اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

هنر و رسانه  /  سینما و تئاتر

تئاتر مردمی موضوعات روز جامعه را مطرح می کند/ سپردن داوری جشنواره به مردم اتفاق مثبتی است

یک کارگردان جشنواره سراسری تئاتر مردمی «بچه‌های مسجد» گفت: با استفاده از زبان طنز، موضوعات روز، قصه گویی و ایجاد فضای شاد می شود به مفهوم تئاتر مردمی نزدیک تر شد.

تئاتر مردمی موضوعات روز جامعه را مطرح می کند/ سپردن داوری جشنواره به مردم اتفاق مثبتی است

«امین علوی‌نیا» کارگردان نمایش «اخلاق صاحبدلان» که در چهاردهمین جشنواره سراسری تئاتر مردمی «بچه های مسجد» از استان قم شرکت داشت و موفق به شایسته تقدیری شد،  در گفت‌وگو با خبرنگار تئاتر خبرگزاری فارس عنوان کرد: این نمایش درباره پسری است که از همکلاسی خود پولی را قرض می‌گیرد و وقتی دوست او پولش را طلب می‌کند، زیر بار بدهی خود نمی‌رود. در ادامه حکایتی از سعدی توسط کاراکترها اجرا می‌شود و در نهایت او از کارش پشیمان می‌شود. 

وی با اشاره به ویژگی و عنوان مردمی این رویداد هنرهای نمایشی بیان کرد: اگرچه عمده موضوعات اخلاقی در جشنواره به طور مستقیم مطرح می‌شوند، اما ما سعی کردیم «اخلاق صاحبدلان» به طور مستقیم از نمادهای مذهبی مثل مسجد و... استفاده نکنیم.

علوی‌نیا با بیان اینکه نمایش به موضوعی اخلاقی یعنی وجدان می‌پردازد، اظهار داشت: ضمن این که سیاست جشنواره بچه‌های مسجد نیز این بود که دست گروه‌ها را برای انتخاب موضوع باز بگذارد و اتفاقا پرداختن به موضوعات اجتماعی، سیاسی، اقتصادی و... با توجه به بُعد مردمی جشنواره یک ضرورت نیز هست. 

این کارگردان با اشاره به این که چه عواملی می‌تواند یک نمایش را به جریان تئاتر مردمی نزدیک‌تر کند، گفت: با استفاده از زبان طنز و قصه گویی و فضای شاد می‌شود به این ویژگی دست یافت. در «اخلاق صاحبدلان» سعی کردیم چنین فضایی را تا حدی که مناسب این جشنواره و مردم باشد، ایجاد کنیم اما باید مخاطبان را شناسایی کرد. در شهر خودمان قم، بسیاری از اهالی تئاتر، مردم و خانواده‌های اعضای نمایش به تماشای اثر نشستند اما در طول اجرا خودمان فرصت نکردیم اجرای گروه‌های دیگر را ببینیم.  

وی در پاسخ به این که آیا سپردن داوری به مردم در دوره‌های بعدی جشنواره تصمیم درستی در جشنواره است یا نه، بیان کرد: اگر شرایط یکسانی برای هر نمایش در نظر گرفته شود، خوب است. این شرایط یکسان در تعداد مخاطبان، تبلیغات جشنواره و جذب مخاطب و همچنین در نظر گرفتن تعداد مشخصی از شرکت کنندگان و مردم برای نظر دادن تعریف می شوند. همچنین این مخاطبان باید در معرض نمایش های دیگر نیز قرار بگیرند و بعد داوری کنند. اگرچه کار سختی است، اما اجرای این تصمیم به دلیل نام و رویکرد مردمی جشنواره، نتیجه بهتری دارد. 

چهاردهمین جشنواره سراسری تئاتر مردمی «بچه‌های مسجد» چهاردهم آذر ماه در قزوین به کار خود پایان داد.

انتهای پیام/

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول