اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

فارس من

ذره‌بین «فارس من» | مردم می‌بینند، مردم رأی می‌دهند!/ انتظارات شما از نامزدهای انتخابات مجلس

شما مخاطبین «فارس من» مدتهاست روی وضعیت نامزدهای انتخابات تمرکز کردید و سوژه‌های زیادی را با محوریت مطالبه از کاندیداها به ثبت رساندید.

ذره‌بین «فارس من» | مردم می‌بینند، مردم رأی می‌دهند!/ انتظارات شما از نامزدهای انتخابات مجلس

به گزارش خبرگزاری فارس؛ خانه ملت، پارلمان یا راس امور؛ مجلس شورای اسلامی، مهم‌ترین رکن قوه‌ی مقننه و بستر قانون‌گذاریِ مملکت است. ۲۹۰ نفر نماینده از نقاط مختلف کشور، در ساختمان هرمی بهارستان یک «ایران کوچک» می‌سازند و برای سرنوشت تک‌تکِ ما، تصمیمات کلیدی می‌گیرند. جمعه‌ی این هفته، برگه‌های رای ما قرار است سکان قانون‌گذاری کشور را برای چهار سال به دست نمایندگان جدید بسپارد. رقابت، از آن‌چه تصور می‌شد داغ‌تر شده. تنوع لیست‌ها و ورود جریانات مختلف سیاسی به صحنه‌ی انتخابات بحث‌های جدی و مهمی را درباره‌ی آینده‌ی پارلمان شکل داده. جمعه‌ی این هفته، احتمالا یکی از «گفتمانی‌ترین» انتخابات‌های تاریخ مجلس را خواهیم داد. انتخاباتی بر مبنای برنامه‌ها و ایده‌ها.

 

شما مخاطبین «فارس من» مدتهاست روی وضعیت نامزدهای انتخابات تمرکز کردید و سوژه‌های زیادی را با محوریت مطالبه از کاندیداها به ثبت رساندید. در این قسمت از ذره‌بین، به سراغ داوطلبین ورود به ساختمانِ هرمی رفته‌ایم تا ببینیم شما از نماینده‌هایتان، چه می‎‌خواهید.

 

اول | در جستجوی نظارت مستمر

افتتاحیه المپیک یا راه‌اندازی ستاد انتخاباتی؟ این پرسشی است که پس از تماشای کلیپ ستاد یکی از نامزدهای انتخابات برای مردم ایجاد شد. تصویربرداری هوایی، رقص نور و اطوارهای عجیب‌وغریب تنها بخشی از کلیپی بود که ستاد انتخاباتی آقای نماینده‌ی پرحاشیه منتشر کرد. مستقل از هزینه‌های بالای چنین نمایشی، مردم از سبک تجملاتیِ راه‌اندازی ستاد شدیدا گله‌دارند و در کمپین «تداوم نظارت فعال شورای نگهبان بر روند تبلیغات کاندیداهای مجلس» از فقها و حقوقدان‌ها خواسته‌اند در ایام تبلیغات انتخاباتی از کسانی که تایید صلاحیت شده‌اند، غافل نشوند. شما هم می‌توانید با پیوستن به امضاکنندگان این پویش، نظارت بیشتر بر کاندیداهای لاکچری را مطالبه کنید.

 

دوم | برنامه‌ات کو؟

بازار لیست‌ها در این ایام، حسابی رونق می‌گیرد. هر گروه و دسته و حزبی که احساس تکلیف کند، سی جای خالی را با نامزدهای مطلوبش پر می‌کند و به گوش خلق‌الله می‌رساند. وسط این لیست‌بازی‌ها اما معمولا آن‌چیزی که قربانی می‌شود، برنامه و راهکار برای حل مشکلات کشور است. آن‌طور که از شواهد امر پیداست، انتخابات امسال بیش از گذشته صحنه‌ی رقابت برنامه‎‌ها خواهد بود. شماری از ائتلاف‌ها حتی پیش از اعلام اعضای لیست، برنامه‌های خودشان را منتشر کرده‌اند تا نشان بدهند ایده‌های تازه‌ای برای پارلمان دارند. شما هم در کمپین «کاندیداها‌ هدف خود را بر حل مشکلات اساسی مردم گذارند» چند مساله و اولویت مهم کشور را مطرح کردید و از نامزدهای انتخابات خواستید برای حل آن‌ها، برنامه ارائه دهند. شش مساله‌ی مهم مورد توجه شما، اینهاست:

۱- مهار  تورم افسارگسیخته

۲ - ناکارآمدی دولت 

۳- مقابله با تحریم و مدیریت آن

۴- مبارزه با فساد اداری و اقتصادی

۵ - مسکن و اشتغال جوانان و ازدواج

۶- افزایش ارزش پول ملی

 

سوم | ش مثل شیشه، مثل شفافیت

شاید هیچ‌وقت به اندازه‌ی این روزها مهم و در معرضِ توجه نبوده. «شفافیت» به عنوان شاه‌کلید حل بسیاری از مشکلات کشور چند سالی است وارد ادبیات تشکل‌های دانشجویی شده و حالا یکی از مطالبات کلیدی مردم از نامزدهای انتخاباتی هم هست. رونمایی از سایت «مجلس‌نما» در هفته‌های منتهی به انتخابات، مطالبه‌ی شفافیت را وارد یک فاز تازه کرد. سایتی که یک بستر مناسب برای شفافیتِ داوطلبانه‌ی اموال و دارایی‌های نامزدهای انتخاباتی فراهم کرده. در شرایط موجود که هیچ الزام قانونی برای شفافیت نامزدهای انتخابات وجود ندارد، نامزدهایی که داوطلبانه وارد عرصه‌ی شفافیت می‌‎شوند احتمالا گزینه‌های جذابی برای رای دادن هستند.

 

کمپین «امضای تعهدنامه دیدبان عدالت و شفافیت برای نمایندگان پاک‌دست مجلس» از کاندیداها می‌خواهد به سایت discuss.majlesnama.ir بروند و دارایی‌ها و وعده‌هایشان را برای مردم شفاف کنند. افزایش تعداد امضاهای این پویش، احتمالا می‌تواند نامزدهای بیشتری را برای ورود به سامانه‌ی مجلس‌نما، مجاب کند. البته درخواست‌های شما با موضوع شفافیت محدود به این یک کمپین نیست. مردم قوچان، علی‌آباد کتول و چهارمحال و بختیاری  هم در کمپین‌های جداگانه‌ای، از نامزدهای انتخاباتی شهرشان خواسته‌اند «شفافیت مالی» را در دستور کار خود قرار دهند.

 

چهارم | نه به تخریب

شاید بچه‌گانه به نظر برسد اما متاسفانه همیشه یکی از راه‌حل‌های برخی نامزدهای انتخاباتی برای پیروزی، لگد زدن به رقبا بوده. تخریب و فضاسازی رسانه‌ای علیه دیگر نامزدها، هنوز مورد توجه بعضی از داوطلبین ورود به مجلس است. یکی از مخاطبین ما با پویش «لزوم برخورد با تخریب و ترور شخصیت انتخاباتی رقبا» از هرکس که دستش می‌رسد خواسته جلوی این روش‌های غیراخلاقی در تبلیغات انتخاباتی را بگیرد. این کاربر فارس من از مسئولین پرسیده «آیا شورای نگهبان و قوه قضائیه و دادستانی کل کشور باید صبرکنند تخلف انجام بشود و اثر نامطلوب خودش را بگذارد و انتخابات پایان یابد بعد دست به کار بشوند؟ نوش دارو بعد از مرگ سهراب چه سود؟ آیا شورای نگهبان و قوه قضائیه فکری برای این مشکل و معضل کرده‌اند؟» تعداد امضاهای این کمپین بالا رفته و با امضاهای تازه، حتما کمپینِ اثرگذارتری هم خواهدشد.

 

پنجم | رخ‌به‌رخ!

مناظره، بهترین قالب برای شناخت ایده‌ها و برنامه‌های کاندیداهای انتخابات است. رودررو شدن نامزدها با یکدیگر، عیار نظرات‌شان را برای مردم روشن می‌کند. بساط مناطره میان داوطلبین ورود به پارلمان هم این روزها پهن است. دانشگاه‌ها، مساجد و صفحات مجازی میزبان تقابل‌های جنجالی کاندیداها هستند. اما جای مناظره و گفتگوی انتخاباتی در صداوسیما خالی است. رسانه‌ی ملی البته در ایام تبلیغات اجازه‌ ندارد از نامزدهای انتخابات در برنامه‌هایش استفاده کند اما برگزاری مناظره میان نمایندگان ائتلاف‌ها و فهرست‌های گوناگون، پیشنهاد مشخص شما به مسئولین صداوسیما است که در قالب کمپین «صدا‌و سیما مناظره انتخاباتی بین احزاب برگزار کند» مطرح شده. تلویزیون می‌تواند با برگزاری مناظره میان ائتلاف‌ها، فضای انتخابات را داغ‌تر  و البته مردم با بیشتر با این فهرست‌‎های خوش‌آب‌ورنگ آشنا کند.

 


آخر | این بار، برنامه

تعداد و تنوع نامزدهای انتخابات مجلس یازدهم، دست کمی از گذشته ندارد. این بار البته رقابت محدود به دو جریان همیشگی اصولگرا و اصلاح‌طلب هم نیست. جریان‌های جدید و جوان هم این روزها پا به عرصه‌ی رقابت گذاشته‌اند و صدای نفس‌هایشان پشت سر قدیمی‌ها شنیده می‌شود. رقابت در انتخابات امسال، احتمالا بیش از هرچیز بر سر «برنامه»هاست و «فارس من» می‌تواند یک بستر مناسب برای مطالبه‌ی برنامه و پیگیری آن‌ها از نامزدهای امروز و نمایندگان فردا باشد. کنار ما باشید تا با هم، مطالبه‌گری کنیم. 

 

گزارش از مهدی ملکی‌نسب

انتهای پیام/ ع 

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول