اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

استانها  /  کردستان

ضعف صنایع تبدیلی عامل خام‌فروشی محصولات کشاورزی کردستان است

عضو کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی سنندج گفت: نبود صنایع تبدیلی در استان باعث خام فروشی محصولات کشاورزی شده است چرا که اگر سردخانه و یا صنایع تبدیلی در استان وجود داشت بسیاری از محصولات ارگانیک کشاورزی و باغی درآمد و سود بیشتری عاید تولیدکنندگان می‌شد.

ضعف صنایع تبدیلی  عامل خام‌فروشی محصولات کشاورزی کردستان است

خالد فرجیان در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در سنندج اظهار داشت: کشاورزی یکی از مهم‌ترین شاخه‌های اقتصادی کشور بوده و استان کردستان به دلیل دسترسی به منابع طبیعی و بازارهای صادراتی در جایگاه ویژه‌ای در بخش کشاورزی قرار دارد که باید بیشتر مورد توجه قرار گیرد.

به گفته وی، در واقع استعدادهای استان کردستان در حوزه‌های آب و خاک در کنار ظرفیت‌های مرزی باید برای افزایش صادرات محصولات کشاورزی در این استان مورد توجه بیشتری قرار گیرد، چرا که توجه به حوزه کشاورزی می‌تواند زمینه را برای توسعه همه جانبه استان کردستان فراهم کند.

وی افزود: متاسفانه نبود حمایت‌های دولتی و امکانات متناسب در استان از قبیل کارخانجات بسته‌بندی، صنایع تبدیلی، سردخانه و تسهیلات کم‌بهره بیشترین ضرر را به این بخش وارد کرده است.

عضو کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی سنندج ادامه داد: به طور مثال در زمانی که برداشت محصولات کشاورزی در استان شروع می‌شود فصل برداشت در استان‌های همجوار و کشور همسایه هم شروع می‌شود لذا عرضه زیاد محصولات باعث پایین آمدن قیمت نهایی محصول و در نتیجه ضرر و زیان کشاورزان می‌شود.

وی گفت: در واقع کشاورزان کردستان به دلیل اینکه محصول تولیدی آنها بیشتر از چند روز نمی‌تواند در انبار دوام بیاورد و احتمال خراب شدن آن بالا است مجبور می‌شوند با قیمت بسیار پایین آن را به بازار برسانند این در حالی است ارزش‌افزوده‌ای که در صنعت فرآوری و بسته‌بندی وجود دارد بسیار بیشتر از سودی است که در فروش خام بدست می‌آید.

وی با بیان اینکه نبود صنایع تبدیلی در کردستان موجب خام‌فروشی محصولات کشاورزی شده است، گفت: اگر سردخانه و یا صنایع تبدیلی در استان وجود داشت بسیاری از محصولات ارگانیک کشاورزی و باغی ما به صورت خام‌فروشی عرضه نمی‌شد و درآمد و سود بیشتری عاید تولیدکنندگان می‌شد.

فرجیان یادآور شد: یکی از مشکلات کشاورزان و باغداران استان کمبود آب کشاورزی است که این مهم با تخصیص آب از محل سدهای استان و همچنین استفاده از  شیوه‌های نوین آبیاری قابل برطرف شدن است در واقع تخصیص آب از محل سدهای استان می‌تواند به رشد کشاورزی استان و جلوگیری از مهاجرت بیشتر روستاییان کمک کند اما متاسفانه این تخصیص آب متناسب با ظرفیت و پتانسیلی که در سطح استان وجود دارد، نیست.

وی اضافه کرد: امروز اکثر کشاورزان ما بصورت سنتی کشاورزی می‌کنند که همین باعث بهره‌وری پایین می‌شود اما می‌شود با برگزاری کارگاه‌های آموزشی و علمی کشاورزان را با شیوه‌های نوین آبیاری، راه‌اندازی گلخانه‌های صنعتی و استفاده بهینه از ماشین‌آلات و تجهیزات نوین کشاورزی آشنا کرد.

انتهای پیام/2330/83

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول