اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

فرهنگ  /  قرآن و فعالیت های دینی

نقش رسانه‌های غربی در تلاطم امروز جهان/ عاریه‌ای که پهلوی‌ به دست آمریکا داد

یک استاد دانشگاه تهران گفت: شاه در عهدنامه مودت گفت: اگر ایران اموال آمریکا را حتی تحت تأثیر قرار دهد، باید غرامت فوری و کامل دهد. بنابراین خزانه‌داری آمریکا توانست این فرمول را عاریه بگیرد و امروز درباره کنترل تسلیحات در ایران به کار ببرد.

نقش رسانه‌های غربی در تلاطم امروز جهان/ عاریه‌ای که پهلوی‌ به دست آمریکا داد

به گزارش خبرنگار قرآن و فعالیت‌های دینی خبرگزاری فارس، نشست «راهبردهای مقابله ایران و آمریکا در منطقه» از صد و سی‌هشتمین سلسله نشست‌های ماهانه فرهنگ مهدوی با سخنرانی  ابومحمد عسگرخانی استاد حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران به همت مؤسسه فرهنگی هنری موعود عصر در حوزه هنری برگزار شد.

بذر برجام از عهدنامه مودت ریشه دوانیده است

در ابتدای این نشست عسگرخانی بیان داشت: در لاهه هلند کارم این بود که پرونده‌هایی که به قبل از انقلاب برمی‌گشت را بررسی کنم. مانند «عهدنامه مودت» که در آن زمان آمریکایی‌ها با توجه به این‌که یک رژیم دست‌نشانده در ایران آورده بودند، توانستند فرازهایی را در این عهدنامه بگنجانند که برای ما خیلی سنگین بوده و هنوز هم تاوان آن را می‌دهیم. از همان عهدنامه بذرهای برجام تهیه شده که امروز می‌توانند این اعمال را با ما انجام دهند.

وی با اشاره به نظریات پروفسور مونتگمری وات اسلام‌شناس معروف انگلیسی که درباره اسلام کتابی با عنوان «اسلام و همگرایی جامعه» به رشته تحریر در آورده است، افزود: در اواخر این کتاب راجع به آینده اسلام می‌نویسد که آیا اسلام روزی بین‌المللی خواهد شد یا خیر؟ می‌گوید تجربه نشان داده ایدئولوژی مثل آتش زیر خاکستر می‌ماند که اگر شرایط مناسب بود بیرون می‌آید و زبانه می‌کشد.  نویسنده معتقد است که اسلام این ظرفیت را دارد و هر جا مسیحیت نتوانسته جلو برود اسلام توانسته است.

در مذاکرات شکست خوردیم اما در جنگ‌ها پیروز بوده‌ایم/ راز فرامنطقه‌ای شدن ایران

این استاد دانشگاه با تأکید بر اینکه  آمریکا می‌خواست با جنگ ایران و عراق، ایران را از مدار جهانی بیرون بیاورد، ابراز داشت: ما در همه مذاکرات مانند برجام و قرارداد الجزایر شکست خوردیم. اما در همه جنگ‌ها پیروز بوده‌ایم. این‌ علت این مسأله چه بوده قابل پژوهش است.

وی با اشاره به اینکه در ۳۰ سال اول انقلاب بیشتر در موضع دفاع بوده‌ایم، گفت: اما در ادامه شاهد بودیم که با فرماندهی شهید سلیمانی انقلاب اسلامی ایران نه تنها منطقه‌ای شد، بلکه فرا منطقه‌ای شد و به آن سوی قاره هم حرکت کرد. همانطور که انقلاب ما فرامنطقه‌ای شد.

عسگرخانی تصریح کرد: ترامپ که از دید من یک شخص دوقطبی است، این جنایت را مرتکب شد و امیدوارم در محاکم بین‌المللی مثل ICK و ... بتوانند تاوان خون این شهید را بگیرند. در استراتژی متقابل باید از حالت تدافعی به حالت تهاجمی برسیم و این بسیار مهم است. استراتژی راهی است که در بحران یا جنگ ارائه شود و غائله را ختم کند. 

 آمریکا با قوانین نرم خود در جهان توانسته کار خود را توجیه کند

وی ادامه داد: هیلاری کلینتون می‌گفت داعش را ما ساختیم و شاهد بودیم که از یک طرف داعش را تجهیز می‌کردند و از طرفی از لحاظ فکری به آن کمک می‌کردند. البته از طرفی هم از آن انتقاد می‌کردند. وقتی جمهوری اسلامی ایران به میدان آمد و داعش را نابود کرد. آمدند ادعا کردند که ما داعش را از بین بردیم، در صورتی که این‌گونه نبود.

این استاد دانشگاه تهران با بیان اینکه آمریکا توانسته در جامعه جهانی قوانین نرم را ایجاد کند تا کار خود را توجیه کند، اظهار داشت: آمریکایی‌ها همان‌طور که از قدرت نرم صحبت می‌کنند، از قانون نرم نیز صحبت می‌کنند. علیه ما خیلی از این قوانین نرم استفاده کرده‌اند. خیلی هوشیارانه در مجامع بین‌المللی از این قوانین نرم دارند. علیه ما استفاده می‌کنند.

تصویب FATF یک قبح ذاتی در کشور است

وی افزود: آمریکایی‌ها توانسته‌اند از طریق قانون‌‌گذاری، نهادها و قوانین نرمی را ایجاد کنند و توسط روشنفکران ناآشنا به روابط بین‌الملل توانسته‌اند قوانین نرم منع شده بین‌المللی را در قوانین کشورها بیاورند و جزو قوانین داخلی کنند. مثلاً FATF همین‌طور است. وقتی مجلس ما می‌آید این قانون را تصویب می‌کند، تبدیل به قبح ذاتی در کشور ما می‌شود. 

عسگرخانی با بیان اینکه آمریکا از طریق قوانین نرم می‌خواهد امنیت، اقتصاد، فرهنگ و سیاست ما را تضعیف کند، ابراز داشت: برجام و کادسا برای امنیت، FATF و ISA برای اقتصاد و سند ۲۰۳۰ و مصوبات کنگره آمریکا برای حقوق بشر و دموکراسی مربوط به فرهنگ است. کادسا یعنی مقابله با دشمنان آمریکا از طریق قانون تحریم‌ها.

هنگامی که موشک‌ها مورد هدف آمریکا قرار می‌گیرند

وی ادامه داد: سپاه پاسداران ما را مصداق تروریسم، پول‌شویی و سلاح کشتار جمعی می‌دانند و معتقدند نباید به این‌ها حتی حقوقی پرداخت شود. مصادیق کادسا و FATF هم دقیقاً همین موارد است. وقتی مجلس می‌پذیرد که FATF بدون جرح و تعدیل تصویب شود؛ یعنی سپاه پاسداران باید به دست خودمان از بین برود. با همین استدلال این مرد جنایتکار یعنی ترامپ دست به ترور سردار سلیمانی می‌زند. اگر این مسیر ادامه پیدا می‌کرد و برجام ۲ و ۳ و ... امضا می‌شد، موشک‌های ما را هدف قرار می‌دادند.

این استاد حقوق دانشگاه تهران با اشاره به نقش رسانه‌های غربی در تلاطم امروز بیان داشت: رسانه‌های گروهی آن‌ها خیلی بیشتر و قوی‌تر است. ما این اندازه در سطح دنیا رسانه نداریم. با این کارها تضعیف تدریجی مشروعیت نظام جمهوری اسلامی در داخل و خارج ایران را مدنظر دارند. موشک‌هایی که ما به عین‌الاسد زدیم، یک هیبت‌الله در مقابل استراتژی آمریکایی‌ها بود.

عاریه‌ای که پهلوی‌ به دست آمریکا داد

وی افزود: دشمن زمانی تسلیم می‌شود که در حالت بی‌خبری ضربه بخورد و دچار عدم تعادل شود. در سال ۱۳۳۹ بعد از انقلاب مکزیک آمریکا گفت: شما اموال ما را مصادره کردید و باید غرامت کامل و فوری به ما بدهید. این فرمول را در عهدنامه مودت علیه ما نیز انجام دادند. بعد از انجام کودتا در ایران و برگرداندن شاه در عهدنامه مودت گفتند اگر ایران اموال آمریکا را حتی تحت تأثیر قرار دهد و نه مصادره، باید غرامت فوری و کامل دهد. در نتیجه قرارداد الجزایر را نوشتند و آن را به لاهه بردند و مطابق آن خیلی کارها را تا امروز پیش بردند.

عسگرخانی با اشاره به بندهایی از عهدنامه مودت گفت: خزانه‌داری آمریکا توانست این فرمول را عاریه بگیرد و امروز درباره کنترل تسلیحات در ایران به کار ببرد. در زمان دولت اصلاحات گفتم اگر روزی آمدند و محرمانه‌ترین مکان‌های ما را خواستند بگردند، نگویید نگفتید. این کار را با عراق انجام دادند. هر چقدر عراق همکاری می‌کرد باز هم می‌گفتند کافی نیست و باید مکان‌های دیگر را هم بگردیم. زمینه‌سازی این بازرسی‌ها در برجام انجام ‌شده است. 

وی ادامه داد: در برجام گفته شده حتی اگر ویزا ندهید، بدون ویزا می‌توانیم بیاییم و هر جا را که خواستیم بگردیم. اوباما گفت بی‌سابقه‌ترین سیستم بازرسی‌ها را درباره ایران در برجام اعمال کردیم. در عراق وقتی بعد از این بازرسی‌ها مطمئن شدند دیگر عراق چیزی ندارد به آن حمله کردند.

این استاد دانشگاه تهران خاطرنشان کرد: وقتی آمریکایی‌ها با حمایت سایر کشورهای غربی توانستند بر شوروی غلبه کنند، آن‌ها آمدند پوتین را به عنوان یک زیرگذر بر سر کار آورند و از این مسیر بیرون آمدند. معتقدم شهید سلیمانی به عنوان نفر دوم کشور ما این قابلیت را داشت. در شرایط فعلی باید ائتلافی بین همه قدرت‌ها و ارگان‌های داخلی صورت گیرد و از رهبری حمایت کنند.

اقتصاد پشتوانه عرصه نظامی و سیاسی است

وی افزود: آمریکایی‌ها می‌گویند تمرکز قدرت باعث ثبات سیستم می‌شود و شکستگی قدرت باعث بی‌ثباتی سیستم می‌شود. ما باید قدرت را تحت یک رهبر بیاوریم. آن کسانی که حرف از سیستم فدرالی می‌زدند خیلی حرف اشتباهی می‌زدند. اگر متمرکز شویم آن‌چنان ضربه‌ای از لحاظ اقتصادی و سیاسی می‌توانیم بزنیم که روحیه آن‌ها کاملاً تخریب شود.

عسگرخانی با تأکید بر اینکه اقتصاد پشتوانه عرصه نظامی و سیاسی است، اظهار داشت: نظام سیاسی باید فوراً اقتصاد خود را قوی کند تا با آن بتواند خود را حفظ کند. به همین دلیل تأکید مقام معظم رهبری در سال‌های اخیر بر روی اقتصاد خیلی زیاد بوده است. آمریکایی‌ها به دنبال در اختیار داشتن منابع مواد خام و سرمایه بودند، اما امروز این‌ها را در اختیار ندارند. از لحاظ ایدئولوژی و حقوق بشر هم می‌خواستند حرف اول را بزنند، اما امروز در کشور خودشان هم به نژادپرستی و نقض حقوق بشر متهم می‌شوند. در درجه بعد به اقتصاد لیبرالیستی خیلی اهمیت می‌دادند.

انتهای پیام/

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول