشگاه نسل سوم است، یادآور شد: نسل اول دانشگاه بیشتر به آموزش می‌پرداختند؛ دانشگاه نسل دوم به تولیدات علمی به شکل مقاله می‌پرداختند، اما نسل سوم دانشگاه‌ها در زمینه فناوری و تولیدمحوری در جهت رشد اقتصادی و جامعه حرکت می‌کند. 

رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی بیان داشت: برای رسیدن به تاثیرگذاری در حوزه فناوری علوم پزشکی اقدامات زیادی ا نجام دادیم که از جمله آنها قرارداد با دو دانشگاه صنعتی مهم کشور و چند دانشگاه معتبر در کشورهای فرانسه، هلند، ایتالیا و روسیه است. 

وی تصریح کرد: علی‌رغم وجود تحریم‌ها، دانشگاه شهید بهشتی در یک‌سال گذشته توانسته است در رتبه‌بندی لایدن 30 رتبه رشد پیدا کند. 

وی با اشاره به تولید استخوان مصنوعی تولید شده با تکنولوژی پرینت سه بعدی در داخل کشور توسط محققان این دانشگاه متذکر شد: موضوع این پژوهش 10 ساله ضایعات استخوانی است ضایعاتی که در اثر وقوع حوادث ترافیکی به وجود می‌آید و بخش مهمی دچار ضایعات استخوانی می‌شود که گاهی اوقات این استخوان‌ها قابلیت ترمیم خود به خودی ندارند، ضمن اینکه سرطان‌ها و تومورها و بیماری‌های مادرزادی نیز باعث ایجاد ضایعات استخوانی می‌شوند. 

آقاجانی افزود: سه روش برای ترمیم ضایعات استخوانی در دنیا وجود دارد روش اول اتوژن است که از استخوان خود بیمار مانند استخوان لگن برای ترمیم مغزهای استخوانی استفاده می‌شود. روش دوم، روش آلوژن است که از استخوان جسد برداشته شده و برای ترمیم بافت‌های استخوانی استفاده می‌شود که در این روش خطر انتقال آنتیژن‌ها وجود دارد.

وی اضافه کرد: سومین روش در ترمیم ضایعات استخوانی استفاده از زیست‌ماده است که از موادی غیر از استخوان فرد استفاده می‌شود و این مواد جایگزین استخوان از دست رفته می‌شود. 

آقاجانی یادآور شد: در این پژوهش ده ساله، به یک زیست‌ماده‌ای دست پیدا کردیم که بسیار شبیه به استخوان است و قابلیت استفاده در پرینت‌های سه بعدی دارد تا در نتیجه این فرایند، استخوانی متناسب با بیماری خاص فرد ساخته شود. 

وی ادامه داد: ساخت پرینت سه بعدی که بتواند این زیست‌ماده را تولید کند، با کار مشترکی که با صنعتگران داخلی انجام شد اتفاق افتاده است، ضمن اینکه تاکنون پنج بیمار دچار ضایعات فکی و یک بیمار دچار ضایعات استخوانی پا با استفاده از تکنولوژی پرینت سه بعدی مورد جراحی قرار گرفته و نتایج این جراحی کاملاً رضایت‌بخش بوده است. 

آرش خجسته عضو تیم سازنده استخوان مصنوعی با استفاده از تکنولوژی پرینت سه بعدی ساخت داخل نیز اظهار داشت: ضایعات استخوانی در اثر بیماری‌های مادرزادی، تومورها، تصادفات و بیماری‌های بدخیم در کشور شیوع زیادی دارد.

وی ادامه داد: سالانه 600 تا 700 هزار تصادف منجر به جرح در کشور اتفاق می‌افتد که در بسیاری از آنها نقص‌های استخوانی دیده می‌شود، ضمن اینکه 800 مورد در سال نیز تومور بدخیم استخوانی گزارش می‌شود. 

انتهای پیام/

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول