امین حاضروظیفه عضو هیأت علمی گروه مکانیک ماشینهای کشاورزی دانشکده کشاورزی دانشگاه مراغه امروز در این ارتباط در گفتوگو با خبرنگار فارس در تبریز اظهار داشت: برای آبزدایی از حبه قندهای مرطوب در آخرین مرحله از خط تولید حبه قند، از جریان هوای گرم استفاده میشود که بهدلیل پایین بودن ضریب هدایت حرارتی حبه قند، فرآیند آبزدایی بسیار طولانی بوده و این عمل بهطور یکنواخت صورت نمیپذیرد که سبب افت کیفیت محصول خشک شده و مصرف انرژی بسیار زیاد میشود.
وی، هدف از اختراع حاضر را بهمنظور افزایش راندمان بهرهوری از انرژی همراه با صرف زمان کمتر و افزایش کیفیت محصول خشک شده اعلام کرد و گفت: دستگاه آبزدایی حبه قند با امواج میکرو فرکانسی در ظرفیتهای متفاوت بر اساس مطالعات وسیع دانشگاهی و نتایج آزمایشهای متعدد در نرمافزار Comsol multiphysics بر اساس خصوصیات دی الکتریک و حرارتی حبه قند و با بهرهگیری از روش عددی المان محدود (EEM) با حداقل گرمایش غیر یکنواخت طراحی و ساخته شد.
به گفته حاضروظیفه این دستگاه قادر است روزانه 20 تن حبه قند را تا رطوبت مطلوب خشک کند که در عین حفظ کیفیت محصول، در مقایسه با روش جریان هوای گرم مدت زمان فرآیند آبزدایی را 90 درصد و میزان مصرف انرژی را تا 80 درصد کاهش دهد.
گزارش فارس حاکی است: دانشگاه دولتی مراغه در 1366 تاسیس با عنوان آموزشکده کشاورزی مراغه تاسیس و در 1388 به دانشگاه مراغه ارتقا یافته و در حال حاضر به عنوان یکی از دانشگاههای بزرگ استان آذربایجانشرقی در شهرستان مراغه واقع شدهاست. این دانشگاه در زمینی به مساحت ۱۱۰ هکتار احداث شده و متشکل از چهار دانشکده کشاورزی، علوم پایه، فنی و مهندسی و علوم انسانی است.
شهرستان مراغه دومین شهر بزرگ استان آذربایجانشرقی در فاصله 130 کیلومتر از مرکز در جنوب استان قرار دارد.
انتهای پیام/ 60023 /س