اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

بین الملل  /  ایران در جهان

ریاض طرحی مخفیانه برای تضعیف «اجلاس سران کشورهای اسلامی» در مالزی داشت

گزارش‌ها حاکی است عربستان سعودی در زمان برگزاری اجلاس سران کشورهای اسلامی در مالزی طرحی مخفیانه برای تضعیف این نشست داشته است.

ریاض طرحی مخفیانه برای تضعیف «اجلاس سران کشورهای اسلامی» در مالزی داشت

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری فارس، یک رسانه مستقر در انگلیس امروز چهارشنبه فاش کرده عربستان سعودی برنامه‌ای مخفیانه برای تضعیف   «اجلاس اسلامی کوالالامپور» که آذرماه سال جاری در پایتخت مالزی برگزار شد داشته است. 

پایگاه میدل‌ایست‌آی در خبری اختصاصی نوشته اسناد نشان می‌دهد حکومت عربستان سعودی به روزنامه‌نگاران مستقر در این کشور دستور داده به انتقاد از این اجلاس بپردازند. 

به نوشته این رسانه، عربستان سعودی به حدی از برگزاری این اجلاس در کوالالامپور خشمگین شده که یک کارزار رسانه‌ای را برای کوچک‌نمایی اهمیت آن ترتیب داده است. ریاض، برگزاری این اجلاس در کوالالامپور را عاملی برای به حاشیه رانده شدن «سازمان همکاری اسلامی» می‌داند که ریاست آن را به عهده دارد.

طبق این گزارش، وزارت رسانه عربستان سعودی اقدام به گردآوری مجموعه‌ای از پیام‌ها کرد و به سازمان‌های رسانه‌ای و تحلیلگران در این کشور دستور داده آنها را بازگو کنند.

سندی  از این وزارتخانه که به رویت میدل‌ایست‌آی رسیده نشان می‌دهد اهداف این کارزار رسانه‌ای موارد زیر بوده‌اند: تأکید بر نقش سازمان همکاری اسلامی در خدمت‌رسانی به آرمان امت اسلامی؛ تضعیف اجلاس مالزی و برجسته‌سازی کمکی که سعودی‌ها به جهان اسلام به خصوص فلسطین کرده‌اند. 

اجلاس مالزی روز ۱۹ دسامبر با حضور سران و نمایندگان ۶ کشور اسلامی اندونزی، پاکستان، ترکیه، ایران، مالزی و قطر آغاز شد. در این اجلاس هیئت‌های ۵۶ کشور دنیا حضور داشتند. 

 سازمان همکاری‌ اسلامی روز ۲۷ آذرماه با صدور بیانیه‌ای از نشست سران کشورهای اسلامی در پایتخت مالزی انتقاد کرده بود.

 سازمان همکاری اسلامی مدعی شده که نشست سران کشورهای اسلامی در مالزی منجر به تضعیف اسلام می‌شود. 

با این حال، «یوسف العثیمین»، دبیر کل سازمان همکاری اسلامی معتقد است که نشست‌هایی نظیر نشست سران اسلامی در کوالالامپور منجر به تفرقه میان مسلمانان می‌شود.

وی بدون اشاره مستقیم به نشست مالزی گفته بود که چنین نشست‌هایی در خارج از چارچوب سازمان همکاری اسلامی به نفع اسلام و مسلمانان نیست و تضعیف سازمان همکاری اسلامی به‌منزله تضعیف اسلام و مسلمانان است.

شاه سعودی نیز به نشست سران کشورهای اسلامی در مالزی دعوت شده بود اما از شرکت در آن خودداری کرد.

با وجود این، برخی تحلیلگران این نشست را ائتلافی اسلامی برای «جایگزینی سازمان همکاری اسلامی» می‌دانند. 

«عبدالباری عطوان»، سردبیر روزنامه فرامنطقه‌ای «رای الیوم» در زمان برگزاری اجلاس مالزی این نشست را یک ائتلاف اسلامی جایگزین سازمان همکاری اسلامی خواند که پیام آن از بین رفتن رهبری عربستان بر جهان اسلام است.

عطوان در این رابطه نوشته است که نشست مالزی نشانگر آغاز تلاشی برای ایجاد یک مرجع جدید در جهان اسلام است.

او نوشته است: «در نشست اسلامی مالزی شش کشور حضور دارند که پنج کشور آن جزء پرجمعیت‌ترین کشورهای اسلامی غیر عرب یعنی مالزی، اندونزی، ایران، ترکیه وپاکستان هستند و جمعا حدود ۶۰۰میلیون نفر جمعیت و ۶ میلیون کیلومتر مربع  مساحت دارند؛ «قاسم اکتای» مشاور رئیس جمهور ترکیه می‌گوید وجه مشترک میان این کشورها این است که اقتصاد آنها به منابع طبیعی اعتماد ندارد بلکه به تولیدات و منابع انسانی خود متکی هستند  و چه بسا به همین دلیل عنوان آن «نقش توسعه در تحقق به حاکمیت ملی» نام گرفته است.»

انتهای پیام/ 

 

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول