اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

استانها  /  چهارمحال و بختیاری

جریان دانشجویی باید از رکود و رخوت فاصله بگیرد

استاد دانشگاه شهرکرد با بیان اینکه یک رکود و سستی در فضای دانشجویی وجود دارد، گفت: امروز دانشجویان در سپهر سیاست و مسائل عمومی جامعه حضور فعال ندارند و بیش از اینکه مؤثر باشند تحت تأثیرند.

جریان دانشجویی باید از رکود و رخوت فاصله بگیرد

به گزارش خبرگزاری فارس از شهرکرد، مجتبی نوروزی عصر امروز در نشستی که به مناسبت روز دانشجو در دانشگاه آزاد اسلامی شهرکرد برگزار شد، گفت: امیدوارم روز دانشجو بستری برای نجات فضای دانشجویی از رکود باشد.

وی با بیان اینکه فضای دانشگاهی کشور و جنبش دانشجویی علی‌رغم تمام پیشرفت‌های علمی در تراز انقلاب نیست، افزود: یک رکود و سستی در بدنه جنبش دانشجویی(البته با فرض جنبش بودن) وجود دارد.

استاد دانشگاه شهرکرد توضیح داد: جنبش ساختاری دارد که محصول دورهم نشستن‌های یک تفکر است.

نوروزی خاطرنشان کرد: فضای دانشگاهی کشور می‌تواند بالنده‌تر، زنده‌تر و پویاتر باشد همچنان که در طول تاریخ معاصر جنبش‌های دانشجویی جریان‌ساز بودند و حوادث تاریخی را رقم زدند.

وی با اشاره به اینکه بعد از انقلاب هم شاهد جنبش دانشجویی فعال بوده‌ایم، یادآور شد: سه جنبش دانشجویی در تاریخ معاصر ایران وجود دارد که اولین آن‌ها جنبش دانشجویی سوسیالیستی یا چپ است.

عضو هیأت علمی دانشگاه شهرکرد ادامه داد: این جنبش کمونیستی در دهه 20 فراگیر بود و در دوران پهلوی دوم هم حزب توده در محیط دانشگاهی جایگاه پیدا کرد و سلطان بلامنازع دانشگاه‌ها شد و این موضوع در زمان خلا جنبش‌های دانشجویی اسلام‌گرا اتفاق افتاد.

جنبش دانشجویی اسلامی یکی از مؤلفه‌های شکل‌گیری انقلاب است

نوروزی با اشاره به اینکه جنبش دانشجویی اسلامی در واکنش به همین جنبش‌های سوسیالیستی به وجود آمد، اظهار داشت: پس از ممنوع‌الفعالیت شدن چپ‌ها، جنبش اسلامی رشد کرد و یکی از مؤلفه‌های شکل‌گیری انقلاب اسلامی شد.

وی اضافه کرد: این جنبش آنقدر قدرتمند بود که در کنار امام خمینی(ره) قرار گرفت و به عنوان یک بازوی فکری و اجرایی انقلاب را رقم زد و بعد از آن اتاق فکر و گرداننده دفاع مقدس شد، این نشان بالندگی جنبش دانشجویی اسلامی است.

استاد دانشگاه شهرکرد تصریح کرد: دانشجویانی که زمانی گروه مرجع بودند اکنون این جایگاه را از دست داده‌اند و سوال این است که چگونه می‌توان این مرجعیت را بازیابی کرد.

نوروزی جنبش دانشجویی لیبرالیستی را سومین جنبش در تاریخ معاصر ایران دانست و گفت: این جنبش ریشه در جریان‌های سیاسی قبل از انقلاب دارد و ریشه فکری آن خروج از عقب‌ماندگی‌ را در کنار گذاشتن سنت و دین می‌داند.

وی با بیان اینکه این جریان در پساانقلاب محل اثر بود و توانست تا حدودی بر فضای فکری دانشگاه سوار شود، افزود: در مقطعی از جمله ماجرای کوی دانشگاه در سال 78 تفکر جنبش لیبرالیستی جولان داد.

عضو هیأت علمی دانشگاه شهرکرد تصریح کرد: فارغ از تفکرات درست یا غلط سه جریان مذکور قابل تحسین هستند چراکه توانستند فضای عمومی دانشگاه را مال خود کنند.

دانشجو خواب است یا بیدار؟

نوروزی با طرح این سوال که آیا جنبش چهارمی در فضای دانشجویی متصور است یا نه و دانشجو خواب است یا بیدار، اظهار داشت: فضای دانشجویی می‌تواند و باید از این رخوت و رکود فاصله بگیرد.

وی فضای دانشجویی را در تحول فضای عمومی کشور بسیار مهم دانست و افزود: امروز دانشجویان در سپهر سیاست و مسائل عمومی جامعه حضور فعال ندارند و بیش از اینکه مؤثر باشند تحت تأثیرند.

استاد دانشگاه شهرکرد در پایان خاطرنشان کرد: اگر قرار باشد اتفاق و تحولی در فضای عمومی کشور بیفتد دانشجویان باید پیشگام باشند.

انتهای پیام/68023/م

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول