اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

استانها  /  گلستان

فضای مجازی نمی‎تواند جایگزین کتاب شود/ کتاب در سبد خانوار قرار گیرد

مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: فضای مجازی می‎تواند در کاهش مطالعه اثر داشته باشد اما هیچ‎گاه نمی‎تواند جایگزین کتاب شود چراکه اوراق کتاب، نشریه و روزنامه دارای انرژی مثبت است.

فضای مجازی نمی‎تواند جایگزین کتاب شود/ کتاب در سبد خانوار قرار گیرد

به گزارش خبرگزاری فارس از گرگان، محمدمهدی احمدی صبح امروز در آیین افتتاح سیزدهمین نمایشگاه کتاب استان گلستان اظهار کرد: یکی از شاخص‎های توسعه فرهنگی در جامعه میزان مطالعه و فرهنگ کتابخوانی است و اقتدار فرهنگی زمانی ایجاد می‎شود که رابطه منطقی بین کتاب و کتابت برقرار شود.

وی کتاب را دارای یک ارزش ذاتی برشمرد و افزود: مقوله فرهنگی با مقولات دیگر از جمله اقتصادی متفاوت است و مقوله اقتصادی را زمانی موفق می‎دانند که بین شغل و شاغل یک تعارضی وجود داشته باشد در واقع لازمه اقتصاد تعارض بین ماهیت شغل و شاغل است اما در مقوله فرهنگ بالعکس است و بین ماهیت شغل و شاغل باید تناسب وجود داشته باشد.

مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ادامه داد: حوزه کتاب و کتابت و حوزه قلم و اندیشه در حوزه فرهنگ جای دارد و با مجموعه‎ای از انسان‎ها و مخاطبانی مواجه است که خود دارای اندیشه و درک هستند و این مهم زمانی به فعلیت می‎رسد که متغیرهایی به آن کمک کند.

احمدی با بیان اینکه کتاب انسان را از زیستن «بودن» به زیستن «شدن» متعالی می‎رساند، گفت: کتاب انسان را به درجه‎ای ارتقا می‎دهد که انسان جایگاه خود را درک می‎کند و درک بالای فرد را به عظمت جایگاه خود می‎رساند.

وی با اشاره به اینکه کتاب در ارتقای فکری انسان اثرگذار است و او را به جایگاه اصلی که خلافت الهی در زمین است، می‎رساند، ابراز کرد: کتاب باید مانند اقلام دیگر در سبد خانوار قرار بگیرد همانطور که در سبد خانوارها پنیر، نان و ... جای دارد و جزو ارکان تغذیه‎ای به شمار می‎رود اگر کتاب نیز جزو سبد غذایی ما قرار گیرد رابطه منطقی بین کتاب و انسان ایجاد می‎شود.

مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی خاطرنشان کرد: عامل دیگری که می‎تواند رابطه منطقی بین انسان و کتاب برقرار کند آن است که انسان به کتاب به عنوان یک عظمت و فضیلت نگاه کند.

* فضای مجازی می‎تواند در کاهش مطالعه اثر داشته باشد اما هیچ‎گاه نمی‎تواند جایگزین کتاب شود
احمدی تأکید کرد: اگر روزی کتاب در نظام خانوادگی انسان و جامعه به عنوان برند فرهنگی و فضیلت شناخته شود انسان‎ها کتاب را برای دستیابی به فضیلت مطالعه خواهند کرد، متأسفانه در حال حاضر نگاه به کتاب به عنوان یک برند فرهنگی و فضیلت نیست لذا کتاب‎ها در قفسه‎ها خاک می‎خورند و جامعه کتابخوان نداریم.

وی با بیان اینکه جامعه کتابخوان آسیب کمتری می‎بیند، بیان کرد: کتاب انرژی مثبتی دارد و فضای مجازی می‎تواند در کاهش مطالعه اثر داشته باشد اما هیچ‎گاه نمی‎تواند جایگزین کتاب شود چرا که اوراق کتاب، نشریه و روزنامه انرژی مثبتی دارد و حس موجود در کتاب و نشریات در فضای مجازی وجود ندارد.

مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی اضافه کرد: فضای مجازی تکلم ندارد اما کتاب تکلم دل دارد لذا جامعه نباید به جایی برسد که بگوید کتابخانه‎ها تعطیل شود و نیازهای مطالعه را در فضای مجازی جست‎وجو کنند چراکه این مهم امکان ندارد.

احمدی تصریح کرد: نمایشگاه‎های کتاب می‎تواند جریان‎سازی فرهنگی خوبی در استان‎ها ایجاد کند و جامعه را با کتاب و کتابخوانی آشتی دهد و محققان را به تازه‎های نشر آگاه کند.

انتهای پیام/83018/

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول